20г Субару Аутбек II за семейство с 2 деца?
| Автор |
Съобщение |
|
valqk
|
Ако попаднеш на бройка, може да караш 2-3-4г без ядове. Зависи колко км/год правиш. Аз примерно въртя 60-80 на година и при мен си искат ремонти. Виж Бахата на Пласком: viewtopic.php?f=38&t=28396И обърни внимание и на цената, за тези години. Това е, смея да твърдя перфектно поддържана кола. Ако не ми идваха много коли бих я взел Това е цената на автомобил със сменено всичко и правен ремонт... Имай в предвид следното - отваряш мобиле.де и аутоскаут и гледаш колите на малко км колко струват там. Това ти е ориентир за цената.
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Пон Дек 21, 2020 12:18 pm |
|
|
|
marian_de
Регистриран на: Нед Май 22, 2016 5:47 am Постове: 399 Местоположение: Троян
Автомобил: subaru forester s-turbo
Телефон: 0888959253
Рейтинг: 220    
|
Ами не е точно така де . На швейцареца или гермамнеца ( средностатистическия ) като му стане колата на 10-12 год. и той почва да се оглежда за друга , ама кара старата и я поддържа щото и там сигурност няма на доходите вече . Обаче съединителя се предава или виско муфа или пък диф а идва и време за тюф сертификата и тогава се появява агента на Горублянския джамбазин . На пазарлъка са по-убедителни от ало мафията . И така скоро към източна Европа пътува кола за 1000-1500 франка ( че и доста по-малко ) , която с лек ремонт и шлайф паста и парфюм вече струва 6000 лв. Ама тя колата може и да е читава . Дето се вика : кола и жена втора употреба си е на късмет и ракия само на старо , но пусти и кинтаци все не стигат деба 
|
|
|
|
| Пон Дек 21, 2020 12:45 pm |
|
|
|
iliykov91
|
|
Кола и жена вярно си е на късмет. Само да кажа, че съм купувал две коли от Горубляне ( Ситроен ц4 и голф 5 + ). Еми сам съм си ги избирал и не съм имал ядове. Дори Ситроена когато го продавах, дойде някакъв майстор с купувача, който я закача и каза, че са му истинските 103000 км. Аз такъв запазен автомобил наистина не съм имал до ден днешен. Така, че много е важно кой как ще се "обуе" сам.
|
|
|
|
| Пон Дек 21, 2020 2:41 pm |
|
|
|
prizov
Регистриран на: Сря Апр 30, 2008 1:30 pm Постове: 411 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253     
|

Еретичен за форума съвет от пробвал няколко неща в различни времена. За безпроблемно пътуване в близките 3 години си вземи нова кола. Ако нямаш бюджет за ново Субару, корейците правят добри коли и на поносими цени. Шкодите също са доста държеливи и с приличен разход. Стара неподдържана баба Субару може да те вкара в неимоверни мъки и да псуваш марката. Не знам половинката ти колко е толерантна, но да те остави кола насред равното нищо с две ревящи деца, не си е препоръчително преживяване. Нищо от предлаганите у нас Субару "ноф фнос" не бива да ти задържа вниманието. Независимо от суперлативите на търгашите, че за само 5000-8000 лева получаваш почти нова кола, вкл. в багажника с квитанциите за получаване на пенсията до преди месец на предишната собственичка... Ако търсиш поддържана кола - Аутоскаут4 и Мобиле.де, както ти подсказаха. Ако нямаш готови пари за това- лизинг на нова Шкода или Киа или Хюндай среден клас. Като пораснат децата и вече не опикават седалките спонтанно  може да се замислиш и за нещо-по... Поздрави и успех,
|
|
|
|
| Пон Дек 21, 2020 6:35 pm |
|
|
|
honda_niki
|

prizov написа: Еретичен за форума съвет от пробвал няколко неща в различни времена. За безпроблемно пътуване в близките 3 години си вземи нова кола. Ако нямаш бюджет за ново Субару, корейците .......................
. Ако нямаш готови пари за това- лизинг на нова Шкода или Киа или Хюндай среден клас. Поздрави и успех, Колега извинявай ама ми звучиш като да имаш отношение от подръжка на тези марки  Къде го набута човека с Огромни и излишни разходи за елементарни и чупливи коли но за сметка на това доста скъпи?! Нова кола каква ? Колко е разхода за каско, лизингови такси и тем подобни врътки??? Киа, Хюндай са с най-скъпите сервизни подръжки.....Много дълга гаранция и смяна на масло за 400-500 лв........  Нова кола само ако за гаранционния период и минеш гаранционните километри! Другото е харчене на грешни пари дори и на оперативен лизинг.....и сметката отиде 50 бона за Хюндаййй i 20  .... никаква разлика при Шкода - скъпа и пълен леш ;( дори и във високия им клас при Супърб.... Ще караш 3 години ако имаш връзки и късмет за читава бройка 
|
|
-15
|
|
| Вто Дек 22, 2020 12:35 am |
|
|
|
Vmax
|
honda_niki написа: prizov написа: Еретичен за форума съвет от пробвал няколко неща в различни времена. За безпроблемно пътуване в близките 3 години си вземи нова кола. Ако нямаш бюджет за ново Субару, корейците .......................
. Ако нямаш готови пари за това- лизинг на нова Шкода или Киа или Хюндай среден клас. Поздрави и успех, Колега извинявай ама ми звучиш като да имаш отношение от подръжка на тези марки  Къде го набута човека с Огромни и излишни разходи за елементарни и чупливи коли но за сметка на това доста скъпи?! Нова кола каква ? Колко е разхода за каско, лизингови такси и тем подобни врътки??? Киа, Хюндай са с най-скъпите сервизни подръжки.....Много дълга гаранция и смяна на масло за 400-500 лв........  :( Докажи твърдението за смяна на масло за 400-500лв при Хюндай и Киа...
|
|
|
|
| Вто Дек 22, 2020 1:51 am |
|
|
|
Biankonero
Регистриран на: Чет Дек 19, 2019 8:55 am Постове: 153 Местоположение: София
Автомобил: '17 WRX
Рейтинг: 243     
|

iliykov91 написа: Абе като ви слушам, да може и този аутбек да не е най-безболезния автомобил, но пък едва ли е по-зле от към подръжка от немските дизели. Карам такива вече 8години и за мой късмет освен скъпия комплект на съединителя друго не съм сменял. Не мисля, че от към цени аутбека е по-скъп за подръжка и обслужване...НО, честно казано от повечето коментари по-скоро съм на отказване от стария аутбек. Аз съм на принципа като купувам автомобил, го купувам с идеята да ми върши работа, а не тепърва да ме очакват неизбежни ремонти.  Колега, ако не разбра какво ти казват колегите ще се опитам да го резюмирам - ако искаш да караш няколко години без проблеми - просто е, виж колко струва подържан екземпляр на 320000 км. https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 8d9c83c699Прикачени файлове:
Screenshot_1.png [ 430.45 KiB | Прегледано 453 пъти ]
А ти очакваш за 5000лв да вземеш добра машина?! Има ~1% вероятност. Само се замисли джамбаза колко е платил за нея, като сложиш транспорта му, парфюмирането и печалбата му? Ако нямаш възможност и подържаните езкемпляри ти се виждат скъпи - вземи този от Плевен и виж колегата Тони (valqk) какво ти е написал да предвидиш за ремонт - пак ще отидеш на горната сума. Аз лично не виждам смисъл. А ако не го направиш - виж колегата CANCEL. Ако и това не те устройва - просто се насочи към друг автомобил, където надеждния екземпляр не е 5000 евро, а примерно 3000 евро. Лизинга на нова кола също не е лоша идея, особено в момента, просто няма да е в класа на това, което ти се иска най-вероятно. С немските дизели е същото - не може от тук да вземеш примерно Е60 535д за 12000 лв. на 200000 км, същевременно в Германия колите на 350000 км да са 12000 евро. И ти да си мислиш, че тази която ще купиш тук е на 200к и ще ти служи, без да трябва да смениш дюзи, турбо, маховик, съединител, ГНП и т.н. още първите няколко месеца. Докато за немската/швейцарската затова плащаш двойно, защото тези неща 90% са подменяни и обслужвани на време. Избора не опира изобщо до късмет, или поне в много по-малък процент, от колкото си мислиш - опира до главата на раменете 
|
|
31
|
|
| Вто Дек 22, 2020 10:11 am |
|
|
|
iliykov91
|

Biankonero написа: iliykov91 написа: Абе като ви слушам, да може и този аутбек да не е най-безболезния автомобил, но пък едва ли е по-зле от към подръжка от немските дизели. Карам такива вече 8години и за мой късмет освен скъпия комплект на съединителя друго не съм сменял. Не мисля, че от към цени аутбека е по-скъп за подръжка и обслужване...НО, честно казано от повечето коментари по-скоро съм на отказване от стария аутбек. Аз съм на принципа като купувам автомобил, го купувам с идеята да ми върши работа, а не тепърва да ме очакват неизбежни ремонти.  Колега, ако не разбра какво ти казват колегите ще се опитам да го резюмирам - ако искаш да караш няколко години без проблеми - просто е, виж колко струва подържан екземпляр на 320000 км. https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 8d9c83c699Прикачени файлове: Screenshot_1.png А ти очакваш за 5000лв да вземеш добра машина?! Има ~1% вероятност. Само се замисли джамбаза колко е платил за нея, като сложиш транспорта му, парфюмирането и печалбата му? Ако нямаш възможност и подържаните езкемпляри ти се виждат скъпи - вземи този от Плевен и виж колегата Тони (valqk) какво ти е написал да предвидиш за ремонт - пак ще отидеш на горната сума. Аз лично не виждам смисъл. А ако не го направиш - виж колегата CANCEL. Ако и това не те устройва - просто се насочи към друг автомобил, където надеждния екземпляр не е 5000 евро, а примерно 3000 евро. Лизинга на нова кола също не е лоша идея, особено в момента, просто няма да е в класа на това, което ти се иска най-вероятно. С немските дизели е същото - не може от тук да вземеш примерно Е60 535д за 12000 лв. на 200000 км, същевременно в Германия колите на 350000 км да са 12000 евро. И ти да си мислиш, че тази която ще купиш тук е на 200к и ще ти служи, без да трябва да смениш дюзи, турбо, маховик, съединител, ГНП и т.н. още първите няколко месеца. Докато за немската/швейцарската затова плащаш двойно, защото тези неща 90% са подменяни и обслужвани на време. Избора не опира изобщо до късмет, или поне в много по-малък процент, от колкото си мислиш - опира до главата на раменете  Да да, съгласен напълно. Нямам предвид, че за 5000 лв. си взимам кола и съм готов тип топ, не ме разбирай погрешно. Просто дадох пример за конкретен екземпляр колко пари е обявен. На мен ми е пределно ясно какво и колко е възможно да го очаква човек след покупка на кола от нашите "читави" търговци. Разгледах и в немските сайтове, както и тази обявява, която си постнал. Абсолютно е така. Но определено ще е по-рентабилна покупката на по-нов автомобил. Аз лично карам и обслужвам два. Единия на 8г., другия на 15г. вече, еми разликата между единия и другия е осезаема, колкото и да не ми се иска да го призная. Напълно съм наясно, че дори и този модел аутбек, който си постнал, в България, предлаганите в момента по обяви са таралясници на 99.9%. Всеки иска да кара евтино и качествено, но не става.
|
|
|
|
| Вто Дек 22, 2020 3:05 pm |
|
|
|
iliykov91
|

prizov написа: Еретичен за форума съвет от пробвал няколко неща в различни времена. За безпроблемно пътуване в близките 3 години си вземи нова кола. Ако нямаш бюджет за ново Субару, корейците правят добри коли и на поносими цени. Шкодите също са доста държеливи и с приличен разход. Стара неподдържана баба Субару може да те вкара в неимоверни мъки и да псуваш марката. Не знам половинката ти колко е толерантна, но да те остави кола насред равното нищо с две ревящи деца, не си е препоръчително преживяване. Нищо от предлаганите у нас Субару "ноф фнос" не бива да ти задържа вниманието. Независимо от суперлативите на търгашите, че за само 5000-8000 лева получаваш почти нова кола, вкл. в багажника с квитанциите за получаване на пенсията до преди месец на предишната собственичка... Ако търсиш поддържана кола - Аутоскаут4 и Мобиле.де, както ти подсказаха. Ако нямаш готови пари за това- лизинг на нова Шкода или Киа или Хюндай среден клас. Като пораснат децата и вече не опикават седалките спонтанно  може да се замислиш и за нещо-по... Поздрави и успех,  Само да вметна, че действително ако вземем например Киа Сийд, изобщо не е толкова лош автомобил за подръжка, като изключим колко е дървена като цяло. Евтин комплект съединител и ангренажна верига и доказано здрави мотори ( за дизелите ). Както и да е това е друга тема на разговор.
|
|
|
|
| Вто Дек 22, 2020 3:06 pm |
|
|
|
prizov
Регистриран на: Сря Апр 30, 2008 1:30 pm Постове: 411 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253     
|

honda_niki написа: prizov написа: Еретичен за форума съвет от пробвал няколко неща в различни времена. За безпроблемно пътуване в близките 3 години си вземи нова кола. Ако нямаш бюджет за ново Субару, корейците .......................
. Ако нямаш готови пари за това- лизинг на нова Шкода или Киа или Хюндай среден клас. Поздрави и успех, Колега извинявай ама ми звучиш като да имаш отношение от подръжка на тези марки  Къде го набута човека с Огромни и излишни разходи за елементарни и чупливи коли но за сметка на това доста скъпи?! Нова кола каква ? Колко е разхода за каско, лизингови такси и тем подобни врътки??? Киа, Хюндай са с най-скъпите сервизни подръжки.....Много дълга гаранция и смяна на масло за 400-500 лв........  Нова кола само ако за гаранционния период и минеш гаранционните километри! Другото е харчене на грешни пари дори и на оперативен лизинг.....и сметката отиде 50 бона за Хюндаййй i 20  .... никаква разлика при Шкода - скъпа и пълен леш ;( дори и във високия им клас при Супърб.... Ще караш 3 години ако имаш връзки и късмет за читава бройка  Колега, извинявай, ама направи сравнение на разходите за поддръжка на гаранционно Субару, гаранционна Киа, гаранционна Шкода, а и на Хюндай. Реалните в официален сервиз. Говорим за нови коли. Обслужвал съм и любимата ти марка в официален сервиз /имам и Хондичка в автопарка/, нивата на труд и надценка за части са си почти същите, както и в другите. Каско имаш за всяка кола, Субару не е изключение. Поне аз моите си ги застраховам. Лизинговите такси вече са минимизирани, защото пазарът е изпилен максимално. Виж данните за купени нови коли в България през тази година. А лизингодатели у нас дал Господ. Не го набутвам/насилвам човека. Четвъртата написана от мен по-горе думичка е "съвет". Той това и иска в темата. Давам моя. Не задължавам никого, нито го карам да го приема безкритично. Човек си проучва, смята, прогнозира на база сегашни данни и оправдани очаквания... и взема решение. Ако предпочете руската рулетка с "лъщарка" за 5000-8000 лева, която не се знае дали догодина ще го закара и върне до и от морето, изборът си е негов. Да, има и късметлийски бройки, ама как да ги познаеш, без да ги разглобиш на 50 %? Ние тук се опитваме да му помогнем като казваме само какво трябва да има предвид при вземането на решение. Не го вземаме вместо него. Хайде, със здраве...
|
|
|
|
| Вто Дек 22, 2020 3:58 pm |
|
|
|
nikentce
|

Vmax написа: ......
Докажи твърдението за смяна на масло за 400-500лв при Хюндай и Киа... Колегата има право, ама за по-стар период( преди 10-на години ). Тогава Kia предлагаха ниски цени на автомобилите, но сервизното излизаше по-скъпо от Toyota и направо съдираха кожите. Колеги от бранша, които тогава карах Ceed-ове не излизаха от нормално обслужване без да оставят 600-700 лв. Имам и близък приятел, който тогава се беше напънал да си купи нов Sportage, като не беше проверил обслужването и го продаде веднага след първото обслужване на 1 година( 11 000 км. ). Следя ги, понеже при всяка покупка на нови автомобили разглеждаме Kia като опция. През 2016-та, когато сменяхме служебните, офертите на Кia за сервизни манипулации се бяха отрезвили съществено и вече си бяха в нормални нива, същевременно запазвайки ниски покупни цени на автомобилите. За пример: обслужване на Ceed идваше с 20% по-евтино от обслужване на Astra. При сравнението винаги залагахме всички задължителни неща за 150 000 км пробег, включително цена за смяна на предни дискове и съединител. Ceed комби с всички екстри и 1,6 дизел ни го предлагаха за 28 000 лв с ДДС, а Astra съизмерима излизаше 32-33 000 лв с отстъпката( по-скъпа и от Octаvia ). То се вижда и по улиците, че им дойде акъла в главата - вече новите Kia и Skoda са много по-често срещани, a Opel почти изчезна от картинката. Преди 15 години всички фирми карахме Astra, а сега фирмите масово сме с Skoda, Dacia и Kia.
|
|
15
|
|
| Вто Дек 22, 2020 4:37 pm |
|
|
|
Jakob
Регистриран на: Нед Авг 30, 2020 6:03 am Постове: 67 Местоположение: Стара Загора, Пазарджик
Автомобил: Subaru Outback 2015, 2.5
Рейтинг: 184    
|

Здраве да е, Интересна тема. Много опит, много мнения Колата на 20 години си е 20 годишна кола. Японките (визирам почти всички от страната на изгряващото слънце) са добре проектирани автомобили и много здрави, но са малко по бюджетно направени в сравнение с премиум марките и си имат своите болежки една от които е ръждата, която не прощава. Дори и да намериш Аутбек без ръжда и в добро състояние, в бюджета който си определил, това пак ще си е 18-20 годишна кола. Проблемите тепърва предстоят, и то с по-голяма честота. Ако това ти е детската мечта, да караш Аутбек, търси добре, пращай линк към конкретни автомобили и предполагам колегите ще ти помогнат със съвет, къде да гледаш и на какво да обърнеш внимание. Беки изглежда страхотно, широка е, имам място за доста багаж, но е малко по шумна на пътя (просто е Японка и 4х4). Ако сега имаш проблем с поддръжката, предполагам с 20 годишно Субару ще е същото.Моя безплатен съвет е прегледай това което караш в момента, в какво състояние е, и какво трябва да се направи, как го поддържаш, при кого, с какви материали и консумативи. 2021 не се знае каква ще е още, а планирате да увеличавате семейството, тъка че бъди разумен в решенията си. Good Luck
|
|
|
|
| Вто Дек 22, 2020 5:25 pm |
|
|
|
iliykov91
|

Jakob написа: Здраве да е, Интересна тема. Много опит, много мнения Колата на 20 години си е 20 годишна кола. Японките (визирам почти всички от страната на изгряващото слънце) са добре проектирани автомобили и много здрави, но са малко по бюджетно направени в сравнение с премиум марките и си имат своите болежки една от които е ръждата, която не прощава. Дори и да намериш Аутбек без ръжда и в добро състояние, в бюджета който си определил, това пак ще си е 18-20 годишна кола. Проблемите тепърва предстоят, и то с по-голяма честота. Ако това ти е детската мечта, да караш Аутбек, търси добре, пращай линк към конкретни автомобили и предполагам колегите ще ти помогнат със съвет, къде да гледаш и на какво да обърнеш внимание. Беки изглежда страхотно, широка е, имам място за доста багаж, но е малко по шумна на пътя (просто е Японка и 4х4). Ако сега имаш проблем с поддръжката, предполагам с 20 годишно Субару ще е същото.Моя безплатен съвет е прегледай това което караш в момента, в какво състояние е, и какво трябва да се направи, как го поддържаш, при кого, с какви материали и консумативи. 2021 не се знае каква ще е още, а планирате да увеличавате семейството, тъка че бъди разумен в решенията си. Good Luck Благодаря за адекватното мнение! Към момента още не е опряло на 100% за по-голяма колата, защото тримата се събираме в голфа, който карам. Той е 5+. Но с още едно дете, то колички, то работи, няма как да ми върши работа. Адски удобен автомобил ми е, но с малък багажник. Другата кола ( на жената ) е Пежо 208. На този етап ще помисля сериозно дали да не продам и двете, защото от половин година и нагоре не се нуждаем от два автомобила. Само излишни разходи...в крайна сметка ми трябва една стабилна семейна кола.
|
|
|
|
| Вто Дек 22, 2020 7:55 pm |
|
|
|
iliykov91
|
|
Благодаря за всеки един даден отговор, колкото и да има полемика, повярвайте мненията помагат на всеки, който има въпросителни. Като гледам как стоят нещата по-добре да се дадат повече пари за следващия аутбек с 2.5 мотора. Имам близък с този модел и газова от Италия. Кара го вече 8 години, освен обслужване на газовата не е имал проблеми. Лично аз не бих взел изобщо кола карана на газ от чужбина, а ще си я сложа тук.
|
|
|
|
| Вто Дек 22, 2020 8:01 pm |
|
|
|
valqk
|

Не се насочвай към конретен модел, а гледай бройка. Дали ще е Б12 или Б13 - долу-горе е все тая - 2.5 си има същите проблеми, автомата е същия... мен лично б12 като интериор ми харесва в пъти повече. б13 и нагоре, почва да поевтинява сглобката - както при всички марки и по-нови модели. Ако имаш късмет за АТ с VTD+VDC няма да сбъркаш. Гледай конкретна бройка и нейното състояние. 2.5 ако е сменяно всичко овреме и е правен реглаж на клапаните пак на време - не му пречи газта. Пример - есента търсих кола за баща ми - за 9к лв имаше б13 регистриран в CH 2010година на под 200к км, ръчка. Изключително ми хареса като бройка. Човекът, който я продаваше, каза, че я е внесъл за някаква жена, но тя не могла да си я плати...явно гледаше да я шитне без загуба просто. Шофьорската глава беше леко омаслена (след 20-30к км за ревизия), но никакви други забележки не видях... колата си струваше, но стоя 3месеца, защото беше в Дряново и не можеше да се мърда без пътна помощ  Баща ми реши, че иска Форко, а и му беше на границата на бюджета и със знаен проблем за бъдещ ремонт + без газ и се отказахме от нея. Най-вероятно, който я е взел си я кара и доста време ще я кара без особени ядове. Въпрос на късмет е, но ще иска обикаляне и много добро подбиране къде да се ходи и къде не... Хубаво е първо да врътнеш кръгче с едното, другото и да си решиш. Ако не се влюбиш в пътното поведение и карането на колата, по-скоро не си струва да вземаш Субару. Има си специфично поведение и то е едно от основните неща, което харесва на хора, които обичат да карат. Замисли се и за Хонда/Мици/Киа/Хюндай... пак казвам - до бройка е. 
|
|
|
|
| Вто Дек 22, 2020 8:17 pm |
|
|
|
iliykov91
|

valqk написа: Не се насочвай към конретен модел, а гледай бройка. Дали ще е Б12 или Б13 - долу-горе е все тая - 2.5 си има същите проблеми, автомата е същия... мен лично б12 като интериор ми харесва в пъти повече. б13 и нагоре, почва да поевтинява сглобката - както при всички марки и по-нови модели. Ако имаш късмет за АТ с VTD+VDC няма да сбъркаш. Гледай конкретна бройка и нейното състояние. 2.5 ако е сменяно всичко овреме и е правен реглаж на клапаните пак на време - не му пречи газта. Пример - есента търсих кола за баща ми - за 9к лв имаше б13 регистриран в CH 2010година на под 200к км, ръчка. Изключително ми хареса като бройка. Човекът, който я продаваше, каза, че я е внесъл за някаква жена, но тя не могла да си я плати...явно гледаше да я шитне без загуба просто. Шофьорската глава беше леко омаслена (след 20-30к км за ревизия), но никакви други забележки не видях... колата си струваше, но стоя 3месеца, защото беше в Дряново и не можеше да се мърда без пътна помощ  Баща ми реши, че иска Форко, а и му беше на границата на бюджета и със знаен проблем за бъдещ ремонт + без газ и се отказахме от нея. Най-вероятно, който я е взел си я кара и доста време ще я кара без особени ядове. Въпрос на късмет е, но ще иска обикаляне и много добро подбиране къде да се ходи и къде не... Хубаво е първо да врътнеш кръгче с едното, другото и да си решиш. Ако не се влюбиш в пътното поведение и карането на колата, по-скоро не си струва да вземаш Субару. Има си специфично поведение и то е едно от основните неща, което харесва на хора, които обичат да карат. Замисли се и за Хонда/Мици/Киа/Хюндай... пак казвам - до бройка е.  Да ти кажа честно, карал съм б13, возил съм се достатъчно пъти за да си направя извод. Да харесва ми, друго заради което като цяло се спрях на Субару, е това, че аутбека си е по-висок, всички знаем, че в София това си е плюс. Иначе този екземпляр, над който аз имам поглед на мен лично ми допада много и не мога да кажа за нещо, което не ми е харесвало дори и 4-степенния автомат.... Всъщност да разбирам ли, че и на б13 се прави рано или късно реглаж на клапаните ? Тоест неизбежно е ?
|
|
|
|
| Вто Дек 22, 2020 8:34 pm |
|
|
|
valqk
|
На всеки един автомобил с клапани, които не са със с-ма за автоматично регулиране /примерно хидравлични повдигачи/, рано или късно му се прави реглаж (по-добре да не е късно). т.е. на мнозинството ДВГ след 96-98... Та - да. И на 2.5 е евтиния реглаж, за разлика от 3.0 и 2.0R и още някои. Ако не направиш реглаж на време, особено като се кара на газ се набиват леглата на клапаните и тогава или нови глави или нови легла... т.е. и гарнитури и всичко към тях  Защото си карал 20-30к над 40те за реглаж(като е с газ)...
|
|
|
|
| Вто Дек 22, 2020 8:50 pm |
|
|
|
iliykov91
|
valqk написа: На всеки един автомобил с клапани, които не са със с-ма за автоматично регулиране /примерно хидравлични повдигачи/, рано или късно му се прави реглаж (по-добре да не е късно). т.е. на мнозинството ДВГ след 96-98... Та - да. И на 2.5 е евтиния реглаж, за разлика от 3.0 и 2.0R и още някои. Ако не направиш реглаж на време, особено като се кара на газ се набиват леглата на клапаните и тогава или нови глави или нови легла... т.е. и гарнитури и всичко към тях  Защото си карал 20-30к над 40те за реглаж(като е с газ)... Яснооо  Да продам сега наличното, през това време ще наблюдавам пазара.
|
|
|
|
| Вто Дек 22, 2020 9:28 pm |
|
|
|
honda_niki
|

Ама няма да се сърдим сега я  Верно че може би моите данни не са за преди 10 г. А за преди 4-5 г. Относно цената на маслото в Киа и Хюндай .... Мога да изровя документи и да Докажа де  Актуално за Хонда в Бултрако смяна на масло е също много скъпо - на Хонда Сивик 10 , 1.5 Turbo 0w20 -27 лв. без ДДС от Варел  Литър наливно масло. Оригинално Хонда 1 - литрово шише 38лв. Труд 65 лв на час без ДДС! Японските МПС Нямат въобще сравнение с Корейското качество.... Ама въпроса е какво ще я правиш тази чисто нова кола с този Огромен разход месечен за поддръжка и лизинг? Да си Возя задника е доста скъпо..... А наистина е по добре да нямаш късмет да се докосваш до използването на гаранцията им от по 7 години и кое точно покриват....Под японски разбирай някои модели на Хонда, Тойота....Лексус. Мицубиши не ги броя въобще  че има доста с двигатели на Рено както и при Нисан са със същия проблем Та чисто нова кола също си има казуси....като махнем даже заводските дефекти...... Ако ще да е фирмена и да се върти дейност е друга работа ....нооо в БГ Япоснки фирмени автомобили са доста малко .....а вторичния пазар на употребавани талиги като Шкода, Киа, Хюндай е претъпкан - никой не ги иска освен такситата  за лична кола си е кофти инвестиция  Японска чисто нова кола според мен е 1000 пъти по добра инвестиция от която и да било корейка или чехкиня ....особенно за лично ползване  Изказвам лично мнение не задължавам никой  ПП Наскоро продадох старата Хондичка на жената за скромните 6000 пари 2003 година. Трябваше бърза продажба че новия Сивик 10 доплава у нас изненадващо ... Купи я един късметлия, който ще учи жена си да шофира а инъче имала книжка от 15 години  Та колата беше на ОРИГИНАЛНИ 110 000 км , обслужвана само с оригинални части или по качествени както и масла, течности....акумулатор и напълно обслужена за следващите 50-60 000 км при това и автоматик. Плюс едно кашонче оригинални части чисто нови внесени от USA  Таааа не е важна цената а как как е поддържана колата......Въпрос на късмет да срещнеш правилния продавач .... Ноо категорично подръжката на Субару не е евтина .... даже сравнено с Хонда, даже и поради факта че са коренно различни автомобили като концепция.
|
|
|
|
| Вто Дек 22, 2020 11:14 pm |
|
|
|
Vmax
|

honda_niki написа: Ама няма да се сърдим сега я  Верно че може би моите данни не са за преди 10 г. А за преди 4-5 г. Относно цената на маслото в Киа и Хюндай .... Мога да изровя документи и да Докажа де Сервизно обслужване на Киа Стингър 2.0Т ( най-скъпият модел в гамата им, след 3.3Т ) струва 244.64лв с ДДС ( 5.5л масло, маслен филтър, въздушен и клима филтър) в официален сервиз - Ноември 2020г, не преди 4-5-10 години! Та като даваш "експертни" мнения е добре да са истина и подкрепени с факти, другото е невярна информация и заблуда за незнаещите. Сервизно обслужване ( Декември 2020г ) на Ауди А4 3.0 ТДИ 4х4 2007г е над 300лв и то с добра отстъпка ( 2х5л масло, горивен, маслен, въздушен и филтър купе и труд. Става ли ти ясно накъде вървят нещата, риторично? honda_niki написа: Та чисто нова кола също си има казуси....като махнем даже заводските дефекти...... .....а вторичния пазар на употребавани талиги като Шкода, Киа, Хюндай е претъпкан - никой не ги иска освен такситата  за лична кола си е кофти инвестиция  Поредната грандиозна глупост - вторичен пазар на Киа и Шкода почти няма, при Хюндай е една идея по-добре, но също офертите са кът. 6 месеца търсихме КОЛАТА ( Шкода ) от които ти говориш и такава няма на пазара. Та човека си взе нова. Що няма ли - щото гаранцията е афиф, колите са смотани и хората знаят че няма да могат да ги продадат и затова не ги обявят...Същото е при Субару. А това за такситата - направо не знам как го изръси - това са най-големите тарикати на тема коли, ако карат една или друга марка предимно, явно са достатъчно здрави за подобен тормоз, а не обратното. honda_niki написа: Японска чисто нова кола според мен е 1000 пъти по добра инвестиция от която и да било корейка или чехкиня ....особенно за лично ползване  Пожелавам ти да имаш възможността да си купиш нова японска кола и друга нова корейска и тогава да даваш подобни оценки - на база опит, не чул-недочул и т.н. Новите японци са от Корея ( за качество говоря в масовия клас ) honda_niki написа: Ноо категорично подръжката на Субару не е евтина .... даже сравнено с Хонда, даже и поради факта че са коренно различни автомобили като концепция. Притежаваш ли вече Субару, за да правиш оценка на подръжката? Пак ще ти напомня, че имаше бан преди година за постване на невярна информация и мнения за подръжка и т.н. , а дори не притежаваш Субару. Добре дошъл си, но не пиши неверни неща и не плагиатствай. Смяна масло СТИ 2003г - под 120лв ( 5л масло - 85лв, маслен филтър 15лв, труд 20лв ). Същото е за Фоз, Импреза и Легаси, само там има 15-20лв + за въздушен филтър Съединител СТИ 2003 - 1200лв със труд и простотии, Ангренажна група - под 1000лв... Имаш ли идея колко е осблужване на вериги, банани и т.н. на едно Ауди като това от примера по - горе , над 2 500лв и то цена за приятел. Да не говорим за другите неща. Субару е с много, много евтино обслужване спрямо масата от марките, но не е за хора с манталитет, навици и джоб да подържат Голф, Астра или Рено. И затова струва 2 пъти по-скъпо втора ръка с история, спрямо автокъща. Към автора на темата - най-трудно е да намериш читаво Субару втора ръка, подръжката след това не е проблем.
|
|
|
|
| Сря Дек 23, 2020 7:26 pm |
|
|
|