Отговори на тема
 Проблем при студен двигател на субару легаси 2.0 125 
Автор Съобщение

Постове: 24
Автомобил: XV 2.0 150
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Нова съм във форума. Колата я купих февруари месец, автомат, не е имала никакъв проблем, обслужена е от-до. Преди два месеца решихме да сложим газов и.ц.ловато.Колата започна да гасне при тръгване. Почистиха стъпково моторче, дроселова клапа, смениха свещи, сложиха бързи дюзи, смениха компютъра със самообучаващ се, смениха потенциометър. При тръгване спря да гасне, започна да гасне при спиране и на бензин започна да гасне на студен двигател. Каза ми, че трябва да се намери цялата тпс система, дросел и потенциометър и да се пробва. Писна ми и им казах да свалят газовото, заради това гасне не и на бензин. От два дни е свалено и на студен двигател като се запали дига до 1200,падна до 400,пак се изфурсира до 1500, падна към 700 и ги дигна до 1200 и ги задържа и си станаха нормални като загря на 400-500.Според вас какво се случи? Да дадеш работеща кола и да ти я върнат с проблем. Още като я купихме оборотите бяха една идея по-ниски, но си палеше без проблем и без да играят си ги знаковаваше.

Нед Авг 20, 2017 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Я, са разместили някой вакуум, я...дросел се мери, не се сменя на сляпо, па ако уцелиш...
Редно е, както си им я закарала, така да ти я върнат. Там законът защитава потребителя и ако имаш нещата документирани, можеш да си потърсиш правата.
От друга страна, колата е на възраст и сама казваш, че е имало нещо не съвсем наред още в началото. От това би следвало първо да навестиш добър диагностик, специализиран в марката и да отстраните проблема. Чак тогава се отива за монтаж на газ. Във форума има достатъчно препоръчани газаджии, сервизни специалисти и т.н., които ще ти свършат работа на умерени цени(не надути, защото са "маркови").

Пон Авг 21, 2017 8:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най-вероятно е стъпковото моторче, в този случай няма да стане с чистене.
Пиши от кой град си, за да те насочим към сервиз

Пон Авг 21, 2017 12:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
От Варна съм и ходих за слагане на газ и обслужване при един от светлата тук. Явно нещо не съм се изразил правилно, но до поставянето на газта, колата е крана 4 месеца на бензин и не е имала проблем. Утре ще я водя пак при тях да си намират проблема. Другото интересно е, че разхода ми от 15 скочи на 20 на 100 бензин?!? Говорих днес с тях обясниха ми, че нищо не са настройвали и разхода не може да е от тях. В шах съм. Имах си пълна документация, но при сваляне на гозовото и възстановяване на сумата ми взеха всички документи и гаранции

Сря Авг 23, 2017 9:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги. Някой може ли да ме запознае, какви обороти трябва да държи колата легаси 2.0 125. Защото имам чувството, че са ниски.

Сря Авг 23, 2017 9:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 226
Автомобил: Субару Импреса 2,0
Рейтинг: 116
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Pidi написа:
Здравейте колеги. Някой може ли да ме запознае, какви обороти трябва да държи колата легаси 2.0 125. Защото имам чувството, че са ниски.

Ако колата ти е с МСК оборотите на ПХ са 700 плюс,минус 100.Ако е с АСК са 850 плюс,минус 100.
Поставянето на ГИ винаги води до проблеми от най различно естество.Винаги съм се учудвал как така лекомислено си разваляте хубавите автомобили.

Чет Авг 24, 2017 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Отговори с цитат
''Винаги съм се учудвал как така лекомислено си разваляте хубавите автомобили''
Ами.......щото ги караме повечко примерно.

Чет Авг 24, 2017 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 20
Автомобил: Legacy 2.0 R 2006
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Зравейте!
Накрая и аз се да се включа :)
Относно поставянето на газовите уредби, да кажа , че е важно кой я слага и колко разбира!
Аз съм с 2.0 R мотора, от една година съм с газов инжекцион и нямам никакви проблеми. 20 000 км. без забележка. :)

Пет Авг 25, 2017 2:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за бързите отговори колеги. Вече ми се чудят как жена толкова разбира от коли хаха,ами като не могат и тези които са ми пипал и колата да я оправят се хващам сама да си търся проблема. Ако може колегата с ГИ ЛЕГАСИ 2.0 R да каже какъв му е инжекциона и компютъра. И да попитам понеже ми чистиха стъпково моторче, възможно ли е при почистването нещо да са го наръбили? Защото днес ми обясниха, че ако е износено правило някакви ръбчета и на моменти не сработвало. Може ли да се рециклира и къде и евентуално, ако може да ми дадете съвети къде да си потърся втора ръка, че ми обясниха, че мотора ми е правен само две години и няма мн такива коли като моята. Нов е 618 с отстъпката:)))

Пет Авг 25, 2017 4:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Отговори с цитат
Моторът ти, е правен маааалко повече от две години. Как са ти почистили моторчето - със сваляне или само са го припръскали със спрей?

Пет Авг 25, 2017 10:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Колежке Pidi, я кажи къде във Варна ти скопосаха така колата. Има стотици коли като твоята на газ и нямат драми.

Съб Авг 26, 2017 7:26 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги забавих се с отговора, че колата ми 5 дни беше при тях да си установят и премахнат проблема. Пръскали я не дърпа и изпуска въздух от никъде. При тях не е изгаснала, но мен много ме съмнява, защото три дни е при ме и два пъти изгасна.Паля дига обороти и след две секунди изгасва.При повторно запалване вече няма проблем и си тръгва. Възможно ли е проблема да е от стартер? И ако може да ми препоръчате за Варна, читав газаджии и вид газово за модела ми и майстор за второ мнение. Благодаря ви за отговорите. Скопосаха ме в един от препоръчаните сервизи. То майстора им е един. За мен проблема е, че масово се слага един вид газово за всички модели и не се съобразява с модела и двигателя.

Съб Сеп 02, 2017 8:01 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Моторчето не знам как е чистено, но ще питам дали е сваляно или пръскано. Нека по-опитните да кажат възможно ли е да е стартер?

Съб Сеп 02, 2017 8:02 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Не виждам как стартера може да е причина колата да гасне. Проблемен стартер води обикновено до трудно или невъзможно палене. В случаите, когато стартера може да изгаси колата (залепна бендикс) се чува такъв "прекрасен" шум от двигателя, че няма как да сбъркаш.
Пиши ми на лични, кой е сервиза (явно е тайна), щото при известните газаджии не се сещам за някой, който да слага Ловато.
А при цялото това гаснене не светна ли някаква лампа на таблото?

Съб Сеп 02, 2017 8:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Pidi написа:
Моторчето не знам как е чистено, но ще питам дали е сваляно или пръскано. Нека по-опитните да кажат възможно ли е да е стартер?

Моторчето като се прецака не се оправя с чистене и не предизвиква светване на чек. Просто си вземи едно втора ръка и го смени.
Преди това обаче, трябва да се провери АГУ-то, дали е монтирано както трябва.

Съб Сеп 02, 2017 10:33 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Моторче се мъча да намеря, но понеже двигателя ми е правен две години само и нямат поне аз където звънях, ако някой може да ме насочи къде да звънна или да търся ще съм му много благодарна. На таблото нищо не светва. АГУ го демонтирана. Демек затапиха ми клапаните и съм си само на бензин. Искам пак да сложа АГУ, но трябва да си отстранява този станен проблем. Затова питам за друг газаджия. Иначе от сервиза ми казаха, че понеже са сваля ли моторче и дроселова клапа, колата има нужда да се 'обучи'. Е карам я вече над 100 км и пак гасне

Съб Сеп 02, 2017 11:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Понеже си във Варна, свържи се с колегата ico_tech.
В София има читав газаджия , както и сервизи но сигурно ще ти е далече.
За части виж в секция магазини/сервизи - има морги, звънни им, пробвай и при Любо и останалите сервизи, във Варна май имаше още един колега с морга. В Плевен също едно момче разглабяше по стари модели и в Перник - vepara.

Нед Сеп 03, 2017 8:03 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Много благодаря колега vmax. Понеже съм нова във форума б, че ме ориентира. Ще потърся колегите

Нед Сеп 03, 2017 1:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема