|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Hidalgo
Регистриран на: Пет Юли 24, 2020 6:11 am Постове: 4 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback IV, 2.0 diesel boxer
Телефон: +359887221124
Рейтинг: 0
|

Здравейте колеги, пуснах търсачката, но не открих тема поне подобна на моя проблем. Та значи, с моето Субару Аутбак, 2.0 дизел, 2014 сме заедно от средата на лятото. Музикалната уредба не е оригиналната, а мултимедия на Parrot - така го купих. Работи Bluetooth, бутоните от волана, периферни устройства, но виж... радио сигнал в началото имаше - слаб, губеше се в определени зони, после пак се появяваше...викам си - прохождение на сигнала и явно чувствителна антена. Изведнъж, рязко изгуби какъвто и да е сигнал и не лови нищо освен БНР много слабо и само на 92.90 MHz. Свалих централната конзола, проверих връзката на буксата - налична. Прочетох материали къде се намира антенният блок и свалих пластмасите на петата врата. Сега... лошото е, че всичко изглежда наред - видимо по блока няма нагари, скъсани, оголени или извадени кабели. Проследих антенните писти на прозореца - няма прекъсване извън фабричните (там, където пистата свършва с точка). От антенния блок не излиза нито един коаксиален кабел, като този, който идва отпред в таблото. Объркан съм!?! Сигурно изходящите кабели отиват някъде в коаксиална връзка или е друго?! Най-вероятно бъркам някъде. Моля, ако някой се е изправял пред подобен проблем да ме насочи. Благодаря предварително за съветите и насоките!
|
|
|
|
| Пон Ное 02, 2020 7:44 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Антената по спомен не е в петата врата, а в дясното стъкло до нея. Има и усилвател на сигнала, но нямам идея къде е разположен при тази кола.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Ное 02, 2020 8:20 pm |
|
|
|
Hidalgo
|
Alxx написа: Антената по спомен не е в петата врата, а в дясното стъкло до нея. Има и усилвател на сигнала, но нямам идея къде е разположен при тази кола. Благодаря, колега, ще сваля посочената от теб кора под дясното стъкло (ако те разбирам правилно имаш предвид багажно дясно, нали?) и ще докладвам какво съм направил.
_________________ Arma virumque cano, Troe qui primis ab oris...
|
|
|
|
| Пон Ное 02, 2020 9:08 pm |
|
|
|
plaskom
|
The antenna is printed on the inner surface of the rear window glass. Прикачени файлове:
Untitled.png [ 134.93 KiB | Прегледано 771 пъти ]
Това е за по-старите модели.
|
|
|
|
| Пон Ное 02, 2020 11:00 pm |
|
|
|
steling
|
Hidalgo написа: Alxx написа: Антената по спомен не е в петата врата, а в дясното стъкло до нея. Има и усилвател на сигнала, но нямам идея къде е разположен при тази кола. Благодаря, колега, ще сваля посочената от теб кора под дясното стъкло (ако те разбирам правилно имаш предвид багажно дясно, нали?) и ще докладвам какво съм направил. На Б12 и Б13 е там, под стъклото на комбито. Малка кутийка колкото кибрит. Кабела по спомен върви по пода и влиза в основния кабелен сноп на праговете.
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Вто Ное 03, 2020 8:08 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Вто Ное 03, 2020 9:54 am |
|
|
|
Hidalgo
|
Точно там е и при мен, така изглежда и контактните сребърни пътища по стъклото изглеждат по същия начин и няма прекъсване. Сега трябва да намеря връзката с основния кабелен сноп. Най-вероятно там очаквам лошата връзка. Благодаря за насоките!
_________________ Arma virumque cano, Troe qui primis ab oris...
|
|
|
|
| Вто Ное 03, 2020 7:23 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|