Отговори на тема
 Странен проблем със светлините, работят "по желание" 
Автор Съобщение

Постове: 1
Автомобил: Outback 2008 2.5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
от няколко дни забелязвам странно поведение на светлините. (Outback 2008 2,5)

Първо, задният стоп спря да работи. Повъртях известно време из София, тамън да покажа на приятел че е "изгорял", а се оказа че отново си работи нормално.
Стори ми се странно но не обърнах внимание.

Вчера вечерта, прибираме се по тъмно, жена ми бременна кара, и изведнъж и 2-те предни светлини изгасват!
Започва едно спиране/пускане на фаровете, повечето пъти нищо не светва, друг път светне само единия фар, после светне само другия, и веднъж на 10-15 включвания, светват и двата.
Най-вероятно крушките и бушоните са ок, ако бяха гръмнали светлините нямаше да работят въобще.

Разбира се, предстой ми обикаляне по сервизите и преди това искам да се обърна към вас с два въпроса

1. Някой имал ли е подобен проблем със светлините/тоците? Ако да, много ще съм благодарен ако сподели опит.

и също така,

2. Къде бихте препоръчали да отида, на опитен "жичкаджия"/майстор, запознат с електрическата система на Outback?

Много благодаря,
Поздрави и хубав ден :)

Чет Авг 31, 2017 8:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имах постоянно такива проблеми на Тойота Авенсис 2004г ,а и на моето Субару Легаси BH.
Тойтата я оправих след като купих нов куплунг на двата фара и удължих малко самите кабелчета за да не опъват и да нагарят по клемите.
На Субаруто смених ръчката, която отговаря за светлините и всичко се оправи .
При теб може и да са клеясали връзките по фаровете и за това да ти правят проблеми. Най-лесния и безполезнен начин е с контактен спрей да напръскаш всички куплунзи и букси.
А вече ако си с ксенон, там също важи това с контактният спрей, но едва ли ще е от него. По скоро баласти и т.н.

Чет Авг 31, 2017 5:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
Провери първо релетата и бушоните.
Имах такъв проблем с ляв мигач - отначало не включваше 1/10 пъти, след това зачести. Оказа се реле.

Чет Авг 31, 2017 9:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
По отношение на втория ти въпрос:

Ако си от София, виж в раздел Сервизи , кои са препоръчаните. Мисля че всички: Краси, Тенчо , Джовани , Любо са достатъчно грамотни и с голям опит /видели какво ли не/.

Чет Авг 31, 2017 10:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема