Отговори на тема
 Задни вежди за Субару. 
Автор Съобщение

Постове: 9
Автомобил: Subaru legaci 1
Телефон: 0888402806
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте! Търся задни вежди за Легаси 90 Г. Ако някой може да помогне ще съм благодарен. Колата е седан.

Пон Окт 02, 2017 7:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако някой може да ми каже къде да намеря задни вежди и задни прагове за '92 комби - ще е супер! :love:

Пон Окт 02, 2017 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Ах, тези стари Субита, ръждата ги изяжда но не се предават... Такива коли не се правят вече. Много ми е тъжно за моята и искам да я оправя но както и при вас, колеги ръждата е много и трябва сериозна инвестиция за да я стегна. Живи и здрави, надявам се за зимата да е отново на пътя, жал ми е да я гледам как прашлясва пред блока.
Явно никой не може да ми помогне от групата със съвет, където напиша мнение, всички млъкват??? :D

Сря Окт 04, 2017 5:36 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 9
Автомобил: Subaru legaci 1
Телефон: 0888402806
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
На моята проблема е само задните вежди. Говорих с тенекеджия и каза че може да се оправи но няма да издържи много време. Дъното и всичко останало по колата е без забележка. Ако ви се прави инвестиция gatof колата може да стане отлична зависи колко е изгнила. Спорна на всички.

Сря Окт 04, 2017 7:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, борбата с ръждата е трудна. Писал съм няколко пъти по тази тема, но проблемът не е само в задните вежди, а в целите задни панели на поколенията модели Легаси BC/BJ, BD/BG, Импреза GC/GF и GD/GG, Форестер SF/SG. Всички изброени са с окачване заден макферсон и каросерията отзад има основно две слаби точки. Едната е горе в бомбето на задния амортисьор при отвора за задния тампона - там има преградна ламарина към кухата част на задния панел, която е много слаба и лесно изгнива, отварят се дупки и панелите започват да се пълнят с кал и други боклуци в кухините, откъдето вадене и изсъхване няма. Започват да гният отвътре-навън. Втората слаба точка са шевовете на задната арка от вътрешната страна - слагат един странен силикон с бозав цвят или подобен материал, който много обича да задържа вода, а на всичкото отгоре точно на края на арката, при ръба с ламарина назад оставят едни големи топки от същия силикон, които също задържат вода и най-често ръждата пробива точно от там.

Вариант 1 - намираш кола за части от твоя модел и целите задни панели от ръба на задната врата назад, на височина около капачката на резервоара. Твоите се режат, отварят и изхвърлят, панелите се измиват отвътре колкото може, като изсъхнат където не може да се бръкне се пръска или маже по някакъв начин преобразувател, или студено поцинковане, напасват се и се заваряват новите панели, самото бомбе се изгражда ако има нужда, където може дупките се затварят, като е изключително удобно ползването на епоксидна смола и платно фибростъкло - получава се бързо и здраво. Стъкломатът е идеален за затваряне на споменатите дупки при бомбетата, при мен след 3 слоя платно там стана много добре и стъкломата е еластичен и добре покривен. После отвън кит, обработване отново за ръжди, автобоя, шагре, отвътре парафин.

Вариант 2 - продават се панели, но за твоя модел точно аз не успях да намеря. Остава ти варианта да пригодиш някои от наличните за Легаси BD/BG или Импреза GC/GF. Пак се режат и отварят твоит. Ламарината на тези панели е по-дебела от фабричната и пише, че са галванизирани. Не пасват идеално, но са нови и здрави. Отново довършване с кит, а отвори отново със стъкломат и накрая боядисване. Ето ти панели
http://www.ebay.ie/itm/SUBARU-LEGACY-94 ... SwiYFXIe4g
http://www.ebay.ie/itm/HQ-SUBARU-IMPREZ ... SwyiRZb0kH

Всички ръжди по дъното и гредите отдолу се почистват или поне колкото може, мажеш по избор с ръжепреобразувател или цинкова боя, автолак, шагре. Става бавно, а и времето не е вече подходящо за бързо съхнене. Има и сетове с прагове, междуосието на твоето Легаси е много близо до това на Импреза
http://www.ebay.co.uk/itm/HQ-SUBARU-IMP ... Swx6pYtI4l

Това е в общи линии, поздрави!
 11

Сря Окт 04, 2017 7:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Много благодаря за подробното инфо, колега. Това звучи обнадеждаващо, ще помоля един приятел тенекеджия да ми извърши ремонта. Иначе на мен сега драмата ми е със скоростната кутия. Сериозна инвестиция е да се ремонтира доколкото разбирам но трудно се намират втора ръка вече читави такива и се опитвам да позная какво се случва вътре за да си направя сметка... Има голям шанс скоро едно Легаси да стане донор... :(

Сря Окт 04, 2017 7:34 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема