| Автор |
Съобщение |
|
bateiasko
|
|
Здравейте! Имам следния проблем - От известно време насам при превключване то от втора на трета, тя просто изскача и чак от третия опит успявам да я включа като издава доста неприятен звук. Някой дали се е сблъсква с подобен проблем? Става дума да Субару Форестър 2010 дизел.
Изпратено от моят CLT-L29 с помощта на Tapatalk
|
|
|
|
| Пет Мар 06, 2020 3:59 pm |
|
|
|
kronos
Напуснал форума
|
bateiasko написа: Здравейте! Имам следния проблем - От известно време насам при превключване то от втора на трета, тя просто изскача и чак от третия опит успявам да я включа като издава доста неприятен звук. Някой дали се е сблъсква с подобен проблем? Става дума да Субару Форестър 2010 дизел.
Тъста имаше подобен проблем миналата година, само че изскачаше втора, обаче колата беше дизелов Мерцедес W203. Накрая си купи втора употреба скоростна кутия за 300 лева, защото за ремонт му искаха повече.
|
|
|
|
| Пет Мар 06, 2020 7:12 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Описанието предполага износена зъбна двойка и синхронизатор. Предвид цените на нови части наистина ще е по-евтино да си вземеш кутия. Счупени дизели - бол, изборът няма да е труден.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пет Мар 06, 2020 7:29 pm |
|
|
|
dendim
Регистриран на: Съб Авг 18, 2018 4:42 pm Постове: 346 Местоположение: София
Автомобил: FORESTER SH 2.0 D
Телефон: нула893/624083
Рейтинг: 302      
|
Мда... сходен проблем съм имал с едно Volvo XC60 на 250К км с ръчна скоростна кутия и с две VW Caddy с подобен пробег... На волвото 6-та скорост не влизаше по никакъв начин, а на кадитата - 5-та. Всички бяха с износени синхранизатори и зъби на съответните двойки зъбни колела, а на кадитата и лагерите им бяха заминали. Проблемът се реши със смяна на скоростните кутии с втора употреба. Както казва колегата Alxx, счупени дизели със здрави скорости - бол... Ето и няколко снимки на проблема отвътре, от волвото: https://drive.google.com/drive/folders/1CsKYL8VDKJkkM4WsNC1VM9FMqao5NmIk?usp=sharing
|
|
|
|
| Съб Мар 07, 2020 12:32 am |
|
|
|
bateiasko
|
|
Благодаря ви. Явно ще се оглеждам за втора ръка кутия.
|
|
|
|
| Съб Мар 07, 2020 11:01 pm |
|
|
|
bateiasko
|
|
Странното е, че колата е на 70000 км. и му се струва странно някак си толкова рано да се развали кутията.
|
|
|
|
| Съб Мар 07, 2020 11:03 pm |
|
|
|
dendim
Регистриран на: Съб Авг 18, 2018 4:42 pm Постове: 346 Местоположение: София
Автомобил: FORESTER SH 2.0 D
Телефон: нула893/624083
Рейтинг: 302      
|
|
70 000 км / 10 години /12 месеца = 583 км на месец. Възможно, но малко вероятно, особено за дизел... бих повярвал, ако ти си я купил преди 10 години от магазина и твърдиш, че сега е на 70 000 км. Ако е купена от автокъща, вероятността да е на тези километри клони към нула, независимо от показанията на таблото... Другият вариант е да е карана без масло в скоростите. Все пак, преди да купуваш нова (стара) скоростна кутия, посети някой от белите сервизи за професионална консултация и диагностика.
|
|
|
|
| Нед Мар 08, 2020 12:29 am |
|
|
|
bateiasko
|
|
Купих я октомври миналата година от човек, който е купил за жена си от Субару моторс. До последно сервизи рана в Субару, проверих и е така в сервиза. Единствено ми беше странно че е сменян съединител на 57000 км пак в сервиза на Субару.
|
|
|
|
| Нед Мар 08, 2020 11:04 am |
|
|
|
iion
|
Възможно е дори и с малък пробег да бъде съсипана кутията, зависи как е карана колата. Понеже споменаваш сменен съединител - на мен ми се е случвало при сваляне на скоростна кутия с подобна цел в бял сервиз след това да имам проблеми с превключването и задържането на скорости и си мислех и аз, че е заминала, масло сменях и т.н. След като по други причини се разделихме с този сервиз в следващия след един ремонт помежду другото ми споменаха, че са наместили кутията, понеже не била на точната си позиция. От тогава проблем не съм имал, а колата е близо на 300к км, Господ само знае точно колко са наистина. Проверка преди смяна според мен е задължителна. Успех 
_________________ Подозирам, че всичко е нарочно...
|
|
|
|
| Пон Мар 09, 2020 6:50 am |
|
|
|