Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Помогнете ми да се реша .... :) 
Автор Съобщение

Постове: 127
Автомобил: Subaru Impreza 2.0GX, MY2001, AT
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Привет момци,

От известно време ми е влязла една муха в главата ... да си купя Субару Аутбек. Карал съм какви ли не автомобили ... Последната една година съм с Мерцедес Ц класа, но все не мога да свикна с мисълта, че не може да няма автомобил който да се пребори с "изненадите" на зимата в България. Преди няколко дни моят майстор ми се обади и най-горещо ми препоръча едно Субару Аутбек 2.5, продавано от негов познат, произведено през 2000 година, с газов инжекцион и всички екстри за модела. Колата е хамериканка с автоматична скоростна кутия. Внесена е в България през м. Август 2008. Пробег - ориентировъчно 180 000 км. Както се изрази той за това чудо на японската техника "Ниско летящ изтребител". А той, масторът ми, от коли които се карат не само по асфалт разбира човека. Редовно ходи по ралита из балкана с неговите джипове. Цената, която е обявил познаият му е 20 000 лв. Само за сравнение в мобилето—точка—бг видях подобен явтомобил на цена 17900 лв. Ще съм благодарен ако ми кажете коя от двете цени е по близка до реалността.

Та, чета тук за разлики между автомобилите произведени за американския и европейския пазар .... Прочетох половината интернет и особено сайтовете за Субару на руските братя и всички казват едно и също. Проблеми имали със спирачните дискове - трябвало да се сменят на всеки 50 000 км. Проблеми с прегряване на двигателите. Смяната на ангренажния ремъка/верига били цяло приключение и стрували цяло състояние и какво ли още не.
Искаше ми се вие като хора, които вече имате опит с тия изтребители да ми помогнете да взема решение. Наясно съм вече, че Мерцедес е лятна кола и не беше най-подходящия избор с оглед моето хоби - подводен риболов. Наясно съм, че ми трябва нещо с по-висока проходимост, но не джип от високия клас. Колебая се между джиповете среден клас - Аутлендера на Митсубиши и Субаруто.

Помогнете ми да се приобщя към вас с малко повече информация.

Благодаря ви предварително.

Вто Ное 18, 2008 1:45 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
много пари според мен ти искат и то за американка, вземи си европейска. колкото до проблемите които си изброил не са характерни за тоя модел, проблеми с прегряване има модела до 98г, ангренажа да струва 100лв, ролките и ремъците са малко по-скъпи ама едва ли са повече от на мергела

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Вто Ное 18, 2008 8:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Наистина са несериозни тези проблеми, които си изброил.

Ангернажа на този мисля че беше оригинален към 150-180 лв /на моята е 220/, ролки има по 50 има и оригинални малко по-скъпи.
Проблеми с дисковете имат всички тежки коли, особено Аутлендъра, но за Субару не е характерен този проблем.

Относно прегряването на EJ25D има много писано, но според мен е по-скоро митология - всеки казва, че бил чул от незнам си кой...

Трябва много добре да си направиш сметката. Много лесно за нова кола отиват няколко хиляди лева и трябва да видиш какво от тези неща може да ти спести тази, която си харесал и все пак цената е висока... Но пък е с газов инжекцион... обаче неясна марка и състояние... И американска... :?

Последна промяна BAlexandrov на Вто Ное 18, 2008 9:10 am, променена общо 2 пъти

Вто Ное 18, 2008 9:09 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Може би цената на тоя Аутбека, който ти предлагат е такава заради газовият инжекцион.
Лично на мен ми се вижда малко височка.

А защо не погледнеш офертите за Форестър след като ще ходиш по баирите?

Вто Ное 18, 2008 9:10 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 108
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Аз бих те посъветвал да не барзаш с покупката.Избора вече си го направил и повярваи ми това че си избрал SUBARU е възможно най-добрия избор.Щом се занимаваш с подводен риболов ти трябва кола с голям багажник и такава която ще те докара до брега ма морето или язовира-outback legasy или оutback impreza са перфектни за целта,а защо не и forester??? въпрос на вкус,аз избрах impreza outback sport и сам очарован.За парите не мога да ти дам съвет защото всичко е строго индувидуално... Не знам дали съм ти бил полезен,но ти пойелавам успех в избора и дано попаднеш на запазена машина. :smt023

Вто Ное 18, 2008 9:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 176
Рейтинг: 102
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Цената наистина е доста висока. Може да е много хубава колата, но за 180,000 км няма как да е като нова ;)
Според мен цената на американски Outback 2000г. би трябвало да е с поне 5000 лв надолу.
Екстрите на американския модел са по-малко от тези на европейския и според проучванията, които аз самия правих преди година като купувах моя Outback, по-добре да вземеш европейски.
Разходите за първоначално обслужване не са по-големи от тези за който и да е друг автомобил над средната класа. Всички масла, филтри, ремъци, свещи и др. дреболии не би трябвало да ти струват повече от 1000 лв.
Поздрави!
ПС: Чак сега видях, че вероятно се познаваме така че ако си същия PJ за който си мисля може направо да ми звъннеш да ти кажа по-подробно за моята кола :)
И мен подводния риболов ме подтикна към избора на Outback и за 1 година не съм съжалявал за избора си нито веднъж.

Вто Ное 18, 2008 9:25 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Пичове, благодаря ви много за съветите.

Снощи, когато писах моят пост с цел да не ви отегчавам, комай написах по-малко отколкото трябваше.
Длъжен съм да внеса още малко пояснения. Газовият инжекцион, доколкото разбрах е на Ловато и е слаган във Варна. За километрите и т.н. не мога да бъда сигурен, защото сами занете, че няма кола която да не е магерена от нашего брата. Знам ли на колко е в действителност. За цената, както писа и Добри, височка ми се видя. Пък да си кажа честно и аз се ориетнирах къде с 5 000 лв по-малко.

Днас по обяд трябва да ми се обадят да ходим на сгляда. Щом се върна ще ви напиша повечко инфо за колата.
За развенчаните митове благодаря на всички ви!!! Това определено ми беше полезно и наклони везните да се присъединя къв вашето братство. Остава сега да си намеря кончето да ми тегли и каручката ... :) Оставете другото ами скоро и лодка си купих и мергела бая пъшка по баирите ... че и рита. :)
Айде сполай ви.

Поздрави.

Вто Ное 18, 2008 10:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Този газов инжекцион е от порядъка на 2000-2200 и ти трябва поне година да го избиеш. Значи някой е инвестирал в това и после я продава?

Направи си сметка и на допълнителните разходи съвсеем приблизително

Гуми 700-800,
Каско 1000,
Аларма 150,
Данък 200,
Гражданска 200,
Винетка 70,
Разходи по прехвърлянето 100,
Обслужване 1500

Ето ти една съвсем груба сметка за 4000 лв.

Последна промяна BAlexandrov на Вто Ное 18, 2008 10:50 am, променена общо 1 път

Вто Ное 18, 2008 10:31 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Аз само ще кажа, че със Субару няма да сгрешиш, но е много важно на какъв екземпляр ще попаднеш т.е. от какво състояние ще започнеш да "стягаш" и поддържаш. Така, че внимавай защото по евтината кола излиза после по-скъпа за поддръжка.

както казват майсторите - Тя после ще си дойде на цената :)

Вто Ное 18, 2008 10:49 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 71
Автомобил: SUBARU OUTBACK AT '99
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Моят Outback го внесох преди месец и половина за 4700 EUR .Докарване 1050лв.,обслужване около 2500лв. със застраховки,каско и другите одирания от страна на държавата.Колата е 1999г.Ти сам си направи сметката скъпа ли е колата , която мислиш да купуваш

Вто Ное 18, 2008 11:56 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Проблема с дисковете го коментирахме преди много време...дето и Трибеката имала проблем с дисковете, а то се оказа, че Трибеките имат проблем със собствениците - третрат ги като летателна апаратура...от там натам вече можеш да се сещаш що дисковете заминават бързо.
Субару драйверите се славят като състезателно племе (убеждавал съм се често по пътищата) и от там идват някои уж "хронични" проблеми.
PS. От класа на Аутлендър е Форестър, а не АУТБЕК.

Вто Ное 18, 2008 1:45 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Привет отново,

Днес по обед, както се бяхме разбрали ходих на оглед на колата и й направих около 10-12 км тест драйв. Много съм пвечатлен от ходовите качества на возилото. Да си кажа честно, возията ми хареса повече от тази на Мерцедеса. Изумен съм от лекотата на управление. Немеца също е работил на тази тема при мечока, но японците са го задминали.
Това което разрбах допълнително за колата е следното:
- 136000 мили пробег (~217 000 км);
- Имам малки забележки по купето - леко набъбнала боя от ръжда но заден десен калник с големина на палеца на ръката ми. Лек допир/одраскване в края на лайсната на задна дясна врата. Кожения салон е малко напукан, повечко отзад.
- Двигателя работи перфектно. Няма вибрации, тракане или други шумове. Само една съскане и това е. При натискане на педала на газта се изтрелва като уроплан, а беше на газ по време на тест драйва.
- Окачването е без забележки. Стегнато!!! Няма хлоп, няма троп, въпреки дупките по които я прекарах. Никакви вибрации по волана. Спирачките са без забележки. Дисковете бяха напълно гладки - без бразди или каквито и да е други дефекти.
- Всичко в купето което тествах, работи. Само климатика не съм проверил, но ако реша, че това е моята кола ще го пробвам и него. Това което забелязах е, че на този модел му липсва ключето вляво от скоростния лост, както при европейските модели - не че знам за какво служи ....
- Автокаско до 09.2009
- Газов инжекцион Ловато слаган преди месец във Варна, в кв. Аспарухово - не знам кой сервиз е там. Ще съм благодарен, ако някой градски каже отзиви за тия майстори.
- Напълно обслужена от майсторът, който поддържа и моите коли досега. Сменени масла, ремъци, ролки, филтри и оставени къв 6 лтр масла за скоростната кутия, 1 филтър и 4 бр. свещи в багажника подарък за бъдещия собственик.
Това което не ми хареса е че уредите са в мили и трябва при ограничение на скоростта да вадя калкулатор да смятам накъде съм със скоростта на движение.
Цената за която говорим е 17 900 лв. Собственика е склонен да намали малко, но за сметка на това ще изтегли каското, т.е. танто за кукуригу или с две думи това е цената.
Дано не съм пропуснал нещо, но това което видях е кола, която ако реша да взема ще трябва да и купя 4 зимни гуми и .. да карам. Надявам се да не реагирам под влияние на емоциите си, но комай преценката в този случай е реална. Даже взех подкрепление да ме завръща в правия път. Приятелят ми е на същото мнение.
Прилагам ви малко снимки да я видите.

Благодаря ви предвалително за всички коментари и мнения.
Поздрави.

Прикачени файлове:
11225719336044081_2.pic.jpeg
11225719336044081_2.pic.jpeg [ 57.35 KiB | Прегледано 2188 пъти ]
11225719336044081_3.pic.jpeg
11225719336044081_3.pic.jpeg [ 53.02 KiB | Прегледано 2188 пъти ]
11225719336044081_5.pic.jpeg
11225719336044081_5.pic.jpeg [ 63.79 KiB | Прегледано 2188 пъти ]
11225719336044081_1.pic.jpeg
11225719336044081_1.pic.jpeg [ 49.61 KiB | Прегледано 2188 пъти ]
Вто Ное 18, 2008 9:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 113
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравей PJ. През март 2008 си донесох на ход от Германия Легаси 2.5GX автомат.Досега 15000км без проблеми. Мога да ти кажа доста работи ако имам телефона ти, защото сам скаран с писането. Поздрави.Георги Георгиев

Вто Ное 18, 2008 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Отговори с цитат
Пост 
Такъв Аутбек в щатите може да се намери за $6-7000, примерно във Флорида (гледал съм обяви), а ударен много по-евтино. С транспорт, мито и други разходи, дори и с газов инжекцион не е нормално да струва 20000лв. За мене реалната цена е не повече от 16-17000 лв. За прегряване на двигателя не се притеснявай, този проблем е присъщ повече на 4 валовите двигатели от края на деветдесетте години, а този аутбек със сигурност е с 2 валов двигател. Спирачни дискове, както казват колегите е нормално да се хабят по-начесто, колата е тежка а е и автоматик. Ако караш и спираш по-екстремно проблем с дисковете ще имаш и при други марки автомобили. Началото на годината един от колегите си купи американски Аутбек на цена много по-ниска от 16000лв.....
В заключение ще кажа, че и аз като тебе имам влечение към подводния риболов, и че Субару е перфектната кола, способна да те заведе там където другите марки автомобили от този клас няма да могат. Лятото обиколих много места в района м-ду Созопол и Приморско и най-вече целия полуостров източно от река Ропотамо, Маслен нос и заливите наоколо, места перфектни за гмуркане и харпунджийстване. Там няма нормални пътища, няма строителство, няма цивилизация, но субито е винаги с тебе. Виж снимките в раздел Галерия или къде може да ни отведе Субару (май такова беше името на темата).
Желая ти успех.

Вто Ное 18, 2008 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Приятели, благодаря ви много за отзивчивостта!

@Pepi: Благодаря ти много за коментарите! Цената, както стана ясно днес е 17900 лв, т.е. малко над горната граница за този автомобил. Като изключа емициите и желанието веднага да яхна този автомобил, съм длъжен да се въздържа още малко и да се поогледам за нещо по-изгодно като цена. Поне за момента, това е единствената забележка на всички ви, за което съм ви искрено признателен.

Поздрави.

Вто Ное 18, 2008 11:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Отговори с цитат
Пост 
pj написа:
Приятели, благодаря ви много за отзивчивостта!

@Pepi: Благодаря ти много за коментарите! Цената, както стана ясно днес е 17900 лв, т.е. малко над горната граница за този автомобил. Като изключа емициите и желанието веднага да яхна този автомобил, съм длъжен да се въздържа още малко и да се поогледам за нещо по-изгодно като цена. Поне за момента, това е единствената забележка на всички ви, за което съм ви искрено признателен.

Поздрави.

Пак е много, не бързай все ще излезе и нещо друго.

Вто Ное 18, 2008 11:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Отговори с цитат
blatimir написа:
много пари според мен ти искат и то за американка, вземи си европейска

Ей това не мога да го разбера.С какво е по-добре да си вземеш европейска кола,на която ни историята можеш да провериш,ни километрите...удряна ли е,колко собственици е имала,къде е карана,реални ли са километрите...

Да не говорим,че в САЩ маслото се сменя на 5 а не на 10 хил.км и градското каране е като извънградското в Европа и Субарутата в общия случай са много добре сервизно поддържани(До 60 хил.мили/100 хил.км със сигурност)

Според мен също цената е завишена и 180 хил.км ми се виждат много за кола от САЩ-тук колата мине ли 100-120 хил.км. вече е в графа "голям пробег" и цената и търсенето и рязко спада.Просто психологическата нагласа е такава.

Сря Ное 19, 2008 2:40 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 176
Рейтинг: 102
Отговори с цитат
Пост 
pj написа:
Това което забелязах е, че на този модел му липсва ключето вляво от скоростния лост, както при европейските модели - не че знам за какво служи ....

Това копче е за режимите Power/Hold на скоростната кутия. Европейските го имат.
До сега не ми се е налагало да ползвам Hold, минава си навсякъде, дори в голяма кал само като сложа на 1ва. Виж с Power-a се заигравам от време на време ;)

Сря Ное 19, 2008 9:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Hold-a не е за минаване през трудни места, а за плавно потегляне на по-хлъзгаво. Така тръгва от втора и реди вече нагоре.

Намерихме опитно разлика между европейската и американската, при положение 2 на автомата при европейската тръгва на първа и при ускоряване включва максимум на втора. При американската тръгва на втора и си седи на нея така че това може да играе до някъде ролята на Hold.

Сря Ное 19, 2008 9:08 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 7
Нов фен
Отговори с цитат
Пост .
Здравей колега,
На мен ми е любопитно защо внесен скоро автомобил, който е обслужен, сменени консумативите, даже и газова е сложена и има няма 2 месеца се продава? На теб каза ли ти нещо продавача защо я продава?
Иначе изглежда страхотно колата, но и аз мисля, че е завишена малко цената.

Сря Ное 19, 2008 9:53 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >