Отговори на тема стр <  1, 2
 2,5 2000г. мотора тресе на празен ход - Помощ!!! 
Автор Съобщение

Постове: 49
Автомобил: toyota corolla
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
По начало 2.5 и 3.0 моторите на Субару освен че са боксерни, май по нищо друго не си приличат. Имат основни и съществени разлики, а като вземат и под предвид и трансформациите, които претърпяват през годините като вариации на оборудване на моторите, трябва все пак да се вземе под предвид и данните, които съм дал за моята кола, 2.5 2000г.автомат. По начало по-запознатите би трябвало да знаят, че точно този мотор, няма дебитомер, няма EGR, няма втора ламбда сонда и още доста други неща няма, ТА е хубаво да се дават мнения според това, което знаем за въпросния автомобил като данни. Относно проблемът и опитът, който имам и логичното мислене, което използвам в случая, наблюдавайки поведението на колата, стигам до следното заключение: Ламбда сонда на 99% :idea: . Колата се оказа, че няма катализатор т.е. избит е, корубата си е там но е празна. Сменял съм я с нова BOSCH, но може би е универсална (макар, че я поръчах по шаси специално за модела), защото беше без куплунг и се наложи да го прехвърля от старата. Не съм сложил т.н.залъгълка за Ламбда сонда, което при избит катализатор и универсална Ламбда сонда е задължително или при едно от двете също. Разхода, някой обърна ли внимание, че казах, че разхода се вдигна с 2-3 литра, кое играе роля също в разхода, ламбда сондата има основно такова. Та, както и да го мисля и гледам то друго няма, със старата сонда колата се държеше по почти същия начин докато не я смених. И след това се успа. Е, да мал шанс, че са се минали едва 8 месеца от както я смених и не би трябвало да рецидивира толкова скоро проблемът, НО, е факт. Поръчал съм си от БГ, една залъгалка за сондата, ще я сложа и ще видя какво ще се случи, ако не се промени, а няма начин да няма поне някаква разлика да няма ако теорията ми и поне малко вярна, то следва след това смяна отново на сонда но този път с някаква добра или оригинална. Ще пиша отново, когато имам някаква развръзка или решение на проблемът, за да се знае вече при подобен начин на работа или поведение, каква е причината и кой какво да търси и как да го отстрани, макар, че всеки случай си е сам за себе си и би могло при друг да е нещо друго, но все пак се намалява кръгът от възможни причини. :idea: :bow: :beer:

Чет Авг 24, 2017 10:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За втората лабда си в грешка , има , моя има две и е 2000 декември производство, първа регистрация 2001. Може да е с изгорял подгрее, може да тръгнал кабел и още куп неща.

Изпратено от моят SM-J730F с помощта на Tapatalk

Пет Авг 25, 2017 4:40 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2