Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
|
а как сравнявате 16-ки и 17-ки като имат различни скоростни индекси и смесите им ще са различни най вероятно ?
|
|
|
|
| Нед Ное 18, 2018 12:08 am |
|
|
|
ivosaxo
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT 2006
Рейтинг: 109  
|
adddt написа: а как сравнявате 16-ки и 17-ки като имат различни скоростни индекси и смесите им ще са различни най вероятно ? Ако става въпрос за поста по-горе,то не сте ме разбрали правилно,става взпрос за 2 различни автомобила 2,5ХТ и 2Т,16-ките дори не съм ги карал още,съответно съм сравнил 17" 225/55H Dunlop със 17" 225/55H Goodyear при еднакви условия.
_________________ Forester 2.5 XT MY06
|
|
|
|
| Нед Ное 18, 2018 8:11 am |
|
|
|
petko 69
|
|
| Пон Ное 19, 2018 9:11 am |
|
|
|
thebrainless
Регистриран на: Съб Окт 24, 2009 10:01 pm Постове: 239 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
|
|
Тази класация, доста отговорая на личните ми впечатления, Дънлоп са един от най-добрите производители, а NOKIAN D4 твърде прехвалени. Лично аз съм много разочарован от NOKIAN.
_________________ stay hungry, stay foolish
|
|
|
|
| Пон Ное 19, 2018 5:54 pm |
|
|
|
kronos
Напуснал форума
|
Аз пък втора зима карам Nokian D3 и съм страшно доволен - тиха, мека и е като залепена за пътя  Цената и за 16-ка беше около 170 лв/бр.
|
|
|
|
| Пон Ное 19, 2018 6:39 pm |
|
|
|
petko 69
|
|
Също карам с Нокиан и съм доволен . На Субаруто съм слагал лично аз четири модела гуми и всички са били с отлично качество . Само Алпиин 4 малко странично се плъзгаше , но пък е най безшумен .На Белмекен ще направим проби и тестове .
|
|
|
|
| Пон Ное 19, 2018 7:53 pm |
|
|
|
kapitan nemo
Автомобил: suvaru impreza
Рейтинг: 0
|
|
Колеги , не знам как е в България положението със зимните гуми , но в сервиза ми се инсталират хиляди всяка година ( Канада ) Ето я моята класация 1 място Bridgestone blizzak ws-80 2-toyo observe g3-ice 3-yoko iceguard ig52c Nokian -супер гума за около 7-8000 км. Когато се изтрият горните 3 мм ( толкова са нарязани малките ламели ) вече не е същата гума. Мишлен ,Континентал , Пирели прехвалени на тестовете и огромна реклама. Не купувайте гуми правени в Северна Америка ,
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2018 9:04 pm |
|
|
|
Marto_180
Автомобил: Outcack
Рейтинг: 12
|
|
Ще изкажа полужително мнение за едни китайски гуми Sailun ice blazer alpine, въпреки че рискувам много хора да ме упрекнат. Сложих ги преди няколко дни( в събота) и първите ми впечатления са много добри. Доста мек каучук и се държат много стабилно на сухо и на мокро. На сняг още нямам наблюдения. Миналата година на друга кола бях с Hankook и честно казано не намирам разлика. А разликата в цената е двойна.
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2018 9:40 pm |
|
|
|
kapitan nemo
|
|
Познавам Sailun ice blazzerwst1 ,wst2- много добра гума в по-евтиния клас. Между другото в завода на тази компания преди 8-9 год. работеха около 12 000 човека . Много стара компания за производство на тежко-товарни гуми и ако не се лъжа бриджестон ги снабдиха с технология за леки коли wst 1 е по-добра за сняг , а двойката за лед
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2018 10:59 pm |
|
|
|
GeorgiIv
Регистриран на: Чет Окт 19, 2017 3:03 pm Постове: 261 Местоположение: гр.София
Автомобил: Forester SG 2.0X 2005 AT
Рейтинг: 247     
|
|
Аз ще си позволя да задам въпроса за срока на експоатация на зимните гуми: Колко зими(!) карате с едни гуми (купени нови) при среден пробег да кажем 6-8 хил.? Според мен това е важно за избора на гума.
Не отричам качеството на някой по-бюджетни марки при НОВИТЕ гуми, но какво става след първата зима (да не говорим нататък) ?
п.с. Разбира се някой биха предпочели да купуват нова бюджетна зимна гума всяка година, вместо премиум веднъж на n зими, няма грешно и няма вярно в случая, всеки преценява за себе си.
_________________ Forester 2.0X, 2005, АТ
Пътуване без граници FB/travelpagebg IG:@travelpagebg
|
|
|
|
| Чет Ное 22, 2018 9:48 am |
|
|
|
nikentce
|

GeorgiIv написа: Аз ще си позволя да задам въпроса за срока на експоатация на зимните гуми: Колко зими(!) карате с едни гуми (купени нови) при среден пробег да кажем 6-8 хил.? Според мен това е важно за избора на гума.
Не отричам качеството на някой по-бюджетни марки при НОВИТЕ гуми, но какво става след първата зима (да не говорим нататък) ?
п.с. Разбира се някой биха предпочели да купуват нова бюджетна зимна гума всяка година, вместо премиум веднъж на n зими, няма грешно и няма вярно в случая, всеки преценява за себе си. За всеки истината си е различна, защото и всеки си има различен стил на каране и експлоатация. С всяка следваща година представянето пада(на по-скъпите гуми по-малко, на по-евтините повече). Съответно, за да караш безопасно трябва да намаляваш средната скорост с която шофираш. Ако искаш да продължиш да шофираш с по-висока средна скорост безопасно - купуваш нови, а ако си склонен да караш все по-бавно - караш повече години(километри). Aко колата ти е само виладжийска или товарна, безрасъдно е от финансова гледна точка да купуваш скъпа гума, но ако се рейсваш по пътищата - безрасъдно е обратното  Разбира се има и още много други немаложавни фактори - опитност на шофьора, каква е колата на която се експлоатират гумите и още ред др. Комбинацията от всичко това предупределя правилният избор на гума. Няма универсално правилно за всички решение.
|
|
|
|
| Чет Ное 22, 2018 11:32 am |
|
|
|
kapitan nemo
|
|
Точно затова близака е на първо място в моята класация. Японците са поработили доста върху износването и ламелите са нарязани почти до базата ( близак с 4 мм грайфер се държи по-добре от нокиян със седем мм ) Един възрастен клиент веднъж ми каза - служи ми най-добрата гума защото ако катастрофирам през зимата веднага ще забравя . че съм платил за евтини гуми.При среден пробег от 5-7 000 км за 3-4 мес. гумата е добра за 4-5 сезона и разликата разхвърляна за година на гума межди евтина и скъпа е едни 10 лева . Зимните гуми за мен трябва да са такива , че карайки съобразено със зимните условия човек да се чувствува в колата все едно си кара на сухо.
|
|
|
|
| Чет Ное 22, 2018 1:16 pm |
|
|
|
petko 69
|
Един съвет от мен към колегите които ще карат първа зима със Субару . Колата ще ви бъде много по стабилна при зимни условия от автомобила който се шофирали с един двигателен мост , ускорението също доста по-добро което от своя страна ще повиши и средната ви скорост , но има едно голямо но , колата спира по същия начин като нормален автомобил . Ето това имам предвид като давам моите 5 стотинки в дискусията зимни гуми . Много емоции пожелавам на всички в предстоящата зима и безаварийно на всички . 
|
|
4
|
|
| Чет Ное 22, 2018 7:06 pm |
|
|
|
valqk
|
petko 69 написа: Един съвет от мен към колегите които ще карат първа зима със Субару . Колата ще ви бъде много по стабилна при зимни условия от автомобила който се шофирали с един двигателен мост , ускорението също доста по-добро което от своя страна ще повиши и средната ви скорост , но има едно голямо но , колата спира по същия начин като нормален автомобил . Ето това имам предвид като давам моите 5 стотинки в дискусията зимни гуми . Много емоции пожелавам на всички в предстоящата зима и безаварийно на всички .  +1 ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА! Дано никой не я игнорира и не стават сакатлъци. 
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Пет Ное 23, 2018 1:24 am |
|
|
|
Stani0
Регистриран на: Чет Май 17, 2012 7:14 pm Постове: 220 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
|
Е не би ли следвало спирането да е една идея по-добре, когато използваш двигателна спирачка/спираш на скорост/ ? П.П. на мен ми е 7-ма зима със суби и моя съвет към хората които имат склонност да се увличат в по-пъргаво каране е на напълно безопасно място да разучат поведението на автомобила, кога губи сцепление, колко бързо реагира в завой, колко дълъг е спирачния път как се държи при повече газ и такива подобни. С поздрави за безавариен и снежен сезон 
_________________ Пазете природа чиста с www.naPalatka.bg и намерете своето кътче чрез www.SpotBulgaria.net въздушна фотография www.Quadvert.com
|
|
|
|
| Пет Ное 23, 2018 9:04 am |
|
|
|
nikentce
|
Stani0 написа: Е не би ли следвало спирането да е една идея по-добре, когато използваш двигателна спирачка/спираш на скорост/ ?
Прав си: с така наречената моторна спирачка, или дори само без подаване на газ, завоите със Суби се взимат много по-стабилно, но според мен Петко имаше в предвид спиране при използването на спирачната система.
|
|
|
|
| Пет Ное 23, 2018 9:52 am |
|
|
|
petko 69
|
Днес монтирах зимния си комплект джанти гуми Nokian wr g2 215 55 17 xl за четвърта поред зима . Нека колегите вече са спокойни за мен и околните  . В момента състоянието им е повече от добро  , на всички гуми ясно се чете надписа 6мм грайфер , съхранявани са на тъмно и сухо на джанти . С комплекта съм изминал може би 30хил. км. , но повечето на асфалт поради липса на сняг в Пловдив . Имат добро поведение на сняг и мокро , прилично почти поведение при спиране , но са шумни при висока скорост . Ще карам и тази зима с тях , но последна , ще доложа до колко мм ще останат на пролет. Бих заложил и на нискобюджетни гуми за другата зимата , но ще чакам отзиви от колеги ,защото не вярвам на класации в платени списания . 
|
|
|
|
| Пет Ное 23, 2018 6:00 pm |
|
|
|
Marto_180
Автомобил: Outcack
Рейтинг: 12
|
Ще споделя за нискобюджетните по натам тогава  Ако дадат добри резултати 2 години ще съм напълно доволен. След това биха могли да се продадат на полувин цена и да се купят нови. Като купих колата пролетта беше с някакви пак китайски зимни с дот 2011 година. Иначе в добро състояние и към 6 мм грайфер. В OLX ги грабнаха почти веднага за 100 лв 
|
|
|
|
| Пет Ное 23, 2018 6:17 pm |
|
|
|
Слави1994
|
|
Момчета, продавам почти неизползвани зимни гуми със джанти за Субару с размер 16 цола, 215/55,марката е Super Grip. Който има интересен може да ми се обади, да му пратя снимки по вайбър. Продавам ги за 200 лв. Телефона ми е 0886 36 69 05
|
|
|
|
| Съб Ное 24, 2018 10:21 am |
|
|
|
Valio
|

Слави1994 написа: Момчета, продавам почти неизползвани зимни гуми със джанти за Субару с размер 16 цола, 215/55,марката е Super Grip. Който има интересен може да ми се обади, да му пратя снимки по вайбър. Продавам ги за 200 лв. Телефона ми е 0886 36 69 05 Ти колега направи ли си труда да прочетеш правилата преди да публикуваш нещо като обява...отделно че си има раздел купува продава, Правила за пускане на обяви в раздела 1. В този раздел се допускат само обяви на частни лица, косвено свързани с автомобилите Субару - гуми, джанти, масла, автоелектроника, аксесоари. 2. По заглавието трябва ясно да се разбира предмета на обявата. 3. В текста на обявата трябва да има актуални снимки, цена, населено място, състояние и произход. 4. Допускат се максимум по 2 активни обяви на потребител. Различни части за един модел - в една обява. 5. Повдигане (ъп) на обява се допуска през минимум пет дни с функцията "повдигане" или при предоставяне на нова информация. 6. Обява, която не съответства на правилата ще бъде изтрита.
|
|
|
|
| Съб Ное 24, 2018 6:17 pm |
|
|
|