Отговори на тема стр 1, 2  >
 Помощ Outback 2.0 diesel 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 8
Автомобил: Outback
Телефон: 0887530510
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте. От три дни съм собственик на Outback 2.0 diesel 2014г по талон. От деня в който я взех се опитват по-всякакъв начин да ме накарат да я продам, заради проблемите който имал този мотор. Какво да правя. Моля Ви помагате.

Сря Юни 10, 2020 11:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей,
Кой те кара? Има ли проблеми?
Изчети секцията Боксер Дизел тук viewforum.php?f=18

Чет Юни 11, 2020 7:27 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Здравей. Колата дори не е регистрирана още и не я е погледнал техник. Това ме притеснява най много. Че не е карана а вече ме карат да я продам без дори да са я видяли. И то все приятели със сервизи и фирми за авточасти.

Чет Юни 11, 2020 8:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1075
Автомобил: Forester 2010, 2.0 D
Телефон: 08осем20четири6044
Рейтинг: 577
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Така и така си я купил - па вземи поне през техник я прекарай. Ръчка ли е или CVT? Aко си със CVT и автомобилът е пазен и добре поддържан аз бих му дал шанс. Карай с хубаво масло, сменяй го често( 8-10 000 км.), поддържай дюзите и DPF-a с профилактика, и се наслаждавай на въртящия момент и ниския разход :)
Ако си със CVT - хубаво е да прочетеш и темата за поддръжката му и смяна на маслото, освен задължителната Boxer Diesel, която колегата ти е посочил.
Не се шашкай, вземи едно валерианче, после като ти мине първоначалния шок си вземи един стек с биричка и отдели малко време да почетеш :)
И на мен в началото ми казваха, че до 2-3 седмици моторът ми ще "роди" на пътя, пък вече 40 000 км. си ми служи все тъй вярно.

Чет Юни 11, 2020 9:14 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 113
Автомобил: Forester
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Карай си колата, нормално обслужване и не я мисли...

Sent from my Nokia 9 using Tapatalk

Чет Юни 11, 2020 9:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
2014година вече са изчистени доста проблеми при този мотор.
Важно е кой,как я е карал и поддържал и на колко км е реално.
Ако решиш да я караш и имаш много градско, ще има проблеми с ДПФ.
Трябва да се кара с около 2200 оборота ,за да чисти филтъра при загрял мотор.
Ако е CVT блокираш на ръчни и сменяш от перките зад волана.
Другите подробности по обслужването са го писали колегите по-горе.
При правилна експлоатация колата се отплаща ,но с кое не е така.
Успех.

Чет Юни 11, 2020 10:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте. Не мисля да правя компромиси с обслужването. Колата е на 180000 внос от Швейцария. CVT. Препоръчаха ми motul. Илш ица нещо по добро? От 3 дни не съм спрял да чета форума. БЛАГОДАРЯ

Чет Юни 11, 2020 12:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
djetro написа:
....Препоръчаха ми motul......

Щом не смяташ да правиш компромис с обслужването по-скоро помисли за Ravenol, AmsOil, Redline........
Внимавай със спецификациите на маслото, защото и скъпо да е - можеш да береш ядове. Аз първият път сложих AmsOil Heavy Duty - много хубаво масло за турбо двигатели, но се оказа, че ми прави ядове с регенерациите на DPF-a. След като сложих Euro серията подходяща за DPF - всичко заспа и регенерациите си минават гладко и безпроблемно.
И пак - дори скъпо хубаво масло този мотор го съсипва след 10-12 000 км. При мен след 10 000 км. моторът увеличава вибрациите. Като сменя маслото - всичко утихва за следващите 8-10 000 км. Акo ще останеш на клас Motul, Castrol, Eneos и др. - бих ти препоръчал да сменяш маслото на не повече от 7-8 000 км. То и самият мотор ще си ти покаже по работата. Наблюдавай го как работи след смяна на маслото и като тръгне да дава по-осезаеми отклонения(тресене и вибрации) - сменяй :)

Чет Юни 11, 2020 3:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
djetro написа:
Здравейте. Не мисля да правя компромиси с обслужването. Колата е на 180000 внос от Швейцария. CVT. Препоръчаха ми motul. Илш ица нещо по добро? От 3 дни не съм спрял да чета форума. БЛАГОДАРЯ

Не е лошо да минеш през сервиз на марката и да поговориш,че има специфики,които в други коли ги няма.
А на Маслото пише Subaru и за мотора,и за кутията,за която,ако няма описано да е сменяно,веднага го смени,че да няма драми.
Иначе 2014 доста ми харесва спрямо преди фейса.
В кой град ще домува колата,ако не е по подразбиране?

Чет Юни 11, 2020 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
С риск да звучи като реклама на марка, сипвай Ravenol FEL(изгодно) или ALS/FES(по-скъпо) и както ти казаха, смяна през 7500/8000. При всяка смяна и горивен, на всеки пети резервоар ДПФ клийнър(20лв) и няма да имаш драми.
Ако избереш друга марка масло, гледай да е PAO или естерно, а сертификацията по ACEA да е C2 или C3 задължително, като нископепелното(low saps) щади ДПФ-а, среднопепелното(mid saps) - мотора. Ако кутията е CVT, вероятно ще е TR-690 и там изборът на флуид на нашия пазар се свежда до ОЕМ-ското Idemitsu CVT fluid red(ако не греша червеният е за тая кутия) или Ravenol i-CVT.

Чет Юни 11, 2020 5:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Отговори с цитат
djetro написа:
Здравей. Колата дори не е регистрирана още и не я е погледнал техник. Това ме притеснява най много. Че не е карана а вече ме карат да я продам без дори да са я видяли. И то все приятели със сервизи и фирми за авточасти.

Тази марка е силно препоръчително да се обслужва в специализирани сервизи ( официалният не е от тях:)).
Кара се само с най скъпата нафта, двг масло са ти обяснили вече, кутията е критичен елемент защото не се сменя масово маслото и тя си е хилава. Та трябва да смениш АТ маслото първо.
Тук има колеги с по 300 000км на дизел, така че не го мисли толкова.
Покарай колата, и ще разбереш дали е твойта бира ( но се иска сняг )

Добре дошъл във форума.
 15

Чет Юни 11, 2020 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Много Ви благодаря за съветите. И на колегата Nikentce. Ако е удобно утре да се чуем ако е удобно. Благодаря!

Чет Юни 11, 2020 8:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
djetro написа:
Много Ви благодаря за съветите. И на колегата Nikentce. Ако е удобно утре да се чуем ако е удобно. Благодаря!

Няма проблем - затова съм си оставил телефона в инфото. С каквото мога ще помогна да има още един щастлив дизел в семейството :D
Обади се когато ти е удобно.

Пет Юни 12, 2020 8:29 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 62
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Едва ли има от какво да се притесняваш. Аз карам този модел, Outback дизел 2013, от нова и сега е на 111000 км. Никакви проблеми дотук и супер доволен. Масло Мотул на 15,000 км или година, по предписание. Нафта от обикновената когато я карам в България. Повече за дълъг път се използва, за което е супер. Никакъв DPF не ми е светкал. За мен проблем номер едно на Субару е ръждата и съм убеден че евентуално това ще я ‘убие’, не друго.

Чет Юни 25, 2020 11:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
flux2 написа:
Едва ли има от какво да се притесняваш. Аз карам този модел, Outback дизел 2013, от нова и сега е на 111000 км. Никакви проблеми дотук и супер доволен. Масло Мотул на 15,000 км или година, по предписание. Нафта от обикновената когато я карам в България. Повече за дълъг път се използва, за което е супер. Никакъв DPF не ми е светкал. За мен проблем номер едно на Субару е ръждата и съм убеден че евентуално това ще я ‘убие’, не друго.

Това с ръждата е малко стара слава. Вярно, че карам италианка, но пък е 10-годишна вече от които 3 години "живее" и се експлоатира в планински условия без гараж и при висока влажност. За това време в такива условия обикновено старите коли хващат кафевия отенък, а аз нямам никъде забележки отдолу.
Праговете са отлично защитени, единствено имам забележки към веждите - другите SUV-oве в тоя клас от тези години са масово със защитени вежди, но въпреки това пак не са ми тръгнали и те.

Пет Юни 26, 2020 8:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте. Нов проблем. Гадния дпф. Светна и на другия ден изгасна. Успокоих се. И точно след два дни светва като коледна елхичка. Изчетох целия форум за дпф и това което разбрах е да сменя мястото от което зареждам и да слагам добавка. Но това което не разбрах е какво трябва са направя сега за начало докато свети всичко. Да ходя в сервиз,да изляза на магистралата, да сменям масло пак.....Не можах да схвана поредността. Ако може някой който е имал този проблем да ми каже стъпка по стъпка какво следва ще съм му много благодарен. Благодаря предварително на отзовалите се

Вто Юли 14, 2020 6:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не се засягай , ама нали уж изчете Diesel Boxer раздела? Май си пропуснал момента с пуканките и бирата :). Виж темата за DPF-a, особено от 10-а стр. нататък и действай. Искаш стъпки:
1) принудителна регенерация в сервиз
2) ако 1 не помогне - сваляне и пране на филтъра на машина
3) зареждане на хубава нафта и добавки
4) инсталиране на Torque pro и следене на филтъра да не прекъсваш регенерации
5) enjoy :) - дизел се купува, за да се кара, а не да го припалваш градско за 5-10 км.

Ако и след тези стъпки имаш проблем с лампата - инспекция и евентулно подмяна на датчиците по DPF-a.

Вто Юли 14, 2020 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря. В кой сервиз да я закарам за регенерацията.

Вто Юли 14, 2020 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Отговори с цитат
djetro написа:
Благодаря. В кой сервиз да я закарам за регенерацията.

В сервиз за битова техника колега
Избери си един от белия списък и наистина почети форума, за да не отиде тази тема в архива

Вто Юли 14, 2020 10:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
:beer: Благодаря колега :beer:

Вто Юли 14, 2020 10:41 pm