Отговори на тема
 Разработване на нов двигател!!! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 16
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
здравейте колеги, да пусна и аз една тема в отговор на една друга.
Става въпрос за разработване на нов двигател или break in (run in).
мненията са много противоречиви! :-k
интересно ми е кой какво мисли по въпроса?
ето и един линк за размисъл:http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm

Пон Ное 17, 2008 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Този човек май е единствения на това мнение, затова пък бях чел доста опровержения, но не помня къде точно...

Пон Ное 17, 2008 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Хора всякакви и мнения всякакви. Има автомобили, за които в инструкцията пише, че никакви специални мерки не са нужни, тъй като мотора е разработен (напр.Тойота)
За Субару обаче пише, че до 1600км трябва да се вземат специални мерки за разработването на мотора: да не се надвишават 4000rpm освен в случай на крайна необходимост (emergency), да не се кара дълго време с постоянна скорост или на автопилот, да се избягва рязко тръгване и рязко ускорение освен при крайна необходимост, да се избягва рязко спиране (това заради дисковете и накладките).
Доколкото съм чувал имало е случаи на отказване на гаранцията на Impreza Sti заради много ръчка от първия километър - комп-а си пазел история на събитията.
Така че умната!

Вто Ное 18, 2008 9:52 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
lantov написа:
Има автомобили, за които в инструкцията пише, че никакви специални мерки не са нужни, тъй като мотора е разработен (напр.Тойота)

Не е така, всичките ни служебни са Тойота. Не помня точно колко но май 1500 км им даваха, че трябва до 3500 об/мин мисля

Вто Ное 18, 2008 10:08 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 16
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
знам за всичко писано от производителя, но все пак човека е правил
опити а както знаем, теорията се различава от практиката. и наистина
това са теории от миналия век, а днешно време технологиите са наистина различни. така че защо не? в това ми е вапроса.
а и теоритично се обосновава човека. :D :D :D

Вто Ное 18, 2008 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ами да ти заложи 50 хиляди за колата и да ти направи разработването. После ако всичко е тип-топ му ги връщаш - на порции, че да не излезе белята по-късно.
И-нета е пълен с какви ли не сайтове, дето научно ти обясняват как ще отслабнеш с 20кг за 1 седмица; как ще намалиш разхода с 20% само като сложиш едно магнитче на бензинопровода; как ще увеличиш живота на мотора с 200,000км като сипеш в маслото добавчица от незнам какви си нано-пико-фемто-ато-сферички и т.н. и т.н. И всичките са прикрепени с богат снимков материал, отзиви от предни ползватели, диаграми, графики и какви ли не щуротии.
Аз - не, мерси.

Сря Ное 19, 2008 9:40 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 14
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Цитат: 3 more words on break- in:
NO SYNTHETIC OIL !!

Use Valvoline, Halvoline, or similar 10 w 40 Petroleum Car Oil for at least
2 full days of hard racing or 1,500 miles of street riding / driving.
After that use your favorite brand of oil.

Дори и да е вярно всичко написано от този господин за неговия метод ние мисля че сме със синтетика, така че не бих го изпробвал.
Аз вече направих 1800км но мисля да карам по-кротко до към 3000 (това съветват и в Субару София). Не забравяйте все пак, че един автомобил не се състои само от двигател. Всички други системи също имат нужда да влезнат в оптимален режим, особено скоростна кутия.

Сря Ное 19, 2008 10:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 175
Автомобил: Импреса 2,0R,2007
Телефон: 0897342858
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
И мен като я купувах ме съветваха незнам колко пъти първите 1600км. да не надвишавам 4000 об. пък и в сервизната книжка го пише.
И с най-новите технологий не може без разработка,и колегата"dchunchukov" е прав за другите възли е разработката.До колкото знам моторите се разработват в завода,ама другите неща!На мен например в началото много трудно ми включваше от 5-та на 4-та,трудна беше и задна,пук и другите скорости бяха по-твърди.

Чет Ное 20, 2008 10:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема