Отговори на тема
 Зацепване на ангренажен ремък-Джъсти? 
Автор Съобщение

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравейте!

Карам Субару Джъсти 90г. 1.2см3 моторът е EF12 вече 5 години. Страшно съм доволен от колата и сърце не ми дава да я хвърля. От известно време я ремонтирам сам, защото в сервизите ме съветват единствено да сменя колата, а не да оправя съответния проблем.
В момента съм свалил главата, сменях гарнитурата. Искам да помоля за помощ при намирането на белезите за зацепване на ангренажния ремък! Също така и за луфтовете на клапаните, съответно - впускателни и изпускателни! Има 9 клапана.

Предварително благодаря на всички отзовали се!!!

Пет Фев 09, 2007 11:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Добре дошъл, Станко.
За белезите - коляновия вал го слагаш със шпонката нагоре. На същото колело (кол. вал) , отдолу има друг белег. Той ще ти се падне срещу знак долу. Запомни, шпонката нагоре. Горното колело, на разпр. вал, го слагаш със знак нагоре, който да съвпадне с една засечка в тенекиения капак зад колелото. Знака на това колело е едно отворче, мисля. Те са 6 големи отвора на по 60 градуса и един малък. Той е белега. Колелото се хваща мисля с три болта за разпр. вал. Там има и един четвърти отвор/щифт. Той обаче не е белег, за разлика от други двигатели. Него не го гледаш.

Луфт клапани
смукателни 0.13 - 0.17 мм
изпускателни 0.23 - 0.27 мм

Съб Фев 10, 2007 12:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Благодаря много!!!

Мисля че разбрах правилно напътствията и утре продължавам работата. До сега се рових из нета да намеря някаква техническа документация за това Субару, но без особен резултат. Спести ми много трудности, за което още веднъж изказвам особена благодарност!

Съб Фев 10, 2007 12:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Искам да питам дали процедурата при 1000 кубиковоя мотор е същата и шпонката трябва да е вертикално на горе или да сочи към разпределителния вал (двигателят е леко наклонен)?

Благодаря предваритепно.

Пет Фев 23, 2007 7:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема