Отговори на тема стр <  1, 2
 проблем с диагностика 
Автор Съобщение

Постове: 24
Автомобил: Forester II 2.0XT
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колата още като я купих смених масла, филтри, ремъци, ролки, свещи не съм сменял.

Пет Сеп 29, 2017 8:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
emolom написа:
Колата още като я купих смених масла, филтри, ремъци, ролки, свещи не съм сменял.

Свещи са едно от задължителните неща които се сменят първо.
Спирам да пиша в тази тема, защото нямам нерви за подобни простотии и немойковщина.

Пет Сеп 29, 2017 8:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
[quote="emolom"]Закачихме я, но грешка нямаше, а чека светеше.
Защо не пробваш на друго място за диагностика?/при друг монтьор/.

Пет Сеп 29, 2017 8:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Vmax написа:
emolom написа:

Свещи са едно от задължителните неща които се сменят първо.
Спирам да пиша в тази тема, защото нямам нерви за подобни простотии и немойковщина.

Колега нямам намерение да нервирам никой! Така не всички сме Софиянци и гъмжи от майстори и сервизи, колите до сега сам съм си правил и Субаруто също сам си обслужих, карал съм само дизели, това ми е първата бензинова кола, газта ми я поставиха в сервиз. Имам си свой принцип, който гласи да не ровя в лай*ата, защото започват да миришат. Не съм сменил поради тази причина свещите, то по тази логика да сменя всичко, за да съм сигурен...смених си маслата в двигателя, кутията и диференциалите, всички филтри, ролки, ремъци и водна помпа. При положение, че колата си вървеше и работеше добре не исках да пипам излишно. Както и да е..в Лом не сме от Марс! Благодаря все пак за съветите, жив и здрав!

Пет Сеп 29, 2017 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
dimitrov 1969 написа:
emolom написа:
Закачихме я, но грешка нямаше, а чека светеше.
Защо не пробваш на друго място за диагностика?/при друг монтьор/.

При другите диагностици, които ходих прочетоха грешка р0171 бедна горивна смес, но до там...повече не успяха да ми кажат, а гадаят, както и аз гадая. Според мен има логика на студен мотор инжекторите да не работят добре, защото като е на газ на същата температура работи чудесно, но не изключвам възможността да са свещи, ще ги поръчам и тях.

Пет Сеп 29, 2017 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
P0171 и свещи не се връзват. Ако само на бензин ти вдига такава, бих замерил налягането на бензиновата помпа и бих сменил горивен филтър.

Съб Сеп 30, 2017 6:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Отговори с цитат
emolom написа:

Колега нямам намерение да нервирам никой! Така не всички сме Софиянци и гъмжи от майстори и сервизи, колите до сега сам съм си правил и Субаруто също сам си обслужих, карал съм само дизели, това ми е първата бензинова кола, газта ми я поставиха в сервиз. Имам си свой принцип, който гласи да не ровя в лай*ата, защото започват да миришат. Не съм сменил поради тази причина свещите, то по тази логика да сменя всичко, за да съм сигурен...смених си маслата в двигателя, кутията и диференциалите, всички филтри, ролки, ремъци и водна помпа. При положение, че колата си вървеше и работеше добре не исках да пипам излишно. Както и да е..в Лом не сме от Марс! Благодаря все пак за съветите, жив и здрав!

Визирах майсторите там, не теб
И понеже ти е първо Субару и бензинова кола, тази марка няма нищо общо с всичко останало което познаваш и си карал, и понеже е нормално да не знаеш, поне почети малко форума.

Като свалиш свещите ги снимай да ги видим.

Бедната смес е от друго.

Съб Сеп 30, 2017 8:47 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 40
Автомобил: Forester 2gen 2.0, Impreza 3gen 2.0
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
emolom написа:
Имам си свой принцип, който гласи да не ровя в лай*ата, защото започват да миришат. Не съм сменил поради тази причина свещите, то по тази логика да сменя всичко, за да съм сигурен...смених си маслата в двигателя, кутията и диференциалите, всички филтри, ролки, ремъци и водна помпа. При положение, че колата си вървеше и работеше добре не исках да пипам излишно.

Аз също не направих обслужването отведнъж, а изчаквах по ред на номерата елементите с различен приоритет. При мен специално след около месец нормална работа и около 2000 километра пробег след монтирането на газовата, започна да дава грешка бедна смес, а скоро след това и да не върви добре, да придърпва и тнт. Последва смяна на свещи и кабели и всичко дойде по местата си. Не съм имал проблеми и грешки след това. И преди е писано че слагането на газ би могло да ускори износването на свещи и следователно да задълбочи проблем идващ по тази линия. Не знам защо при мен даде "бедна смес", нямам обяснение. Но при мен специално грешката беше тази и изчезна след смяната. Поне за сега.

Пон Окт 02, 2017 12:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2