|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Италиански Форестър - моля за съвет.
| Автор |
Съобщение |
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
|
я кажи какви пари ти искат, на колко километра казват че е, какво е състоянието на купето и салона, някви снимки има ли колата
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Вто Сеп 09, 2008 2:49 pm |
|
|
|
tiho
Регистриран на: Пет Апр 18, 2008 12:53 pm Постове: 23 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
на 115 000км. Има снимки, но не мога да ги качвам. Изглежда чудесно. Има драснато на заден десен калник и бронята. Гледал я е мой братовчед, който внася коли. Парите са доста - 26 000лв.
|
|
|
|
| Вто Сеп 09, 2008 3:15 pm |
|
|
|
tiho
Регистриран на: Пет Апр 18, 2008 12:53 pm Постове: 23 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
Не съм наясно с този Bi-Fuel. Течна фаза ли е, или обикновен ГИ. И да се притеснявам ли, че е карана 100 000км. на газ. Принципно исках без газ, а пък тук да и сложа течна фаза /четох, че при Митака го правят/ и сега тотално се обърках...
|
|
|
|
| Вто Сеп 09, 2008 3:20 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|

Мнението ми се базира на базата на лични впечатление от колите, които видях. Не само Субару, а и други марки. Ходих по огледи, за да добия реална представа за "скапана", "запазена", "добра" и "отлична" кола.  "Отлични" не видях. Такива според мен не се внасят в България от автокъщи. Ако човек сам си я избере от чужбина е друга работа.
Пример: Има обяви за Субару Форестър в Германия, Италия, Испания, които се продават с ГАРАНЦИЯ!. Още по снимки си личи , че колите са ОК. Без значение дали са от Италия, Германия или някъде другаде. Цената обаче е доста висока. За кола 98-99 година цената започва от 6500-7000 евро. Сега питам как уж "перфектна" кола идва в България за цена с включена печалба на търговеца под 6000 евро.
Така, че .... ако трябва да обобщя мнението си то е , че колите внос от Италия , които се намират в бг са по-скапани от тези внос от Германия. Това не означава, че в Италия няма хубави коли - напротив има, но те не се внасят от търговците защото са по-скъпи и тяхната печалба в този случай явно е незначителна. Или ако случайно някой се обърка и внесе такава кола, то е въпрос на късмет за купувача. Дори тези от Италия често са с по-запазени ламарини и интериор от немските, но пък е възможно мотора да е в по-лошо състояние. И двете си имат плюсове и минуси. Имиджа, че италианките са "по-лоши" коли поред мен се създава от автотърговците в България. И именно затова аз съм на мнение, че ако се купува кола от БГ , то тя по-добре да не е с италиански произход.
Иначе е безпорен факта (и аз съм напълно съгласен с това), че и в Германия има такива кошници, че направо може да му се завие свят на човек. Но нали затова човек си преценява какво да купи и какво не.
Колега, tiho ако твой човек на който имаш вяра е преценил, че колата е ОК взимай смело и не му мисли. Особено ако колата НЕ СЕ намира в автоморга, а е от сигурен източник. Тук по-добра няма да намериш.
|
|
|
|
| Вто Сеп 09, 2008 4:51 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Колеги преди 2 месеца ходих да взимам Импреза от Германия. От дилър на Субару (в онзи списък дето го гледате). 30 дена си писахме с германеца и накрая отидох - беше пълна скръб.
Така че не гледайте само да е от дилър , HU/AU трябва да е поне до 2009 втората половина и километри до 100 000. Сервизна книжка и книжка на ремотна (Wartungsheft) e много добра предпоставка.
За кола 2003 година трябва да си приготвиш 20000 лв. Това за 26000 е несериозно(освен ако не е турбо)
Колега търсенето на кола в Германия крие много рискове - и е скъпо удоволствие. Аз карам такава кола и отидох да купувам такава. Що годе и разбирам - обаче за друга марка не мога да рискувам. А хубави коли тук се внасят само на поръчка. Щото са скъпи там и като платиш и докарването от специалист , става още по -скъпа.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Вто Сеп 09, 2008 5:57 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
|
ааа тва много 26000, това не е цената на тая кола за тез пари ще си вземеш модела 2004г
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Вто Сеп 09, 2008 7:39 pm |
|
|
|
tiho
|
|
Разубедихте ме! Търсенето продължава!
|
|
|
|
| Вто Сеп 09, 2008 7:43 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
Има една обява в българското мобиле за Форестър турбо , който е 2.0 мотор , а е 210 к.с. ? Говорих с продавача - каза, че колата била с чип тунинг монтиран в Италия. Нещо не ми се вярва тази работа? Може ли някой, който е по-наясно да сподели мнение. Възможно ли е това? Знам, че на дизелите слагат чипове, но на Субару бензин?
И още нещо... колата била с КЛИМАТРОНИК, а тя е 99 г.
Само дето не работел.
|
|
|
|
| Чет Сеп 11, 2008 11:13 am |
|
|
|
imprezaWRX
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 2:38 pm Постове: 1791 Местоположение: Белово
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Рейтинг: 0
|
ComingSoon написа: Има една обява в българското мобиле за Форестър турбо , който е 2.0 мотор , а е 210 к.с. ? Говорих с продавача - каза, че колата била с чип тунинг монтиран в Италия. Нещо не ми се вярва тази работа? Може ли някой, който е по-наясно да сподели мнение. Възможно ли е това? Знам, че на дизелите слагат чипове, но на Субару бензин? И още нещо... колата била с КЛИМАТРОНИК, а тя е 99 г. Само дето не работел. чип се слага на всичко.за климатроника,италианците имат навика да слагат климатроници собствено производство.на шефа пасата е с такъв,няма ни парно ни клима!къде ли не то карахме,няма оправия.ако искаш фори турбо,имам добро тук 
_________________ 201 HP tunet 3S-GE
|
|
|
|
| Чет Сеп 11, 2008 12:03 pm |
|
|
|
sdnt
Регистриран на: Вто Май 27, 2008 2:21 pm Постове: 28 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
нашия форестър стъпи на 9200 лв с докарването до тука от Германия. Колата дойде на собствен ход, което е хубаво според мене, защото се появиха някой неща, които ги нямаше на самия оглед на колата. Така , че всичко е на късмет донякъде, хора всякакви  (особено продавачи) 
|
|
|
|
| Чет Сеп 18, 2008 12:23 am |
|
|
|
kalopan
Регистриран на: Нед Май 25, 2008 4:27 pm Постове: 18 Местоположение: БУРГАС Рейтинг: 0
|
|
при положение че новия Форестър е 43000 , 26000са доста за 5-6 годишна кола , а това от къде е колата няма голямо значение важно е да е запазена а това си личи още като я огледаш който не я е пазил външно не е пазил и машината успех
_________________ ФОРЕСТЪР 08 2.0 МТ
|
|
|
|
| Вто Окт 14, 2008 8:51 pm |
|
|
|
blatimir
|
kalopan написа: при положение че новия Форестър е 43000 , 26000са доста за 5-6 годишна кола , а това от къде е колата няма голямо значение важно е да е запазена а това си личи още като я огледаш който не я е пазил външно не е пазил и машината успех
ааа, тук да знаеш не си много прав, аз колата я мия не повече от 2 пъти в годината (даже новата още не съм я мил, вече 8месеца  , както си дойде така си я карам ), ама иначе недавам нищо да скръцне или да тропне, винаги ми е без забележка в техническо състояние
|
|
|
|
| Вто Окт 14, 2008 9:02 pm |
|
|
|
plcb
brave sir robin
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 6:41 pm Постове: 211 Местоположение: София-Казанлък Рейтинг: 6
|

Според мен, колеги търговците са едни и същи по целия свят и това етака защото печалбата е единствената им цел. Това е нормално и не можеш да ги виниш хората- търсят печалба. Никой няма да е откровен с теб ако иска да ти продаде нещо, просто такъв е бизнеса...Също е факт че, автокъщите както тук така и в Германия, Италия и т.н. се държат от араби и всякакъв подобен етнос хора. Всички сте запознати що за хора са.
Мой приятел реши да си копува кола. Увещавах го да е фори но той се заинати и си взе лендроувър, вярно ходи до Германия, даде една чанта пари и според мен не се върна с перфектен автомобил! Ако беше по евтинка ще си кажеш, задната врата виси ама карай, тука има изгорено ама айде, няма гуми ...вярно има тюв ама кво от това когато си дал пари колкото за нова, дефектите почват да те дразнят зверски много скоро! Ходенето до "чужбина" за кола според мен е още по-ангажиращо защото, трябва-да-купиш-кола и от припряност може и да се окаже "компромис"
Отплеснах се  иначе ти желая късмет!!!
_________________ PLACEBO RULES
|
|
|
|
| Вто Окт 14, 2008 11:00 pm |
|
|
|
|
Страница 2 от 2