Темата е заключена, не можете да променяте постове. стр <  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  >
 Dacia Duster нов - Forester не_чак_толкова_нов ? 
Автор Съобщение

Постове: 283
Рейтинг: 75
Субару ФеноменСубару Феномен
nikentce написа:
Цитат:
Няма място за сърдене тук. Просто водим дискусия.
Не съм искал да те засегна, но и сметките ти не са правилни. Вярно, че въртиш много километри, но едва ли са само градско. Разликата на дизела и бензина в смесения разход е 4 литра.
Да не говорим, че бензина на "Марешки" е доста под 2 лева и се оказа читав, но това е друга тема. Та ако минаваш 1600 км на месец, половината от които да са ти градско, сметката излиза 115 лева повече на месец.
Пък това за данъка, пак са някакви измисли-премислици. Ето ти примерен данъчен калкулатор за София: http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html
За 230 к.с. излиза 390 лева, а за твоя 150 к.с. излиза 255 лева. Не знам как точно видя, че разликата е 300 лева в данъка, като излиза, че е 140 лева?
Аз плащам още по-малко, защото съм в община Божурище и данъка ми е дори под 300 лева.
А и гражданската ми е 190 лева. Предполагам твоята е същата и пак някой те е излъгал, че на ХТ е по-скъпа.
Така, че всичко от теб написано за ХТ, е някакво самонавиване. Спокойно, дяволът не е толкова черен :beer:

Ако ти се сърдех, нямаше да ти хваля коментарите :)
За калкулатора, ако е достоверен - съгласен съм. Признавам, че не съм се информирал прецизно в данъчното, а само ориентировъчно от познати, които имат возила с подобни мощности. За гражданската да знаеш ще ти искам координати на брокера - на мен ми взеха 200 лв. Казаха ми, когато питах предварително, че колкото е по-мощен автомобила - премията е по-висока, защото предполага по-висок риск от ПТП.
И пак основната разлика остава горивото. Дизелът ми е 6,7-6,8 среден разход. Не можеш да ме убедиш, че 2,5XT ти дава 11/100 среден разход. Това означава, че ще опровергаеш повечето колеги тук във

Гражданската е на база на обема на двигателя, не мощността. Обикновенно е към +30-40лв за всеки 0.5 литра, след 3 литра мисля,че нямаше значение.

Данъка е на база на мощността. Всяка община има различен данък за това. Например във ВТ: кола 240 коня данъка е 396 лв. Ако е под 14 години = 594 лв, ако е под 5 години = 1107лв.
източик: https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/mestni ... e-taksi-i-
ПРИЛОЖЕНИЕ 5

За всяка община трябва да се направи проверка в общината. Тия калкулатори обикновенно са приблизителни, не точни.

А относно Дачията - никой не отчете като предимство ниската мощност - нисък данък - още по-икономично. :)

Пет Авг 18, 2017 8:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
За мен покупката на нова кола, независимо от марката не е рентабилна и изгодна в България.
Хубаво подръжката и е евтина на Дачията, но след 4-5 години когато решиш да я продадеш ще се окаже че страшно се е обезценила и ще излезеш на голяма загуба(ако се гледат само парите). Един колега си куп нов Great Wall за 34000 преди 4-5години и беше доволен.Сега когато реши да го сменя - греда. Това нещо е непродаваемо, или ако иска да го купи някой е на смешна цена. Хем си карал компромисен вариант, хем изгараш с парите все едно си карал нещо върхово.
В БГ най-евтино е карането на ГАЗ. Нафтата е скъпа, некачествена, проблеми с помпи, филтри, дюзи, турбо...(не знам дали при субару е така, но аз нямам приятел с дизел и всичко да му е на ред).
Мощността на колата не е само за кеф, но и за бесопастност. Има случаи когато си трябва ряз. Всеки ден пътувам от Сливница към София. На кръстовището където се включвам няма видимост а летят тирове с 100. Доста пъти са ми са се изправяли косите когато съм на жената с опелчето (90кс).

Пет Авг 18, 2017 1:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1075
Автомобил: Forester 2010, 2.0 D
Телефон: 08осем20четири6044
Рейтинг: 577
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
stoychod написа:
За мен покупката на нова кола, независимо от марката не е рентабилна и изгодна в България.
Хубаво подръжката и е евтина на Дачията, но след 4-5 години когато решиш да я продадеш ще се окаже че страшно се е обезценила и ще излезеш на голяма загуба(ако се гледат само парите). Един колега си куп нов Great Wall за 34000 преди 4-5години и беше доволен.Сега когато реши да го сменя - греда. Това нещо е непродаваемо, или ако иска да го купи някой е на смешна цена. Хем си карал компромисен вариант, хем изгараш с парите все едно си карал нещо върхово.
В БГ най-евтино е карането на ГАЗ. Нафтата е скъпа, некачествена, проблеми с помпи, филтри, дюзи, турбо...(не знам дали при субару е така, но аз нямам приятел с дизел и всичко да му е на ред).
Мощността на колата не е само за кеф, но и за бесопастност. Има случаи когато си трябва ряз. Всеки ден пътувам от Сливница към София. На кръстовището където се включвам няма видимост а летят тирове с 100. Доста пъти са ми са се изправяли косите когато съм на жената с опелчето (90кс).

Съгласен съм само с първото ти изречение и до там.
Относно обезценките - порови малко повече, ако наистина те интересува да се информираш. Накратко:
4-5 годишeн Duster върви по 13-15 000 лв., защото няма нов внос отвън, а тукашните са на около 80 000 км. и повечето са още в гаранция. За по-малко - собствениците им не са склонни да се разделят с тях. Защо ли?
Ей този хубавец исках да го купя, но не можахме да се договорим, а и се оказа, че реално няма гаранция на мотора и съединителя, както твърди:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4dphan
Момчето го беше купил за 65 000 лв. през 2009-та. Сега ще му хване максимум 15 000 лв., защото е и с най-базовото оборудване.
Сам сметни колко му е обезценката - той ще загуби 50 000 лв. за 7 г., а собственик на Duster около 20 000 лв. за 5 г.
И за неразбралите - не плюя по Subaru, защото много се обезценява. Нормално е да ти струва повече да притежаваш по-висок клас автомобил. Всички скъпи автомобили са така, заради склонността на западняка да ги хвърля за без пари след 5-6 години и навъртяни 250-300 000 км.

Пет Авг 18, 2017 4:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 888
Автомобил: VW Touareg 7P
Рейтинг: 418
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
nikentce написа:
stoychod написа:

Съгласен съм само с първото ти изречение и до там.
Относно обезценките - порови малко повече, ако наистина те интересува да се информираш. Накратко:
4-5 годишeн Duster върви по 13-15 000 лв., защото няма нов внос отвън, а тукашните са на около 80 000 км. и повечето са още в гаранция. За по-малко - собствениците им не са склонни да се разделят с тях. Защо ли?
Ей този хубавец исках да го купя, но не можахме да се договорим, а и се оказа, че реално няма гаранция на мотора и съединителя, както твърди:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4dphan
Момчето го беше купил за 65 000 лв. през 2009-та. Сега ще му хване максимум 15 000 лв., защото е и с най-базовото оборудване.
Сам сметни колко му е обезценката - той ще загуби 50 000 лв. за 7 г., а собственик на Duster около 20 000 лв. за 5 г.
И за неразбралите - не плюя по Subaru, защото много се обезценява. Нормално е да ти струва повече да притежаваш по-висок клас автомобил. Всички скъпи автомобили са така, заради склонността на западняка да ги хвърля за без пари след 5-6 години и навъртяни 250-300 000 км.

Виждам, че модератора този път ни оставя да се вихрим на воля ROFL Пък мен темата си ме забавлява ;)
Колегата nikentce уж е математик, а борави с абсолютни стойност, вместо с проценти. Да, всички скъпи коли се обезценяват повече от евтините - проста математика. Една S class, 7-er или Phaeton, се обезценяват за 5-6 години до едва 20-25% от първоначалната си стойност. Няма как една Дачия да се обезцени толкова, защото ще струва 6 бона - сам разбираш, че е невъзможно.
Обаче по твоята логика пак се опитваш да изкараш, че евтиното е най-добро. Хората са казали, че икономията е майка на мизерията. Иначе всички щяхме да караме все още ладички!
 15

Пет Авг 18, 2017 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Колега Niktence, смятам, че две страници назад вече всички се убедихме, че от Дачия Дъстър по-добро няма. Евтино за поддръжка, икономично, проходимо и най-вече СЛУЖЕБНО - т.е. грижата за него е пренесена извън твоята лична сметка и отговорност. Аз вече споменах, че от това по-добро здраве му кажи и се съгласих, че следващата ми кола ще бъде Дъстър (Сандеро,Логан - базата е все eдна и съща) - ще я пусна във фирмата за проба. След 10 години ядове със Ситроен съм обнадежден за глътка свежест и благополучие.
В цялата тази дилема, доста емоционално раздухана от теб и още няколко колеги, бих искал да обърна внимание на един показател, който досега не засягахте - сигурност при ПТП. В моята трудова практика на служител съм изпадал в конфликт с ръководството само два пъти - първият път беше, когато се опитаха да ме пратят в командировка (800 км) със Сузуки Марути, а вторият път, когато се наложи да обяснявам защо 5 годишна стара кола е по-добра от нов Landwind например (може да проверите резултат от краш тест с въпросната). Та и тогава пред моя работодател, и сега когато избирам автомобил аз искам моя милост и моите близки да са максимално защитени от грешките на други участници в движението. Извинявай, ама като видя Дъстър модел 2017 с три звезди EuroNCAP(колкото и да са заблуждаващи) някак си изобщо не се интересувам от това колко гори и колко му е данъка. Жалко, че иначе Рено имат доста добра краш платформа, но явно за служебни коли нЕма нужда да се пази човешки живот. Та ако се прежалиш докато си на работа как да е, ама ще се прежалиш ли и за родата през уикенда.

По въпроса с разхода:
Дъстър (110кс/240 Нм), дизел - 6,5 лтр Х 1,95 - 12.68 лв/100 км (предполагам при скорост 130-140)
Легаси GT (265 кс/350Нм), газ пропан-бутан - 13,5 лтр Х 0,83 = 11.20 лв/100 км (скорост 140) / в града около 14 лв/100 км)

Та за финал - ПРАВИ СТЕ - Дъстър е убиец отвсякъде. :good: :bow: Даже вече има китове Билщайн за него, по-бърза рейка и прочие. Ако не се лъжа наскоро почна да участва и в ралита (подозирам, че не е с румънската сглобка ама се тая). Само светло бъдеще го чака този автомобил и ако не се усетим навреме .... току виж цената му се вдигнала, а Субарата ще станат по 500 лв.

Може ли сега да минем към нова тема - Чисто нов Форестър или Ауди Q5/Volvo XC60/ BMW X3 на по 3-4 години. Дебата ще протече аналогично подозирам.

Пет Авг 18, 2017 5:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Цитат:
Виждам, че модератора този път ни оставя да се вихрим на воля ROFL Пък мен темата си ме забавлява ;)
Колегата nikentce уж е математик, а борави с абсолютни стойност, вместо с проценти. Да, всички скъпи коли се обезценяват повече от евтините - проста математика. Една S class, 7-er или Phaeton, се обезценяват за 5-6 години до едва 20-25% от първоначалната си стойност. Няма как една Дачия да се обезцени толкова, защото ще струва 6 бона - сам разбираш, че е невъзможно.
Обаче по твоята логика пак се опитваш да изкараш, че евтиното е най-добро. Хората са казали, че икономията е майка на мизерията. Иначе всички щяхме да караме все още ладички!

Модераторът верно трябва да го почерпим, но ако не искаш да му скъсаме нервите - не ме подкачай на тема математика :)
И процентите и абсолютните стойностите са термини от математиката, така че не виждам противоречие, а ти всъщност сам потвърждаваш твърдението ми по-горе, но ми преписваш грешен извод.
Това, че защитавам твърдението, че евтините коли се обезценяват по-малко(което апропо е и твое мнение, както виждам), не означава, че защитвам евтинийката и мизерийката, а го пиша в отговор на колеги, от чието мнение останах с впечатление, че Subaru се обезценява по-малко.
Опазил ме Бог да агитирам за по-евтинкото и за мизерийката. Дано всички да имаме възможност да си позволяваме да караме коли с огромна обезценка :)
За S класа и Phaeton недей да се лъжеш. В България, Сърбия и Русия гъзарията е голяма и това изкривява реалността.

Пет Авг 18, 2017 8:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 888
Автомобил: VW Touareg 7P
Рейтинг: 418
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
nikentce написа:
Цитат:

Модераторът верно трябва да го почерпим, но ако не искаш да му скъсаме нервите - не ме подкачай на тема математика :)
И процентите и абсолютните стойностите са термини от математиката, така че не виждам противоречие, а ти всъщност сам потвърждаваш твърдението ми по-горе, но ми преписваш грешен извод.
Това, че защитавам твърдението, че евтините коли се обезценяват по-малко(което апропо е и твое мнение, както виждам), не означава, че защитвам евтинийката и мизерийката, а го пиша в отговор на колеги, от чието мнение останах с впечатление, че Subaru се обезценява по-малко.
Опазил ме Бог да агитирам за по-евтинкото и за мизерийката. Дано всички да имаме възможност да си позволяваме да караме коли с огромна обезценка :)
За S класа и Phaeton недей да се лъжеш. В България, Сърбия и Русия гъзарията е голяма и това изкривява реалността.

Да разводним още малко темата - аз пък много харесвам Phaeton и бях на крачка от покупка на такъв. Щеше да ми излезе по-евтин от Форко и от 5 годишна Дачия.
Във Phaeton сглобката, вниманието към детайла и качеството на материалите е уникално и сравнимо само с това на Бентли. Обаче като се поразрових и видях, че смяна на масла с филтри е минимум 700 лева (2 въздушни и 2 горивни). Акумулаторите също са два и ако се сменят се сменя и датчика за тях, който е 700 лева + 500 за самите акумулатори. Под 300 лева не може да си намериш читава гума, защото колата натоварена е почти 3 тона. Що годе добри дискове и накладки за такова тежко чудовище са също почти 2 бона. И така си останах само с мечтата :cry:
Но в никакъв случай не може да ме убедиш, че 10 годишен Phaeton е по-лош от 5 годишна Дачийка, просто сме бедни :D

Пет Авг 18, 2017 9:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
11 страници ...
Май е време Дачия да си направи форум на база тази тема ROFL

Пет Авг 18, 2017 9:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

ico_tech написа:
Колега Niktence, смятам, че две страници назад вече всички се убедихме, че от Дачия Дъстър по-добро няма. Евтино за поддръжка, икономично, проходимо и най-вече СЛУЖЕБНО - т.е. грижата за него е пренесена извън твоята лична сметка и отговорност. Аз вече споменах, че от това по-добро здраве му кажи и се съгласих, че следващата ми кола ще бъде Дъстър (Сандеро,Логан - базата е все eдна и съща) - ще я пусна във фирмата за проба. След 10 години ядове със Ситроен съм обнадежден за глътка свежест и благополучие.
В цялата тази дилема, доста емоционално раздухана от теб и още няколко колеги, бих искал да обърна внимание на един показател, който досега не засягахте - сигурност при ПТП. В моята трудова практика на служител съм изпадал в конфликт с ръководството само два пъти - първият път беше, когато се опитаха да ме пратят в командировка (800 км) със Сузуки Марути, а вторият път, когато се наложи да обяснявам защо 5 годишна стара кола е по-добра от нов Landwind например (може да проверите резултат от краш тест с въпросната). Та и тогава пред моя работодател, и сега когато избирам автомобил аз искам моя милост и моите близки да са максимално защитени от грешките на други участници в движението. Извинявай, ама като видя Дъстър модел 2017 с три звезди EuroNCAP(колкото и да са заблуждаващи) някак си изобщо не се интересувам от това колко гори и колко му е данъка. Жалко, че иначе Рено имат доста добра краш платформа, но явно за служебни коли нЕма нужда да се пази човешки живот. Та ако се прежалиш докато си на работа как да е, ама ще се прежалиш ли и за родата през уикенда.

По въпроса с разхода:
Дъстър (110кс/240 Нм), дизел - 6,5 лтр Х 1,95 - 12.68 лв/100 км (предполагам при скорост 130-140)
Легаси GT (265 кс/350Нм), газ пропан-бутан - 13,5 лтр Х 0,83 = 11.20 лв/100 км (скорост 140) / в града около 14 лв/100 км)

Та за финал - ПРАВИ СТЕ - Дъстър е убиец отвсякъде. :good: :bow: Даже вече има китове Билщайн за него, по-бърза рейка и прочие. Ако не се лъжа наскоро почна да участва и в ралита (подозирам, че не е с румънската сглобка ама се тая). Само светло бъдеще го чака този автомобил и ако не се усетим навреме .... току виж цената му се вдигнала, а Субарата ще станат по 500 лв.

Може ли сега да минем към нова тема - Чисто нов Форестър или Ауди Q5/Volvo XC60/ BMW X3 на по 3-4 години. Дебата ще протече аналогично подозирам.

Ми много грешно си ме разбрал колега.
За NCap си прав, но като говорим за автомобил, който над 130 почва да реве като змей(мотор, диференциали и т.н.) и вдига максимално 150 с триста мъки и бутане отзад, не мисля, че това е основното притеснение. От началото в тази тема защитавам тезата, че този автомобил има само едно силно качество - на силно пресечен терен и с ниски разходи.
Избрал съм го за служебен за тази цена, защото предпочитам да карам по-бавно 3 звезди и да се прибирам зимата у дома, отколкото да карам 5 звези и да ме оставя на 300 м. преди дома в преспите сняг, което беше случаят с всичките ми предни служебни автомобили.
За газта си прав в сметките, но там е спор за друга тема. Аз лично съм на мнение, че е най-добре да се кара една кола с горивото за което фабрично е произведена, а и откакто на мой приятел му изгърмя газовата в ръцете, въобще и не искам да чуя за тази алтернатива. Той беше заклет газаджия, а сега познай - кара само дизели.
За Бога - всички, които ме обвинявате, че фенствам на Duster-a - обърнете внимание най-после, че съм си купил за лична по-стар Forester на около 280 000 км., вместо Duster на около 80 000 км. за същите пари, и моля ви - престанете, защото не е вярно.Просто не съм напълно заслепен от това, което се случва около нас. За мен Subаru е най-балансираното съчетание откъм качества автомобилче на света, но не е най-бързият, не е най-проходимият, не е най-скъпият, не е най-емоционалният и т.н.
За инфо - провеждам същият разпален спор със съседа, който е запален Toyota-джия, и се опитва да ме убдеи колко Rav 4 е по-добър избор от Forester.
Може би вината е в мен - явно не умея да се изразявам ясно, след като повечето колеги разбирате съвсем друго от това, което искам да кажа.
Приемам го, и както колегата Liv каза: peace братя :), а аз бих допълнил - всички сме Субаристи все пак.

Пет Авг 18, 2017 9:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Vmax написа:
11 страници ...

Споко - имат си, ама не е толкова емоционален, защото там просто няма емоция :D

Пет Авг 18, 2017 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Докато не напишеш с големи букви "СУБАРУ ФОРЕВЪР, ДЪСТЪР ИС ШИТ" няма оставяне :D
Иначе сериозно - има си влак за всеки пътник, има си влак и за всеки път, но малко са влаковете, които допадат на пътник във всяка една хипотетична ситуация на пътя, било то катерене, оран, каране с двеста, паркетно лигавене, хамалене или просто заяждане по светофарите. Е, явно хорицата тук (и не само) не могат да си позволят лукса да ползват/поддръжат по 5 автомобила, спрели са се на някаква колица със зведици, която е по-универсална спрямо различните ситуации в сравнение с доста други марки и изтъкването на автомобил от друга марка по този начин ги кара да настръхват. Ако пък бъде засегната проходимост се изваждат вилите и палят огньовете направо.
В крайна сметка обаче на мен ми е интересно ако някой драсне във форума на Дачия тема "Стар Форестър или Дъстър" какво ще се случи и най-вече как ще реагират феновете там :)

Пет Авг 18, 2017 10:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
nikentce написа:
Vmax написа:
11 страници ...

Споко - имат си, ама не е толкова емоционален, защото там просто няма емоция :D

:bow: Днес настигнат един Достър, много бързо караше , едвам го изпреварих , сигурно е карал в икономичен режим

Съб Авг 19, 2017 12:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Е това ще е интересно за обратната тема. А и нещо което никой не каза какво правим ако нямаш наблизо нормален сервиз за субару а? А да е на 1-2 часа

Sent from my iPhone using Tapatalk

Съб Авг 19, 2017 9:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Я вземете се осъзнайте. Въобще не може да има сравнение между дъстъра и горския! Различни класове, различен вложен акъл и материал. Ако единственият фактор при закупуване на автомобил е цената и обичате гнусна смрад от разлагащи се 10-тократно рециклирани пластмаси изляти в калъп проектиран и изпълнен от бобри, то дъстър няма аналог.

Рекламата им много хитра обаче, не мислите ли!
:headbang: Another one drives a duster ROFL
https://youtu.be/r40HrHg9JLE
Поздрав за собствениците на дъстър!

Нед Авг 20, 2017 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 200
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT 2006
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Споко - имат си, ама не е толкова емоционален, защото там просто няма емоция :D[/quote]
:bow: Днес настигнат един Достър, много бързо караше , едвам го изпреварих , сигурно е карал в икономичен режим[/quote]
Нещо ти е бавно возилото за да стигнеш до този умопомрачителна драма...............

Нед Авг 20, 2017 8:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 21
Рейтинг: 138
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
TurboManiak написа:
Я вземете се осъзнайте. Въобще не може да има сравнение между дъстъра и горския! Различни класове, различен вложен акъл и материал. Ако единственият фактор при закупуване на автомобил е цената и обичате гнусна смрад от разлагащи се 10-тократно рециклирани пластмаси изляти в калъп проектиран и изпълнен от бобри, то дъстър няма аналог.

Сериозно?
Човечец с газчица на колицата си, се подиграва на фактора цена?
Умилително...
Това с бобрите ме вкара в ступор... и има нужда от още изясняване, ако не е някакво пиянско избухване, разбира се... може и ти да не си наясно със смисъла му....

Колеги, този форум взе болезнено да напомня Фолксваген форума...
Едно твърдение (теза, съждение) има нужда и от съответните аргументи... така се води разговор... това е...
Измислено е преди векове и всички цивилизовани (образовани, възпитани) хора процедират по този начин....
Всяко отклонение от правилото изглежда като да кажете, че "Небето е оранжево" и да крещите срещу всеки, който има друго мнение... Съгласете се - не е особено стилно, нали?

Позволих си да споделя с Вас моите впечатления от два автомобила, купени от магазина, опитах се да формулирам плюсовете и минусите на чисто новите Форестър и Дъстър...
Опитах се също така да приложа аргументи.... други колеги също се опитаха да дадат аналитични и безпристрастни мнения...
... и какво... под постовете ни научаваме, че някой някога настигнал и изпреварил Дъстър....
и пак да питам....
Сериозно???

Почти никой не проумя, че темата би могла да има безброй формулировки... колегата Кронос даже загатна за някои от тях...

Например: Нов Форестър, срещу не толкова нов Рейндж Роувър...

Не... дотолкова сме заслепени от черно-белият си животец, от този "футболен" манталитет на "наши" и "ваши", че не разбираме как истинският живот просто минава покрай нас....

Убеден съм, че форумът на Субару е населен с най-качествените хора, останали в родината... и апелирам към тях, да дадат по едно рамо на не дотам ориентираните, за да не заприличаме на болшинството авто-форуми....
Благодаря Ви, за което...

Нед Авг 20, 2017 10:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

srg написа:
Докато не напишеш с големи букви "СУБАРУ ФОРЕВЪР, ДЪСТЪР ИС ШИТ" няма оставяне :D
Иначе сериозно - има си влак за всеки пътник, има си влак и за всеки път, но малко са влаковете, които допадат на пътник във всяка една хипотетична ситуация на пътя, било то катерене, оран, каране с двеста, паркетно лигавене, хамалене или просто заяждане по светофарите. Е, явно хорицата тук (и не само) не могат да си позволят лукса да ползват/поддръжат по 5 автомобила, спрели са се на някаква колица със зведици, която е по-универсална спрямо различните ситуации в сравнение с доста други марки и изтъкването на автомобил от друга марка по този начин ги кара да настръхват. Ако пък бъде засегната проходимост се изваждат вилите и палят огньовете направо.
В крайна сметка обаче на мен ми е интересно ако някой драсне във форума на Дачия тема "Стар Форестър или Дъстър" какво ще се случи и най-вече как ще реагират феновете там :)

"SUBARU FOREVER :bow:, but DUSTER IS NOT SHIT" :D

Пон Авг 21, 2017 9:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Цитат:
Сериозно?
Човечец с газчица на колицата си, се подиграва на фактора цена?
Умилително...
Това с бобрите ме вкара в ступор... и има нужда от още изясняване, ако не е някакво пиянско избухване, разбира се... може и ти да не си наясно със смисъла му....

jiovanni - отново :bow: =D> от мен
И аз отново ще изразя мнението, че това е най-сериозният авто форум, което има голяма заслуга Subaru да ми стане любимата марка, и затова се дразня като срещам в него подигравки и присмехулничества.

Пон Авг 21, 2017 9:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

TurboManiak написа:

Рекламата им много хитра обаче, не мислите ли!
:headbang: Another one drives a duster ROFL
https://youtu.be/r40HrHg9JLE
Поздрав за собствениците на дъстър!

На "бобрите", дето строят автомобили и помогнаха на компанията си да стане световен лидер, им се смеем ние "инженерите" дето сме още на фаза проектиране и производство на колелета, и си купуваме и караме това, което западът изхвърля.
Има голяма разлика между чиста подигравка и изтъкване на определена слабост(минус) чрез аргументи.
Някак си не отива на този форум ние, който сме осъзнали какво е Subaru, да ръсим само подигравки без покритие. В такъв случай - нищо не ни различава от комплексарчетата по светофарите.

Пон Авг 21, 2017 9:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 82
Автомобил: 03XTMT
Рейтинг: 62
Субару ФеноменСубару Феномен
nikentce написа:
"SUBARU FOREVER :bow:, but DUSTER IS NOT SHIT" :D

Направо е готов за стикер този слоган ROFL , незнам на коя от двете коли ще го лепнеш обаче ;)

По темата няма много какво вече да се прелива и налива освен, че всеки си прави сметката за себе си (и околните) спрямо желанията (динамика, екстри, безопасност дори и външен вид) и възможностите си (поддръжка и наливане).
На пътя всички сме равни, дали с Дъстъри или не, извън пътя можем само да си помагаме пиейки бира :D

Пон Авг 21, 2017 10:06 am
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.  стр <  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  >