|
Страница 1 от 1
|
|
Outback 2007 шумно окачване?
| Автор |
Съобщение |
|
nonstopbg
|

Здравейте, колеги, време е да сменя колата с по-голяма и както обикновено в такива моменти, след размисли и разсъждения отново се загледах по най-доброто - Subaru.
Направих тест драйв на един Outback H6 2007 на колега от форума и шок и ужас - окачването се чува на всяка неравност. Абсолютно всяка. Неравностите не че се усещат толкова, но се чуват. А колата е обгрижвана педантично и няма съмнение, че окачването е здраво - дори да има нещо тръгнало, няма да е толкова амортизирано все още. Купето е и допълнително изолирано - двигателят едвам се чува и при 6000 оборота. Като споделих с колегата, той също отбеляза как Опел (Астра?) му се е сторил с осезаемо по-тихо окачване преди време, както и че след изолацията шумът от окачването е намалял! А Опел не са еталон за комфорт, има много по-нагоре.
Качих се след това в градската ми хондичка HR-V, дето не си знае годините и е две категории надолу (но също поддържана педантично) и от драстичната разлика отново шок и ужас - в сравнение с бека е като S-класа, стъпва абсолютно безшумно през същите неравности като чисто нов автомобил. Направо се влюбих отново в Хонда-та.
Бих искал да попитам, нормално ли е това? От години чета и слушам колко комфортни са Legacy и Outback и колко е тихо и изолирано вътре. Мислено ги съпоставях с бензинова Е класа W211, каквато съм карал и не е с най-комфортното окачване за нашите ширини, но бива. Честно казано, очаквах поне на асфалт бека да е като гумено топче и да не се чуват пукнатини и неравности. Предишната ми кола е Пасат с многораменно окачване и дори на лош междуселски път всичко работи почти безшумно, чувам само дупки и ръбове, но от гумите, а не от автомобила. Позачетох повече из форума и почнах да попадам на подобни впечатления за Оutback б13, дотук 2. Както и някакви нелепи проблеми, например кормилна рейка продължаваща да чука след рециклиране. Но този шум не звучеше като от рейка, идваше ясно и отчетливо откъм бомбетата на гумите, при прав волан и много ниска скорост. Или оригинална биалетка, разбита след 10к км, а уж е автомобил с подсилено окачване.
Май окачването беше единствената ми сериозна забележка, автомобилът е уникален. Всичко, което ми е като изискване към една кола, а аз искам доста. И колегата не е щадил пари при поддръжката, личи си.
Моля споделете дали и при вас е така на асфалт, ужасно съм объркан. Не ми се взима Волво или Ауди, но ако от сега мисля какво здраво да сменя, за да стъпва по-тихо, то Outback може да не е моята кола.
Поздрави!
|
|
|
|
| Чет Сеп 05, 2019 9:36 am |
|
|
|
Vmax
|
|
Това е много субективно като усещане и при всеки е различно, защото всеки сравнява с нещо друго. За да си отговориш на въпроса и най-вече да разбереш дали това е твоята кола, тествай още 2 такива. Въпросната кола може да е била с кофти гуми ( стари и изтъркани, или китайски, рънфлат галоши също създават такъв ефект ) или да е имала тръгнал лагер главина.
|
|
|
|
| Чет Сеп 05, 2019 11:05 am |
|
|
|
Реконструктор
|
|
Това са тъпите спирачни апарати, проблем, който се оказа с трудно решение. Окачването е бетон, но заради износените супорти е като каруца, особено на павета.
|
|
|
|
| Чет Сеп 05, 2019 8:41 pm |
|
|
|
Greg4o
|
|
На В13 тампоните на реактивните щанги и биалетите също подрънкват, но там приключва всичко.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Пет Сеп 06, 2019 1:08 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
За да си собственик на субару не ти трябва нищо друго освен да си истински Фен. Падати, мерцедеси, нр_в, карай си ги със здраве и като положението стане напечено звънни на някои приятел със субару да ги помогн. Тази кола нее красива, нее комфортна, но може да те завезе там където другите немогат, може да те спаси от най големите кошмари на пътя, да ти донесе много емоции и истински приятели и всичките "тъпаци" като самият теб  (това последното е в кръга на шегата между колеги)
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Съб Сеп 07, 2019 7:50 am |
|
|
|
valqk
|
Следя темата с интерес, защото карам и сивик(добре, че е тя, че щях да се возя с адски транспорт понякога  ) и не мога да повярвам, че се сравнявам Б13 със стара Хонда по повод комфорта. Колега ходи ли да покараш и друг Бек? Много ми е любопитно дали трака по същият начин или просто е имало нещо, за което колегата не е знаел, че не трябва да се чува? Младенски, понякога е по-добре да не хващаш болестта Аз понякога съжалявам, щеше да ми е толкова по-лесно, ако не бях.  Купуваш следващата и гледаш цена и някакви критерии - без оглед марки и т.н.
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Съб Сеп 07, 2019 10:28 am |
|
|
|
Mladen99
|
valqk написа: Младенски, понякога е по-добре да не хващаш болестта Аз понякога съжалявам, щеше да ми е толкова по-лесно, ако не бях.  Купуваш следващата и гледаш цена и някакви критерии - без оглед марки и т.н. Така е и неси единствения които съжелява, веднъж влезеш ли в играта няма отърване. Въртиш сучиш пак при звездите.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Нед Сеп 08, 2019 4:42 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Ако само шумът те спъва - заделяш 300 за евтино и 1000 за скъпо обезшумяване на цялата кола. После само ще се кефиш, стига да купиш читав екземпляр, че и там е един филм...лично аз преглъщам с наслада шума, предвид мъките с европейските марки коли. Ежедневните бъгове при ООООх(Ауди) и разните трибуквеници тук са научна фантастика ако колата е добре поддържана.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Нед Сеп 08, 2019 9:20 pm |
|
|
|
Mladen99
|
|
Между другото, когато търсех Н6 та, по едно време се засилик към б13 по новия модел, но много познати ми казаха че били по пластмасови и странно дрънкали. Някои от тях от б13, бяха минали на по стария б12, което ми беше много чудно. Насочиха към по стария модел и зади малко по здравите мотори ( били с по дебели клапани и нямали проблеми с ГИ)
|
|
|
|
| Пон Сеп 09, 2019 7:36 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|