|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
gechi
Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 2:46 pm Постове: 183 Местоположение: Бургас
Автомобил: Legacy 2.2 95 г.
Телефон: 0899344144
Рейтинг: 14
|
Поздрави на всички от форума.Интересува ме впечатленията ви за работа на автомибила на метан.Колата ми е Легаси 2001 2,5 АТ.По принцип аз съм привърженик на бензина ,но ми се налагат често преходи ВИДИН-БУРГАС а и по-принцип ценовата разлика е пвечатляваща (при голям преход разбира се).Благодаря предварително и успех на всички. 
|
|
|
|
| Пон Окт 06, 2008 7:55 am |
|
|
|
Plam
Регистриран на: Пет Юни 06, 2008 2:20 pm Постове: 113 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0
Рейтинг: 0
|
|
принципно и газовия инжекцион е компромис с колата но при постоянно каране и тези преходи е оправдано. аз лично бях противник на газта но когато купих колата беше с газ и поради лошата работа и сложих газовинжекцион , за сега се държи добре. за метана решаваш сам не съм чел някой да е сложил метан на субито си или можеби греша, незнам . ще изгубиш от мощноста на колата и ще ти замине багажника , незабравяй че си и автоматик.
_________________ Subaru Forester 2.0 M.T 2003. СB 4542 BC
застрахователен посредник
|
|
|
|
| Пон Окт 06, 2008 8:11 am |
|
|
|
tennn
Регистриран на: Съб Сеп 27, 2008 4:05 pm Постове: 117 Местоположение: По света и унас в София
Автомобил: XT TURBO COUPE,LEONE 84,LEGACY GT
Телефон: 0888899201
Рейтинг: 15
|

gechi написа: Поздрави на всички от форума.Интересува ме впечатленията ви за работа на автомибила на метан.Колата ми е Легаси 2001 2,5 АТ.По принцип аз съм привърженик на бензина ,но ми се налагат често преходи ВИДИН-БУРГАС а и по-принцип ценовата разлика е пвечатляваща (при голям преход разбира се).Благодаря предварително и успех на всички. 
София-Бургас и обратно на метан -60 лв.,но се подготвяш да правиш изгорели клапани и дори пробити бутала.Освен това е и много вреден(виж Уикипедия)защото създава много въглероден диоксит и най вероятно от2010 щего забранят в Европа.Мощността пада на половина и за Видин ще трябва да тръгваш предната седмица.Движиш се като подвижна бомба-и пропана е същото нещо.Един сносен метанов инжекцион е над 2000 лв.и сядаш и калкулираш:Предимства и Вреди и ако не караш повече от10000 км на месец продължаваш да караш със 100 Октана(за колата е мехлем а, и разхода в сравнение с другия бензин е по-малко с около литър,два,само променяш настройките,а цената е с 12 стотинки позече).Евтините неща винаги излизат скъпо.Все пак караш СУБАРУ не голфче
_________________ НЕ Е ВАЖНО какво SUBARU имаш ,важно е , че го имаш......
|
|
|
|
| Пон Окт 06, 2008 8:16 am |
|
|
|
gechi
|
Принципно се съгласявам с вас напълно ,но ми се искаше да чуя друго  .Да се надяваме падането на цените на горивото да продължи дълго, дълго.
|
|
|
|
| Пон Окт 06, 2008 9:28 am |
|
|
|
gechi
|
|
Относно съвета на колегата ''със 100 Октана(за колата е мехлем а, и разхода в сравнение с другия бензин е по-малко с около литър,два,само променяш настройките...''
какво имаш предвид за настройките
|
|
|
|
| Пон Окт 06, 2008 9:31 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
За да не се разгори нов спор, ето тема:
http://subaru.bg/forum/viewtopic.php?t=42
Иначе накратко :ще ти е по-евтино, и да имаш други разходи като клапани, свещи и т.н. ще се избият. Но на метан динамиката на колата значително пада. Ти сам си избери. За мен пропан-бутана е приемлив компромис.
П.П. Полупразен бензинов резервоар също е бомба. Но за разлика от газовата бутилка, бензиновия резервоар не е направен да издържа налягане от десетки атмосфери (LPG) или стотици атмосфери (CNG).
П.П.П. (Спам): Тен, жената праща поздрави на Макс 
|
|
|
|
| Пон Окт 06, 2008 9:36 am |
|
|
|
patko
|

Моето Суби е на метан. Така го купих - 2000 кубика - ръчни скорости.
Слагана е в Италия - не е инжекцион. Действително доста по-тромава е в града, но си струва. Вчера ходих да София и обратно, минах почти 1000 км с по-малко от 90 лева. На магистралата върви със 180 без проблеми. Прави ми впечатление, че като я карам в града като че ли се "запушва" и не върви, а като я подкарам по магистралата - тръгва много добре, дори и в ниските режими - между 1000 и 2000 оборота - това го разбирам като спра и тръгна на светофар. На градско в този диапазон и е най-трудно.
Уредбата е слагана 2000 г. и досега е карано на метан. Нямам проблеми с изгорели клапани или каквото и друго. Като го взех му смених маслото, преди две седмици дойде нова смяна - не съм му доливал и грам - както си беше между двете марки така и си остана. Взех го с показание на километража 151300 км. Само тя си знае колко точно са. Сега е на 165300.
При тази цена на метана - 1.50 в Бургас извънградското ми е между 9 и 10 лева, като карам колкото позволяват условията.
Вчера заредих на Пловдив и до Сара загора го мачках здраво. На Сливен заредих пак - за 165 км сложих за 16.40 лв, там е 1.60 лв за кг.
Решението е твое, ако имаш повече вапроси - пиши.
|
|
|
|
| Пон Окт 06, 2008 11:10 am |
|
|
|
nick74
Регистриран на: Вто Авг 29, 2006 9:40 pm Постове: 81 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy B13
Рейтинг: 8
|
|
Mного хора се изказват на основа така чух,така ми казаха и тн.Баща ми кара Subaru на метан от 5 години,освен че гърнетата занинават по бързо друго не се обажда (аз му подържам колата) Аз карам също Subaru 2.2l. автоматик което също е на метан,минал съм около 160 000 км.на метан!!! Сега колата е на 480 000 км. и ако някой ви каже че горят клапани и бутала , може ама на някоя Немска кочина!!!За вредност на изгорелите газове,ще препоръчам на колегата тои да погледне Уикипедия!!! Това е едно от най-екологичните горива.Но ако сте състезатели,не ви го препоръчвам.За вървенето, върви но е по тромава но пък джоба се чувства по добре.
|
|
|
|
| Пон Окт 06, 2008 1:21 pm |
|
|
|
krass
|
nick74 написа: Mного хора се изказват на основа така чух,така ми казаха и тн.Баща ми кара Subaru на метан от 5 години,освен че гърнетата занинават по бързо друго не се обажда (аз му подържам колата) Аз карам също Subaru 2.2l. автоматик което също е на метан,минал съм около 160 000 км.на метан!!! Сега колата е на 480 000 км. и ако някой ви каже че горят клапани и бутала , може ама на някоя Немска кочина!!!За вредност на изгорелите газове,ще препоръчам на колегата тои да погледне Уикипедия!!! Това е едно от най-екологичните горива.Но ако сте състезатели,не ви го препоръчвам.За вървенето, върви но е по тромава но пък джоба се чувства по добре.
160 000 км на газ без проблеми! Е това е приказка - радост за ушите ми(очите ми)! Успех и за напред!
|
|
|
|
| Пон Окт 06, 2008 1:26 pm |
|
|
|
gechi
|
nick74 написа: Mного хора се изказват на основа така чух,така ми казаха и тн.Баща ми кара Subaru на метан от 5 години,освен че гърнетата занинават по бързо друго не се обажда (аз му подържам колата) Аз карам също Subaru 2.2l. автоматик което също е на метан,минал съм около 160 000 км.на метан!!! Сега колата е на 480 000 км. и ако някой ви каже че горят клапани и бутала , може ама на някоя Немска кочина!!!За вредност на изгорелите газове,ще препоръчам на колегата тои да погледне Уикипедия!!! Това е едно от най-екологичните горива.Но ако сте състезатели,не ви го препоръчвам.За вървенето, върви но е по тромава но пък джоба се чувства по добре.
Благодаря колега за изчерпателния и полезен отговор.Аз също съм привърженик на това ,разбира се зависи от темата да се пише най-вече от личен опит и наблюдения.Така се постига най-точна представа за проблема.Иначе уважавам всяко мнение и благодаря на всички за проявената активност.Успех 
|
|
|
|
| Пон Окт 06, 2008 1:48 pm |
|
|
|
mimo13
Регистриран на: Съб Май 03, 2008 8:56 pm Постове: 741 Местоположение: Варна
Телефон: 0894484248,052600585
Рейтинг: 134  
|
Ето и моето нескромно  мнение по този въпрос! Аз съм привърженик на пропан-бутана , а не на метана! Както каза и колегата по-горе, ако караш на метан се подготви за ремонт на двигателя, а и самата уредба е по-скъпа. Метана е добре само за коли които са излезли от завода с такова, което май не съм го чувал за Субару. Аз карам Аутбек 2.5 АТ 2000г., скоро сложих газ и съм много доволен, горещо препоръчвам и сервиза във Варна който го монтира! Занимавам се с автомобилни части и всекидневно черпя информация и мнения от много сервизи, които са ни клиенти! Газта е по-добре от метана!
|
|
|
|
| Вто Окт 14, 2008 5:02 pm |
|
|
|
gechi
|
mimo13 написа: Занимавам се с автомобилни части и всекидневно черпя информация и мнения от много сервизи, които са ни клиенти! Газта е по-добре от метана!
Благодаря за правилната насока колега  .Мисля да изкарам зимата на чисто пък пролетта ще събираме парички за ''инжекционче''.
|
|
|
|
| Вто Окт 14, 2008 6:12 pm |
|
|
|
jo
Регистриран на: Пон Мар 17, 2008 11:05 pm Постове: 122 Местоположение: Чукурли
Автомобил: SUBARU VIVIO, IMPREZA, OUTBACK
Телефон: 0894412154
Рейтинг: 0
|
Ето ти още едно мнение!Не очаквай по-голяма мощност от инжекциона!Единствената разлика между инжекциона и конвенционалната уредба е в по-прецизните настройки.Всичко останало си е същото.Аз например си сложих пропан -бутан, въпреки , че си имам метанова уредба.Просто изникна въпроса с място в багажника!  Реших , че не си струва да си загубя багажника за 5 лв.на 100км разлика между метан и пропан-бутан!?
|
|
|
|
| Вто Окт 14, 2008 8:20 pm |
|
|
|
mimo13
Регистриран на: Съб Май 03, 2008 8:56 pm Постове: 741 Местоположение: Варна
Телефон: 0894484248,052600585
Рейтинг: 134  
|
gechi написа: mimo13 написа: Занимавам се с автомобилни части и всекидневно черпя информация и мнения от много сервизи, които са ни клиенти! Газта е по-добре от метана!
Благодаря за правилната насока колега  .Мисля да изкарам зимата на чисто пък пролетта ще събираме парички за ''инжекционче''.[/quoteКогато решиш и ако разбира се ти се идва до Варна ще те свържа със сервиза. Скоро дори май правиха 2-3 бургаски коли.Работят и на изплащане, така че имаш допълнителна опция!  Хайде лека и безаварийна от мен! 
|
|
|
|
| Пет Окт 17, 2008 3:54 pm |
|
|
|
krass
|
mimo13 написа: gechi написа: mimo13 написа: Занимавам се с автомобилни части и всекидневно черпя информация и мнения от много сервизи, които са ни клиенти! Газта е по-добре от метана! Благодаря за правилната насока колега  .Мисля да изкарам зимата на чисто пък пролетта ще събираме парички за ''инжекционче''.[/quoteКогато решиш и ако разбира се ти се идва до Варна ще те свържа със сервиза. Скоро дори май правиха 2-3 бургаски коли.Работят и на изплащане, така че имаш допълнителна опция!  Хайде лека и безаварийна от мен! 
Сметнах, че лихвата на един заем за инжекцион е 15-20 лева на месец. Докато парите които спестяваш от това , че караш на газ са в пъти повече. Реално ти излиза по-евтино на изплащаш инжекциона, отколко да събираш пари за него и така да го купиш, всеки си преценява, успех!
|
|
|
|
| Пет Окт 17, 2008 5:42 pm |
|
|
|
gechi
|
[/quote]Сметнах, че лихвата на един заем за инжекцион е 15-20 лева на месец. Докато парите които спестяваш от това , че караш на газ са в пъти повече. Реално ти излиза по-евтино на изплащаш инжекциона, отколко да събираш пари за него и така да го купиш, всеки си преценява, успех![/quote]
Няма спор колега ,прав си за лихвата и е очевадно кое е по-изгодния вариант.По-принцип съм решил ( поне 80%) да сложа газов инжекцион,но мисля да изкарам зимния (тежък) период на бензин, а и Легасито ще го подкарам до седмица ,живот и здраве,та както се казва още рибата е в морето а аз сипвам олиото  .Искам да се уверя че това е моята кола,и чак тогава да направя инвестиция (не малка по размер според мен) с инцекциона.Пак благодаря на всички колеги за изказаните си мнения.Поздрави и попътен вятър.
|
|
|
|
| Пет Окт 17, 2008 7:01 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|