Отговори на тема
 Седалки за Foreseter SG 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Накратко: От кои други модели на Субару предните седалки пасват на Forester SG?

Надълго: На моя хладилник 2004 седалките хич не са ми удобни... на Импрезата китайските aftermarket корита са ми по-удобни, честно.
Та се замислям да сменя предните седалки с някакви други, по-удобни. Не искам да режа и заварявам, така че трябва да пасват bolt-on или само с размяна на шини.
1. От кой модел Субару седалките са по-големи, удобни и пр. от колкото на Форестъра? Тук се търси само да е удобна седалката, няма нужда от еърбегове, подгрев, ел. регулиране и прочее... ако ги има няма лошо, но те не са решаващ фактор.
2. От кой модел Субару седалките пасват bolt-on или само с размяна на шини? Визирам най-вече Legacy\Outback, тъй като там предполагам са по-комфортни и удобни седалките.

Пет Окт 23, 2020 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
WRX 2003-2004г ако ще се кара спортно.
Ако ще е цивилка, не знам - може би седалки от SVX
Зависи и от ръст и килограми най вече

Пет Окт 23, 2020 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За проба си взех седалки от Outback B13, плат, ръчен реглаж, с подгрев и еърбегове.
1. Като размери и конструкция седалките са 1:1 с тези на Forester. Единственото, с което може би са по-удобни, е това, че нямат падащ подлакътник. Съответно в прибрано положение същият не те ръга в ребрата.
2. Буксите на подгрева и еърбеговете съвпадат напълно. Странното е, че на седалките на Forester са 3 кабела/пина за подгрева, а на Outback са 4. Иначе буксата е с 4 пина.
Буксите за колана и теглото не знам дали са същите, тъй като при мен на Forester-а нямам такива.
3. Единия вариант за монтаж е да се направят втулки около 20-30мм и да се подложат на задните вътрешни уши на релсите на Outback . Останалите 3 уши съвпадат, само централните задни са по-плитки от на Forester. Лошото тук е, че на Legacy/Outback релсите са по ниски с около 2-3см. и съответно седалките ще паснат по-ниско.
4. Другия вариант е да се прехвърлят релсите от Forester седалките. Това не става bolt-on. Три от четири крепежа съвпадат, но четвъртия (външен заден) е тотално различен и за да пасне трябва да се реже/заварява.

Тъй като не исках седалките да са по-ниски и не исках да режа/заварявам, засега си останах с Forester седалките. Тези от Outback се продават, ако някой има интерес.
Прикачвам и малко сравнителни снимки на релсите. Тези на седалките са от Forester, свалените са от Outback.

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

Нед Фев 07, 2021 8:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема