Отговори на тема
 Правилни стойности на сензорите??? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2
Автомобил: Subaru Legacy IV SW 2.0i
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Карам Subaru Legacy IV SW 2.0i 16V, 138к.с. Наскоро си купих OBD II Scanner и чрез него снех данните от различните сензори по колата, проверих компютъра за грешки и проследих работата на колата. Проблемът ми е, че данните, които снех, няма с какво да ги сравня, тоест незнам това правилните стойности ли са или има някакви отклонения от правилните. Може ли някой да ми каже какви са фабричните стойности, които тези сензори трябва да показват или да ме насочи към сайт или програма, които да ме насочат в правилната посока? В случай, че се чудите данните, при работа на място, са:
Air to fuel ratio - 14.54:1; Engine load - 2.0%; Intake pressure - 3.6psi; Intake air temperature - 56 degrees Celsius; Volumetric Efficiency - 58%; MAF - 1.7 g/s; Timing advance - 13 degrees; Revs - 650 RPM; Coolant - 91 degrees Celsius; Vacuum - 22.5 in/Hg.
Рових се в интернет 2 часа и нищо не намерих. ](*,)

Чет Сеп 07, 2017 6:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 382
Автомобил: 2006 Outback H6
Рейтинг: 324
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ето ти напр. референтни стойности за Н6...но ако нищо не ти говорят, много трябва да четеш тепърва
за всяка една от тях. Съвета ми е: карай си колата и се кефи. Ако светне чек, виж какво точно е и чак тогава задълбавай.

Пет Сеп 08, 2017 5:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 382
Автомобил: 2006 Outback H6
Рейтинг: 324
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Съжалявам...

Прикачени файлове:
Subaru ref_data.pdf [1.35 MiB]
43 пъти
Пет Сеп 08, 2017 6:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2
Автомобил: Subaru Legacy IV SW 2.0i
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
dimitrov2000 написа:
Съжалявам...

Благодаря! Всяка информация е полезна. Аз се разрових из форумите и написах същата тема във форума на Subaru в Северна Америка. Установи се, че стойнтостите ми са добри, в рамките на нормалното, затова ще ги ползвам тях за сравнение. От там ми пратиха и файл с много данни и детайли за колата, само че за 2.5 литровата версия, но те са почти (да не кажа съвсем) идентични. Бих прикачил файла, но е твърде голям (78MB). Ако някой иска да хвърли едно око да ми пише на e-mail: [email protected]

Пет Сеп 08, 2017 12:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема