Отговори на тема
 Проблем с грешки при FORESTER 
Автор Съобщение

Постове: 42
Автомобил: subaru
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги приключенията продължават.
Смених ламбда сонда с оригинална DENSO тази която е отпред първата и няколко от грешките изчезнаха сега ми излизат следните грешки, като едната от тях не може да се изтрие p0031 e е постоянна и до колкото прочетох е точно от тази сонда.
Иначе грешките са две:
p0031
p1086

http://topobiavi.org

Вто Юни 10, 2014 1:59 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 36
Автомобил: Форестър 2.0 МТ
Телефон: 0896633459
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
kmloder написа:
Иначе грешките са две:
p0031
p1086

-Първата грешка се отнася точно за първа ламбда сонда и конкрето нагревателя на сондата, ниско напрежение !
Ако сондата е точно същата и е нова нагревателят и отпада като проблем, значи се насочи към кабели, конектори или самото ECU, защото нагревателя на ламбда сондата получава + от клема 15 и очаква(получава) минус от драйвер вграден в ЕСU-то. въвможно е драйвера да е загинал или по вероятното, ламдра сондата да не е с нагревател със подходящото съпротивление!
При повечето японски марки автомобили, нагревателя на ламбда сондата се ползва И като измервател на температурата на самата сонда, респективно на изх.газове!!
-Втората грешка се отнася за за потока на входящият въздух, и по специално за сензора на дросел клапата!

Чет Юни 12, 2014 8:33 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
p1086 е за TGV, вторичните клапи. Може да е блокирала самата клапа, датчика за положението и да не е наред, или да има някой повреден кабел. Всеки жичкаджия може да го провери - подава се директно захранване на моторчето и се чува дали клапата се движи - ако се движи, вече е проблем с кабелите или самия сензор за положението на клапата.

за p0031 - ако сондата е оригинална широколентова DENSO, тя е с готова букса и не трябва да се присажда. Прати ми на ЛС VIN номера на колата, и номера на DENSO сондата, която са ти сложили - пише го на кутийката.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Пет Юни 13, 2014 2:26 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Днес ми светна чека и грешката е p0030./контролна верига на нагревателна банка 1,сензор 1/.Такъв превод правя.
Почетох малко и мисля че е първа ламбда сонда,но искам да се уверя затова ми е питането, че никак не са евтини тези сонди дензо.
Автомобила е Форестър 2006 /bi fuel/.Интересно водя си дневник с ремонтите и тази сонда съм я сменял преди 70х км пак с дензо...не можа и 100х км. да изкара...

Пон Ное 23, 2020 5:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мерни ѝ товара на нагревателя на студено, трябва да е в диапазона 11-16 ома по спомен. Всичко под и над пали лампата. Мога да ти кажа и как да го шунтираш, ако караш на газ :D

Пон Ное 23, 2020 6:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема