Отговори на тема
 Проблем с кутията Si Drive 
Автор Съобщение

Постове: 2
Автомобил: Субару Легаси
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги

Горд собственик съм на Legacy 2007 3.0L H6 от 3 години, но преди седмица колата ме остави на пътя. Оставих колата в сервиз и днес ми се обадиха и казаха, че кутията е наполовина счупена, може да се оправи, но ще струва повече пари и ще отнеме повече време, отколкото ако намеря читава кутия втора ръка. Кутията е si drive. Бихте ли ме посъветвали какво да правя и евентуално къде да търся друга кутия?

Благодаря ви

Пет Авг 14, 2020 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 61
Автомобил: Subaru Tribeca 3.6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Ако вземеш кутия втора употреба, няма да знаеш в какво състояние ще е. Може и тя да не е наред. Моя съвет е да се свържеш със специализиран сервиз за автоматични кутии (МиД Ауто Варна ) например и да разбереш колко ще ти струва ремонта и тогава да вземеш решение. За справка на Нисан Кашкай ремонта на CVT кутията излезе 2700 лв. с 1г. гаранция.

Пет Авг 14, 2020 4:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виж по моргите - изпадат запазени коли с удар и може да си късметлия.
Ремонтът на тази кутия е скъп - около 5к лв

Пет Авг 14, 2020 5:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А какво значение има че е SiDrive? Sidrive не е ли регулиране на реакцията на дроселовата клапа ? или греша

Сря Авг 19, 2020 7:17 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Освен с реакцията на дроселовата клапа има и промяна в работата на TCU-то. Пример - при една и съща скорост след превключване на S# вдига обороти, при даване на газ и последващо отпускане задържа на предавка и т.н.
Според мен има по-сериозна взаимовръзка между двата модула (ЕCU/TCU) отколкото при коли без SI drive.

Сря Авг 19, 2020 8:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема