Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  >
 !! Forester Diesel !! 
Автор Съобщение
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
bubaru написа:
Колеги, имам един въпрос.Как е според вас маневреността на новия Форестър, радиус на завой, удобство за паркиране.Питам защото, наистина много съм се навил да си взема такъв, но тъйкато ще го кара и приятелката ми често , би било добре да е по-маневрен, жена е все пак.Тя спокойно се справя и с авенсиса комби, който е по-дълъг, но от по-добра маневреност никой не се оплаква.
Другия глобален въпрос, на който трябва да си отговоря е каква модификация да избера.Първоначално бях решил дизел. После обаче заведох приятелката ми да ги разгледаме и тя ми вика, задължително автоматик , в тези задръствания само превключваме скоростите без смисъл.Аз също се кефя на варианта автоматик, защо пък не, но се притеснявам от две неща.Едното е динамиката, дизела би трябвало да е по-добър, особено при изпреварване и наклони. Другото е икономията, ясно е, че пак дизела печели.Мислех си за 2,5 т вариант, ок там динамиката ще е върховна, но пък разхода и надценката над двулитровия модел не знам дали си заслужават.А и този модел 2,5 турбо май още не са го пуснали, не съм виждал такъв, нито пък съм чел някакво ревю или мнения.

1. Видимостта е в пъти по-добра от Авенсис-а, маневреността също, да не говорим, че е по-компактен, така че проблеми едва ли ще имаш.

2. 2,5 турбо си го има и се движат по пътищата - друг е въпроса дали е най-добрия за теб вариант - това сам си го решаваш. (разхода не е за подценяване)

3. лично мнение: в задръстванията автоматика е голяма екстра. Търси най-добрата комбинация за себе си - при всеки е различно.

Пон Ное 17, 2008 12:43 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Карах Форестъра дизел.Ами много ми хареса.Давам плюсове и минуси:
+готин звук на двигателя
+много икономичен за дизел 4Х4
+приятно меко окчачване, не дразни като минава през дупки,шахти, ръбове и всъщност всичко това , през което се налага да шофираме в БГ.Също удобен за паркиране по тротоари и бордюри, на каквито също сме длъжни да паркираме постоянно, просто защото няма къде.
+доста добра стабилност в завой за такъв автомобил
+лек волан
+добра тяга на двигателя
+много готина скоростна кутия с къси предавки, доставя усещане за спортен автомобил при превключване
+добра видимост, широк, усещане за простор, при шофиране почти имаш чуството, че караш голяма машина от класата на Мерцедес МЛ примерно
+на предния капак има голям въздухозаборник за турбото, който ти оставя усещането ,че караш някакъв мощен звяр, малко като американски масълкар от едно време, абе жестоко е, това ти прави удоволствието от шофирането двойно и го има само на турбо моделите.
+има ниворегулиране на задния мост-не се накланя при товарене, има хил холдър за наклон
+добри спирачки, не потъва при рязко натискане
+Постояно зацепени преден и заден мост, при ряско ускорение или завой се управлява значително по-добре
+Напълно пригоден за среден офроуд
+Има много , напълно достатъчни серийни екстри, а базовата му цена от около 46000 лв е несравнима с нищо, ама с абсолютно нищо в този клас и въобще с качествата на този автомобил.
А сега критики:
-има навсякъде много евтина пластмаса в интериора, която може би скоро ще се разскърца
-има известна турбо-дупка, но не е дразнеща
-при преминаване през къси неравности(бабуни) се усеща неприятно разклащане в задния мост, но не се губи управлението на автомобила
-предполагам има и други минуси, но сега не се сещам

Нед Ное 23, 2008 2:49 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Турбо-дупката що да е минус бе - толкова е готино :D
Дава супер усещане :-D

Нед Ное 23, 2008 1:29 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 104
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Той няма предвид отвора, а друго, което аз дори не го усещам. Пластмасите поне при мен с кожата са доста добри и надявам се да се разскърцат чак след 20 години. А това с бабуните и аз го усетих, но само в началото ми пречеше, бързо го приех като нормална част от управлението, може би така и трябва да е.
Сигурно наистина си има недостатъци колата, но определено плюсовете са много повече.

Нед Ное 23, 2008 2:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Когато казвам турбо-дупка имам предвид турбо лага (точно това за което говореше и колегата), а не въздухозаборника, на който единственото общо с турбината е интеркулъра. Помещавам се 2 години в тоя форум, ако и това не съм научил бах маа му....................

Нед Ное 23, 2008 2:50 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 104
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Сори, не исках да кажа това. Аз съм по-назад с техниката и не бях чувал да казват дупка на турбо лага, та в първия момент помислих че има предвид отвора на интеркулера.

Нед Ное 23, 2008 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 41
Автомобил: Subaru Forester Boxer Diesel
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Как са динамичните характеристики на форетър дизела? Който го има нека каже?

Вто Ное 25, 2008 10:49 am
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
В последния топ гиър нещо Кларксън не се изказа много добре за дизела на субару, говореше принципно ,а не точно за Форестър, който е и с различна скоростна кутия от легасито и аутбека.Той каза , че на първа било ок и колкото по висока предавка включваш, усещането за тяга изчезвало.Не змам, аз го покарах и ми се стори ок.Първа е доста къса, а 4-та примерно става от 60 до 150 км/ч. Не е нещо впечатляващо, все пак са 147 к.с. на кола с четворно и доста екстри.Бих казал , че е напълно задоволителна динамиката, в никакъв случай не е разочароваща, а звука на двигателя е жесток. Както пишеше някъде-дизел, ама с душа !

Вто Ное 25, 2008 11:03 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Гледам на Кларксън предаванията по Топ Гиър и с чиста съвест смея да твърдя, че коментарите и изводите са много тенденциозно насочени към английските марки като Ягуар, Бентли, Лотус, ТВР, Астон Мартин, Ланд Роувър и др.
Типичен пример от снощи:
Правиха тест за икономичност с три автомобила.
Първа кола VW Polo Diesel(три цилиндров беше)
Втора кола Jaguar Diesel Bi turbo
Трета кола Subaru Outback Diesel

Накрая Полото беще на първо място след него Ягуара, а Оутбека не можа да се класира :) във времето въпреки че даде среден разход от 68 m/g.

Друг тест за за джипове където опоненти бяха: Кадилак Ескалейд, Хамар Н2 и Ленд Ровер.
Трябваще да се изкачи един връх като изпитанието беше от типа на среден офроуд. Как така направиха, че американските конкуренти закъсаха и двата и само Ровера успя :))).

Просто е несериозно.
Предаванията и коментарите са му тенденциозни.

Вто Ное 25, 2008 12:09 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 96
Автомобил: Forester MY09 Diesel
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Хаха, да и аз го гледах, много ми беше странно как Ягуарът който беше с два пъти повече цилиндри, с два турбо компресора, с пуснати радио, климатик, подгряване на седалките и т.н. го изкараха, че е икономичен колкото Полото, че накрая дори се оказа, че в Ягуара имало още гориво :lol: :-D
Те го изкараха, че това е най-икономичната кола на света, без да пропускат да споменат, че двигателят с който беше тестваната кола е същият като този на Ес-Тайпа с който правеха бързи обиколки на Нюрбургринг :o :lol:

Иначе действително го има моментът с протекцията над родното (английско) производство, но това не трябва да ни учудва.
Въпреки това според мен няма друго такова предаване като Топ Гиър, без конкуренция са.

Вто Ное 25, 2008 1:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
F_O_R_E_S_T_E_R написа:
Въпреки това според мен няма друго такова предаване като Топ Гиър, без конкуренция са.

Fifth Gear - пак англииско предаване за автомобили.
Водещият не му помня името много по-добре коментира.
Кларксън е повече шоумен отколкото разбирач според мен.
Пича от Fifth Gear даже кара по-добре :) на тестовете.
Нямали били конкуренция Топ Гиър :), иначе за Ягуара съм напълно съгласен с теб - то бива бива да лъжат ама чак пък толкова тоя мотор хич да не е ама си е с голям обем пак и с две турбини, а ако прибавим и собственото тегло на автомобила няма начин да е както полото, а бе просто смешно и несериозно.

Вто Ное 25, 2008 1:49 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 96
Автомобил: Forester MY09 Diesel
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Azumi, и аз съм изгледал доста серии на "Пета скорост", обаче точно поради причината, която ти посочи, че в Топ Гиър шоуто преобладава на мен ми допада повече и смятам, че е без конкуренция.
Не че в Пета скорост Тиф Нийдъл не прави шоу, но останалите от екипа са ми някак скучни. Нека не забравяме, че Топ Гиър разполага с огромен бюджет и не случайно уникалните кадри и режисжорското майсторство, които често виждаме в предаването не можем да ги видим и по филмите. А наградата "Ейми" е същинското доказателство за класата на продукцията :wink:

Вто Ное 25, 2008 2:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Малко се отвлякохме от темата.Топ гиър е страхотно предаване , шоу и т.н. , в което интересното е хумора, сценария, харизмата на водещите и по-забавния начин на интерпретация на темата автомобили.
Говорехме последно за динамиката на Форестера-дизел.Дайте и вие мнение, които сте собственици и по-продължително го карате.Хубаво е да сравним и динамиката на бензина 2.0 с дизела 2.0, ако е възможно.

Вто Ное 25, 2008 2:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
За сравнението на Топ с Фифт гиър-и двете предавания са много добри и интересни.Фифт геар се концентрират малко повече върху реалните показания на колите( един вид малко по немски), а топ гиър залагат повече на шоуто и хумора, но за маниак на автомобили и двете са удоволствие.

Вто Ное 25, 2008 2:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Братя Форестеръсти няма смисъл да спорим кое предаване е по-хубаво Топ Гиър или Фиф Гиър - И двете са хубави :)

Хаиде кажете сега за дизела на субару :), че нещо се отплеснахме и админа :) пак ще ни пляска през ръцете заради офтопика.

Вто Ное 25, 2008 2:27 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
И FIFTH GEAR са пълни некадърници точно колкото и тия от TOP GEAR
Щом немогат да правят обективни тестове какви предавания са ? :evil:
Гледам си BEST MOTORing-а и изобщо не ги зачитам тия !! Харесвате ги защото са монопол, затова ! Просто няма какво друго да се гледа по ТВ !

Вто Ное 25, 2008 3:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Пост 
Къде го гледаш този Best Motoring, аз не съм го гледал.Кажете ако знаете и други такива предавания.Чул съм , че има едно немско DMAX, ако знаете нещо пишете.
А ако искате да кажете нещо за динамиката на Фори Дизел , пак пишете :-)

Вто Ное 25, 2008 3:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Best MOTORing

http://extratorrent.com/search/?search=best+motoring&new=1&x=45&y=10

Няма такова предаване просто !

Сря Ное 26, 2008 12:52 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Пост 
Благодаря много,почвам да свалям.
Subaru uberalles

Сря Ное 26, 2008 1:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат