Отговори на тема
 Отстъпка за нова кола 
Автор Съобщение

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте фенове скоро и аз може да стана един от вас.
Искам да взема новия форестар, въпросът ми е към тези които вече са закупили кола от представителството на субару каква е нормалната
отстъпка от цената която може да даде дилара при закупуване на колата някои минал през тези премеждия моля да сподели.
Примерно при vw ми предлагат до 5 процента от цената а при опел 15 процента.

Пон Окт 20, 2008 6:11 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Това за някакво предимство ли го считаш? За Опел особено знам, че просто им е такава маркетинговата политика, за да хващат такива купувачи, който не искат "да се минат":wink:

Последна промяна BAlexandrov на Пон Окт 20, 2008 7:50 pm, променена общо 1 път

Пон Окт 20, 2008 7:41 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 8
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Това е лощото, че не искат да отстъпват от цената и с 1%, пробвахме при дилърите от София до Варна. Просто модела се продава изключително добре и представителите се мотивират с това, че при това търсене на конкретния модел в момента няма как да се даде отстъпка. Ние докато разглеждахме, тествахме и капарирахме Форестъра (около 1 час всичко) продадоха (запазиха) 3 (!!!) бройки :shock: :shock: :shock:
Разбира се, може отказа за отстъпка да е бил частно при мен (което не е така). Нека и другите колеги се изкажат. Дано все пак ти да имаш късмет :wink:
Аз лично, обаче, смятам, че цената за този модел е просто повече от добра, без конкуренция в класа. Въобще не се учудвам, че марки като Опел, Нисан и т.н. дават "дебели" отстъпки - всичко си има обяснение, ако един модел не върви добре на пазара се прибягва до отстъки и разни рекламни трикова (като безплатно гориво за хиляди левове и т.н.) с цел да си продадат, залежаващите по халетата, автомобили.

Пон Окт 20, 2008 7:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Мдаа, мисля че не можеш да изкрънкаш отстъпка. Цената е Фори-то е много конкуретна, а и в момента и йената е скъпа, така че дилърите нямат запас за сваляне на цената. Даже се чудя, че още не са я вдигнали.

Вто Окт 21, 2008 10:27 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Хубаво цената ниска и няма отстъпка но цената на vw тиган не е по висока от тази на субару при идентични екстри и отстъпка минимум 3
процента
vw + солидна изработка таблото вътре и интериора са направени от качествени материали вратите са като на сеиф тежки и стабилни
субару е няма такова табло твърда пласмаса тип форд много прилича на форд ескорт , предната колона до стъклото при натискане в основата подава и не е закрепена добре, вратите много леки с малки панти и мижави обтегач ала детска играчка по мои впечатленич с един оглед.
субару + много красива форма външно вътре е удобни седалки добра позиция на сядане здрава техника и ходова час поне така съм чувал.
vw-доста грозен ми се виждав сравнено с субару и сигурно е възмижно да се разваля повече от субару. ааа и не на последно място vw по добра прогноз за продажба на старо.

Вто Окт 21, 2008 11:42 am
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Предимства и недостатъците всеки си ги преценя сам. Хубаво е, че се интересуваш и от цената на старо защото, за да се получи цялата ти цена на притежаване на колата трябва да си сметнеш примерно за 3 или 5 г. колкото мислиш да я караш разликата в покупно/продажната цена, данъци, застраховка, лихви ако има, цена на обслужване, период за който ще си без кола /ако се случи нещо за колко време се оправя и дали ще имаш заместваща кола/ и т.н.
Имаше някъде в Интернет индекс на обезценяване на колите по модели и години, но е ясно че не може да е верен за бъдещето, а най-вероятно то ще се ускорява.

Общо взето не гледай тази отстъпка, която ти дават за "Добър ден". Смятай си цената като си я приспадаш.
От там нататък избора си е твой.

Вто Окт 21, 2008 11:53 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
---

Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:46 am, променена общо 1 път

Вто Окт 21, 2008 11:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Намерих сайта http://www.edmunds.com/apps/cto/intro.do
Обаче имай в предвид, че е за САЩ, а там всичко е различно. Това може да ти е много груб ориентир за сравнение на едно с друго по някой от показателите, не и като абсолютна стойност.

Истината е, че Forester не претендира за луксозна кола. Реши какво търсиш.

Вто Окт 21, 2008 11:58 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
хммм.... все си мислех, че клиентите на SUBARU не купуват отстъпката от цената....

според мен има голяма разлика в идеята за едната и другата кола. VW-то е за градски хора, на които им се иска TOUAREG ама не им стиска :)
Суби е за сериозни хора които искат сериозен автомобил със сериозни възможности..

btw. някой ми спомена скоро за Tiguana че доставки правят след 7-8 месеца (нямат бройки за БГ)

Вто Окт 21, 2008 3:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 137
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ender написа:
.

btw. някой ми спомена скоро за Tiguana че доставки правят след 7-8 месеца (нямат бройки за БГ)
точно толкова се чака за него.
един добър приятел си поръча вече 6ти месец го няма Тигана :lol:
лично на мен Тигана не ми харесва :D
за тези пари бих предпочел Трибека на старо :-D или друг Японски джип :-D

Вто Окт 21, 2008 7:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Тигуана е пълен ташак като джип, но и никой не е очаквал нещо различно... :-D
С този пиян Халдекс съединител, аз лично имам чувството, че няма никаква връзка между преден и заден мост - на хлъзгава настилка първо тръгва да презавива предницата, после след дъъългооо мислене на електрониката се сеща, че колата ще поднася и рязко зацепва задното предавана. Резултата е едно изключително недодялано и дори опасно поведение в завой. Аз лично предпочитам, като ще е компромис, то поне да е само с предно - то поне няма да ти създаде излишна илюзия, че си 4х4... :D

Вто Окт 21, 2008 10:20 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 46
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Понеже често ми се случва да се возя в Тигана на Дядото, купен преди около два месеца, да си кажа и аз мнението. Значи той е съвсем стандартното изпълнение, с платнената тапицерия, 2.0 TDI, автоматик. На новия Форестер се качвах няколко пъти, живот и здраве, ако по събера парички съм му много навит.

Не знам точно какво му е по-хубавото на Тигана от вътре, но за мен всичко изглежда фрапиращо евтино, направо се учудвам как са го произвели от VW. Направо си прилича на обзавеждане на Голф от старичките. Дори и лъскавите/ сребристи/ елементи не могат да тушират това усещане, поне у мен. Докато в Горския просто ме кефи като дизайн от вътре. Направен е с вкус, елегантен. Колкото до издръжливост на пластмасите, просто ще се разбере след годинка по нашите хубави пътища.

Лично за мен, Тигана е поне две класи назад от Горския по всичко, и като машина, и като дизайн. Просто човек трябва да се повози и ще направи разлика.

Вто Окт 21, 2008 10:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Stefiff написа:
....
Не знам точно какво му е по-хубавото на Тигана от вътре, но за мен всичко изглежда фрапиращо евтино, направо се учудвам как са го произвели от VW. Направо си прилича на обзавеждане на Голф от старичките. Дори и лъскавите/ сребристи/ елементи не могат да тушират това усещане, поне у мен.
.....

доколкото съм запознат TIG(u)AN е на базата на GOLF 5, също както FORESTER е на базата на IMPREZA. Така че напълно нормално е да ти напомня за голфа...

Сря Окт 22, 2008 11:20 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Само да вмъкна и нещо любопитно. Преди няколко месеца имаше тема във форума на VW за Тиган, Кашкай/Нисан/, Форестер и още, не помня в момента, един модел. Та тези от форума на VW ??? :roll: :roll: направо си казаха да избира Форестера на човека и да не го мисли. Направо и аз не можах да повярвам. Да се откажат от немски автомобил за сметка на субару.:roll: Чудеса, чудеса.

Сря Окт 22, 2008 2:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Stefiff написа:
Чудеса, чудеса.

Къде ги видя тези чудеса? Има само едно бегло споменаване в темата за Тигуан-а.
В другата тема там - Outlander срещу Subaru се сравняват различни неща и има само няколко принципни "харесвам"/"нехаресвам" от хора непознаващи и двете :wink:

Сря Окт 22, 2008 2:58 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Спирам да пиша по темата, става много офтопик. Все пак е за търговската отстъпка.

Интересно търсих я темата, но на "форестер" и "субару" не ми излиза. Сигурен съм, че я имаше. Тогава дядото купи Тигана и аз се зачетох във форума, да видя мнения за колата. Та от там за субаруто, после до шоурума, живея на близо, и така.

Сря Окт 22, 2008 5:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 137
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Stefiff написа:
Само да вмъкна и нещо любопитно. Преди няколко месеца имаше тема във форума на VW за Тиган, Кашкай/Нисан/, Форестер и още, не помня в момента, един модел. Та тези от форума на VW ??? :roll: :roll: направо си казаха да избира Форестера на човека и да не го мисли. Направо и аз не можах да повярвам. Да се откажат от немски автомобил за сметка на субару.:roll: Чудеса, чудеса.
такова нещо във ФВ форума няма как да стане колега ;-) повярвай ми аз я знам темата :-D все пак съм модератор там от много време :D
само един от модовете там си купи нов Рав вместо Тиган и е доволен за момента.Тогава го питах защо не е хвърлил око на Форестера и той ми каза че не му харесвал...и т.н...
Джип или японец или Мерцедес Г класа :-D нищо друго

Сря Окт 22, 2008 8:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 16
Нов фен
Отговори с цитат
ще се присъединя към нехаресващите Тиган-а,това си е висок голф-ох......
а Кашкая пък е супер недодялан- за качества обаче не коментирам

Съб Ное 01, 2008 11:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема