|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Да се легитимирам и аз :)
| Автор |
Съобщение |
|
bateto_toshko
Автомобил: Outback , H6 , 2001 г.
Рейтинг: 15
|

Здравейте да се легитимирам и аз. Онзи ден си закупих от Пловдив Субаруто от профила ми , нов внос от Швейцария.За жалост засега започва със лек фалстарт моята одисея с този автомобил ама дано до няколко дни всичко да си дойде на мястото. Първо бях разочарован от един сервиз в Пловдив (писал съм го в темата за черния списък).Вчера опитах да регистрирам автомобила в КАТ и ми се заядоха че на бележката за платено мито в Швейцария не било ясно кой е платил митото и сега искат превод и ме върнаха. Както и да е , иначе автомобила ми се струва много пъргав и няма как да е по друг начин , тъй като идвам от Пежо 206 ,90 коня  . Доста изчетох по темата за гарнитурите и прегряването на този 3 литров мотор и направо ми се изправи косата като видях че най късно на 200 хиляди хвърлят гарнитури , а моя е на 191 хил.км  . За сега със предимно кротко каране предимно на темпомат по Маршрута Пловдив -София-Боровец-Бургас ми даде разход 9,5 л/100 км , което предполагам е нормално тъй като бяхме 4 човека и 120 кила в багажника.През цялото време стрелката на температурата не мръдна от хоризонталното си положение , което предполагам че е ок , засега....... Много съм щастлив , че не успях да се пребия след като в последствие се оказа , че накладките ми са били на последни издихания  .На връщане около стара загора ми светна чека на двигателя и после прочетохме грешка P 0420 .Изчетох доста по темата главно във сайта subaruidiots.com  и видях че една от причините може да е задръстен бензинов филтър .Реших да го сменя и отидох първо в Субару Бургас да видя колко струва , при което бях шокиран когато мацката там ми каза че тези двигатели нямат бензинов филтър  .....че как тогава се филтрира бензина ? .....или явно толкова бързо го изгаря че няма нужда от филтриране  , усещам че ще слагам газова уредба май , там поне има филтри  ..мисля си да накарам някой майстор да ми промие профилактично радиатора , че като гледам колко е дълга темата за прегряването..................ето малко снимки :   
|
|
|
|
| Вто Окт 31, 2017 7:47 am |
|
|
|
Dimichos
Автомобил: SUBARU LEGACY SPEC B
Телефон: 0889213119
Рейтинг: 28
|
|
Честита придобивка и безброй безаварийни! Филтърът се намира в резервоара, при бензиновата помпа.
Изпратено от моят SM-A320FL с помощта на Tapatalk
|
|
|
|
| Вто Окт 31, 2017 8:04 am |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Честито лколега, по маршрута да съдя че си от Бургас ли? А грешка 420мисля че е за смесите, може ламбда сонда да е, защото и при мен излизаше.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Вто Окт 31, 2017 10:30 am |
|
|
|
bateto_toshko
|
Dimichos написа: Честита придобивка и безброй безаварийни! Филтърът се намира в резервоара, при бензиновата помпа.
Изпратено от моят SM-A320FL с помощта на Tapatalk Благодаря колега , предполагам това за което говориш е мрежичката на помпата , т.е сменя се само при проблем? Mladen99 написа: Честито лколега, по маршрута да съдя че си от Бургас ли? А грешка 420мисля че е за смесите, може ламбда сонда да е, защото и при мен излизаше. Ами до колкото виждам грешката говори за лоша работа на катализатора , по което съдя , че сигнала идва от задната ламбда , а вече тя ли е прецакана или катализатора не знам , ще пръсна буксата и с контактен спрей защото е омазана цялата , ще изтрием грешката и ще чакам да видя дали пак ще излезе.
|
|
|
|
| Вто Окт 31, 2017 10:34 am |
|
|
|
quietriot
|
bateto_toshko написа: Dimichos написа: Честита придобивка и безброй безаварийни! Филтърът се намира в резервоара, при бензиновата помпа.
Изпратено от моят SM-A320FL с помощта на Tapatalk Благодаря колега , предполагам това за което говориш е мрежичката на помпата , т.е сменя се само при проблем? Мне говори ти за баш си филтър, който живее в резервоара и се сменя като се вдигне задната седалка има капак койтоп се отваря и има достъп до него , но трябва да се сменя от правил го човек че се чупеха едни щуцери ако го напънеш повече и е хубаво да се семяна порез 50 К км поне с нашите горива https://www.avtochastionline24.bg/subar ... iven_filtr
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Окт 31, 2017 11:12 am |
|
|
|
Borisov
Регистриран на: Вто Авг 31, 2010 11:00 am Постове: 104 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback H6,2007
Телефон: 0884545974
Рейтинг: 66 
|
|
Добре дошъл и много безаварийни километри.Има доста информация във форум и знаещи хора,така че има кого да питаш за всичко.Надявам се си уцелил правилния екземпляр,ако е така те чакат доста приятни изживявания и емоции. Поздрави.
|
|
|
|
| Вто Окт 31, 2017 12:00 pm |
|
|
|
petko 69
|
Колега добре дошъл и безаварийни . За тези пари си взел най -доброто , мисля , че проблем със сервиза ти специално нямаш , защото не ти ,а джамбазина който ти продаде колата е ползвал една услуга в сервиза . Това е почистване мозък АТ и смяна на маслото на АТ с Кастрол . Колата не е преглеждана обстойно във въпросния сервиз защото ти самия не си изчакал ред. Друг път пиши достоверно и не бързай да плюеш по-доказани майстори , тук е форум на СУБАРУ , а не на Пежо и нещата се научават много бързо . Почети малко Форума , оправи си спирачките и маншоните и само безаварийни , това за 200хл. за гарнитурите не е вярно . 
|
|
|
|
| Вто Окт 31, 2017 4:51 pm |
|
|
|
bateto_toshko
|

petko 69 написа: Колега добре дошъл и безаварийни . За тези пари си взел най -доброто , мисля , че проблем със сервиза ти специално нямаш , защото не ти ,а джамбазина който ти продаде колата е ползвал една услуга в сервиза . Това е почистване мозък АТ и смяна на маслото на АТ с Кастрол . Колата не е преглеждана обстойно във въпросния сервиз защото ти самия не си изчакал ред. Друг път пиши достоверно и не бързай да плюеш по-доказани майстори , тук е форум на СУБАРУ , а не на Пежо и нещата се научават много бързо . Почети малко Форума , оправи си спирачките и маншоните и само безаварийни , това за 200хл. за гарнитурите не е вярно .  Ние се чухме с Павлин. Недоразмумението идва от там , че поне в сервизите в които аз съм ходил досега докато сменят масло , без да ме питат правят за 1-2 мин ,визуален оглед на маншони , шарнири докато при Павлин , явно няма такава практика и това се плаща допълнително независимо че маншона е близо и се вижда лесно.Това си негово право-фирмена политика и аз за това му казах че изтривам мнението си.Не съм злобар и дори 1 процент да има шанс да греша ,изтривам мнението.В момента предпочитам да концентрирам вниманието си върху причините за светещия чек с грешка "лоша работа на катализатора" Оказа се че има много други причини освен прецакан катализатор
|
|
|
|
| Сря Ное 01, 2017 12:41 am |
|
|
|
bateto_toshko
|
И , да колега абсолютно прав си , тука скоростта с която се отговаря и отзивчивостта е на много високо ниво..........Съгласно препоръките на subaruidiots.com , ще потърся майстор в Бургас , който да ми смени , свещите и горивния филтър ,наред с другите неща....... така или иначе не се знае от кога не са сменяни , ще нулираме грешката и ще гледам какво ще се случи. Първо да я регистрирам , че сега от КАТ Бургас ми искат превод от немски на бележката за платено мито в Швейцария ](./images/smilies/eusa_wall.gif) ........наистина се надявам скоро тази одисея да приключи , да забравя за дълго време къде се намират сервизите по подобие на един мой приятел който от 10 г сменя само масло и филтри на своето Legacy.....при смяната на маншоните на полуоските има ли някаква особеност , нещо различно от колкото при другите автомобили?
|
|
|
|
| Сря Ное 01, 2017 3:22 am |
|
|
|
Alxx
|
|
Особеност няма. За превод им кажи да се изплакнат. Според директива на ЕС, служителите на държавната администрация трябва да ползват свободно поне два от трите световни езика(немски, френски и английски). Т.е. превод не ти трябва. На мен ми искаха в столичния КАТ превод от немски на ТЮВ сертификатите за модификациите по Мазда-та(окачване, джанти, генерация, ламбо врати), аз тихичко им споменах директивата и им казах "оправяйте се". Минах.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Сря Ное 01, 2017 7:09 am |
|
|
|
bateto_toshko
|
|
Искам да изкажа и един положителен отзив към сервиза в Пловдив , който критикувах.След направената профилактика и почистване от тях , скоростната кутия работи все по добре и проблема при превключване от P към R вече е почти недоловим.
|
|
|
|
| Сря Ное 01, 2017 7:53 pm |
|
|
|
petko 69
|
bateto_toshko написа: Искам да изкажа и един положителен отзив към сервиза в Пловдив , който критикувах.След направената профилактика и почистване от тях , скоростната кутия работи все по добре и проблема при превключване от P към R вече е почти недоловим. Да беше изчакал ред щеше да си още повече доволен , за нула време щяха да ти сменят маншоните и накладките , а и мотора щяха да ти прочетат и настроят режимите на смесите. Нищо ще мине време и като по-прочетеш доста теми и форумен материал ще ме разбереш.
|
|
|
|
| Сря Ное 01, 2017 8:40 pm |
|
|
|
bateto_toshko
|
petko 69 написа: bateto_toshko написа: Искам да изкажа и един положителен отзив към сервиза в Пловдив , който критикувах.След направената профилактика и почистване от тях , скоростната кутия работи все по добре и проблема при превключване от P към R вече е почти недоловим. Да беше изчакал ред щеше да си още повече доволен , за нула време щяха да ти сменят маншоните и накладките , а и мотора щяха да ти прочетат и настроят режимите на смесите. Нищо ще мине време и като по-прочетеш доста теми и форумен материал ще ме разбереш. Колега нека не се заяждаме повече , не си присъствал на нелепата ситуация , нали виждаш , че се опитвам да бъда обективен и не съм хейтър
|
|
|
|
| Сря Ное 01, 2017 10:58 pm |
|
|
|
bateto_toshko
|
petko 69 написа: bateto_toshko написа: Искам да изкажа и един положителен отзив към сервиза в Пловдив , който критикувах.След направената профилактика и почистване от тях , скоростната кутия работи все по добре и проблема при превключване от P към R вече е почти недоловим. ......... , а и мотора щяха да ти прочетат и настроят режимите на смесите. ......... Това не се ли контролира автоматично от компютъра и датчиците? Някаква допълнителна настройка ли има ?
|
|
|
|
| Чет Ное 02, 2017 6:37 am |
|
|
|
petko 69
|
В никакъв случай не се заяждам с теб , просто искам да минеш по-лесния път , а не през майстори които не разбират от марката и после помагай те то стана една . Да мотора има таблица и тя се настройва с комп. Тук има една тема за ,,новодошлите и не само за тях,, , като прочетеш от нея доста отговори ще ти станат ясни. 
|
|
|
|
| Чет Ное 02, 2017 7:50 am |
|
|
|
Стоян
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 0
|
Честита придобивка и много безаварийни километри. 
|
|
|
|
| Чет Ное 02, 2017 3:31 pm |
|
|
|
bateto_toshko
|
Mladen99 написа: Честито лколега, по маршрута да съдя че си от Бургас ли? А грешка 420мисля че е за смесите, може ламбда сонда да е, защото и при мен излизаше. при тебе задната ламбда ли беше проблема и колко ти струваше?
|
|
|
|
| Пет Ное 03, 2017 11:29 am |
|
|
|
quietriot
|
bateto_toshko написа: Mladen99 написа: Честито лколега, по маршрута да съдя че си от Бургас ли? А грешка 420мисля че е за смесите, може ламбда сонда да е, защото и при мен излизаше. при тебе задната ламбда ли беше проблема и колко ти струваше? Проблема при теб е че имаш няколко задни и няколко предни. Младен е с 2,5 мотор и там са макс 2 броя , твоите обаче са повече....за радост и тъга 
|
|
|
|
| Пет Ное 03, 2017 12:37 pm |
|
|
|
bateto_toshko
|
|
Ами аз видях 2 предни на изходящите колектори , които се съединяват заедно в катализатора и на самия катализатор има завита само 1 , която наричам задна.....не виждам други
|
|
|
|
| Пет Ное 03, 2017 1:22 pm |
|
|
|
quietriot
|
bateto_toshko написа: Ами аз видях 2 предни на изходящите колектори , които се съединяват заедно в катализатора и на самия катализатор има завита само 1 , която наричам задна.....не виждам други Да май бяха три точно , мисълта ми е, че не са една и две ма се изразих малко по образно.
|
|
|
|
| Пет Ное 03, 2017 3:18 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|