Отговори на тема
 Проблем със CD Changer Kenwood GX - 201 LE 
Автор Съобщение

Постове: 21
Автомобил: Subaru Legacy H6
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет на всички,

имам проблем за който не успях да намеря решение за това и реших да създам една нова тема, проблема е следния колата е Legacy 2005 със заводската музика Kenwood GX - 201 LE от няколко месеца още при подаване на контакт без да съм пуснал нищо да свири, почва едно много дразнещо и силно стържене от централната конзола, все едно е забило някакво CD в чейнджъра и не може да го изплюе. От както съм взел колата ми изписва Error 99 при натискане на CD бутона и нито иска да изкара при натискане на Eject нито да приеме диск, поради тази причина съм си монтирал виртуален чейнджър за да си слушам музика от флашката. Намерих сервиз, казаха че могат да ми го ремонтират като просто физически ми изключат CD Changer-a за целта се сваля, разглобява и после се връща обратно, но тъй като не ми се дават 60-70 лв по техни думи за тази процедура, някой дали е правил нещо подобно или евентуално да ми дадете някакви напътствия как да прекъсна захранването на чейнджъра, но това да не повлия на вече монтирания виртуален такъв.

Поздрави на всички и благодаря предварително на отзовалите се. :idea: :idea: :pardon: :beer:

Пон Яну 25, 2021 3:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 261
Автомобил: Forester SG 2.0X 2005 AT
Рейтинг: 247
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен е същото положение... (на Форестър).

CD changer-a е като отделен модул, но е сложен в едно цяло с цялото аудио устройство.
Вързан е с лентов кабел към платката и можеш да го откачиш и махнеш напълно. Това не пречи да си вържеш дигиталния чейнджър, тъй като се връзва отзад на букса.
Аз го бях махнал точно за да не ми бръмчи при всяко даване на контакт. После го сложиш за да пробвам все пак да не би да му е дошъл акъла и да е проработил ROFL (не беше)

Не знам твоето дали е точно като това от клипа (виж около 3:00 мин.), но предполагам всички са на този принцип:

п.с. 60 лева да ти го откачат си е пладнешки обир, а и това не е "ремонтиране" :facepalm:

Пътуване без граници
FB/travelpagebg
IG:@travelpagebg
 30

Пон Яну 25, 2021 5:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 21
Автомобил: Subaru Legacy H6
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет отново от мен,

първо да кажа едно голямо благодаря на колегата GeorgiIv за бързия и адекватен отговор и второто е да споделя, че проблема е вече решен. Самото разглобяване е много подобно с изключение на това, че лицевия панел, който е захванат по малко по различен начин, крепежите са му от вътрешната страната от към мотора и след което сами чейнджър се държи само на 3 крепежа, разкачих лентовия кабел, изолирах го и си го върнах обратно, след което всичко в обратния ред и вече стърженето изчезна и без никакво усилие мога най-накрая да чуя как пали колата ROFL ROFL ROFL

Благодаря отново за съдействието :beer: :beer: :beer:

Вто Яну 26, 2021 1:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема