Отговори на тема
 Върпос за BRC LPG на Subaru Legacy 2.0R BI FUEL 2007г 
Автор Съобщение

Постове: 35
Автомобил: Subaru Legacy wagon 2.R/150 Hp
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,
Има колата от скоро и все още не съм на ясно с някой неща. Колата е с инсталирана в Италия газова уредба BRC.
Документи за газовата нямам.

Направи ми впечатление, че когато колата се кара на газ, 4-те светодиода показват ориентировъчно нивото и в бутилката.
Също така, когато газта е преди свършване мига само единият светодиод, след което има звуков сигнал и колата преминава на бензин.
Направих едно пътуване от 500 + километра с дозареждане на бутилката до горе на три пъти.

Обичайно е когато е пълна бутилката и четирите диода да светят. Но защо мигат когато си искат? Мигането се случва от време на време и за момента не намирам логична причина примерно когато съм на 3 диода (минал съм някакви километри от пълна бутилка ) да си мигат. Има и моменти в които не мигат а просто си светят. По някое време си замигат и така ............

Може ли ако някой има подобна уредба или документация да даде линк или съвет?
Предварително благодаря.

Прикачени файлове:
IMG_20180902_181641049.jpg
IMG_20180902_181641049.jpg [ 1.09 MiB | Прегледано 489 пъти ]
IMG_20180902_181659189.jpg
IMG_20180902_181659189.jpg [ 1.18 MiB | Прегледано 489 пъти ]
Нед Сеп 02, 2018 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най умното което можеш да направиш е да прегледаш газовата в сервиз, за да си наясно в какво състояние са инжекторите и изпарителя. Няма основания да считаш, че състоянието на газовата е идеално особено на кола внос от Италия

Нед Сеп 02, 2018 7:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това да ти е "проблема".И аз съм с точно такава и нямам никакви проблеми,а вече съм на 220х.И при мен понякога не отчита точно нивото с тези свето диодчета,както светят 4-те ,минава веднага на 2 светещи
но не всеки път,случи се един път даже светна само едното,но така или иначе ако остане само едно и започне да примигва остават около 60- 70 км преход докато свърши газта.

Нед Сеп 02, 2018 8:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 346
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BRC ситемата винаги си го е имала този проблем с ,,четиритте светлинки"( прочетено и по други форуми).... Карам втора кола с BRC, и го преживявам понякога! Важното е да си фукционира инжекциона правилно, другото са си бели кахъри... :D
На Легасито ми, като почне да мига поледната лампичка , и карам още 280 км :cool: ! Гледам километража, колко съм изминал? И с точност до 10 км познавам, кога да заредя, преди да започне да пищи...

Дано да си случил на кола, колега :idea: :good:

Нед Сеп 02, 2018 9:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 304
Автомобил: Legacy 2,5 - 2004 АТ
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Четирите диода мигат когато бутилката е препълнена
Когато си на 2 или три диода, ако не е в движение и те е напекло слънцето газта се разширява и пак може да мигат но отново четирите диода.
За мигане само на два или само на три диода... нямам идея.

Пон Сеп 03, 2018 9:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 35
Автомобил: Subaru Legacy wagon 2.R/150 Hp
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
demon777 написа:
Четирите диода мигат когато бутилката е препълнена
Когато си на 2 или три диода, ако не е в движение и те е напекло слънцето газта се разширява и пак може да мигат но отново четирите диода.
За мигане само на два или само на три диода... нямам идея.

Вероятно си е от поплавъка в бутилката. Вчера я напълних до горе и диодите не мигаха. След изминати 170 км (газта в бутилката е намаляла с поне 20 литра ) видях , че почнаха да мигат ( четирите ). Спряха по някое време, а след като останаха да ссветят 3, а после и два мигане не е имало.

Пон Сеп 10, 2018 2:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема