Отговори на тема стр <  1, 2
 Удар при подаване на газ 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vmax написа:

За 3к лв ще се намери нова ОЕМ кутия.
Не случайно в темата за сервизи не присъстват подобни сервизи. Ремонт на Субару кутия е най-добре да се прави в някой от специализираните сервизи за Субару.

Знаеш ли кои ги прави с гаранция поне 12м.
Защото имам една свален е гаража за ремонт.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm
 3

Пон Сеп 30, 2019 6:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не знам кой ще даде гаранция - трябва да питаш.
Гаранция би се дала ако се сменя турбина, помпа и вал, което почти никой не прави заради цената.
Ремонт над 1.5-2к е неоправдан, защото често вече се появяват за продан нови кутии за 400-500 паунда

За конкретният проблем от темата - според мен това се дължи на спад в налягането по време на превключване, често това е следствие на износен вал на турбината или проблем в турбината. Ако добавка не помогне, може да пробва с залъгване на соленоида, който отговаря за контрола на налягането.
За съжаление при такива проблеми се работи по метода проба-грешка.

Пон Сеп 30, 2019 7:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 218
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT 2002
Рейтинг: 245
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да използвам темата на колегата. Колата е Outback BH 2.5 AT и при мен също се чува похлопване при подаване и отнемане на газта, като минавам през легнал полицай е същия звук. По окачването всичко е здраво освен 2 та хидравлизни задни тампона на носача ,тампоните на двигателя също са здрави. От кутията не е проблема защото, когато колата е на паркинг и е под напрежение кутията (под наклон) в момента на освобождаване от паркинг се чува същото глухо протропване. Заподозрял съм тампона на кутията. Ще пусна едно видео за мнение дали е заминал въприосният тампон.

Вто Окт 22, 2019 8:03 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 8
Автомобил: Subaru Outback IV 3.6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Ходих до Субару Моторс с разпечатка на документа, който описва кои файлове трябва да се ъпдейтнат на трансмисията на Outback 3.6L, 5AT . Не става!

Въпросния ъпдейт е само за USA. Явно в Европа не са мрънкали достатъчно настоятелно собствениците на колите докато са в гаранция и такъв ъпдейт не е пускан.

Явно ще си караме така. При 20 км/ч газ не се подава. Или намаляваш до 15, или не намаляваш под 25. :)

Вто Окт 22, 2019 12:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 54
Автомобил: Outback 2.5 2021, ex. B14 3.6
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Във Варна Пламен установи, че моята е с последната версия на софтуера, но ми направиха обучение на кутията и нещата са по-добре. Пак се случва да придърпа понякога, но удари няма.

Вто Окт 22, 2019 5:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2