Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4
 Паднах в канавка! VDC - това нормално ли е. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Електрониката и софтуера са си ок, инструкциите, в които пише над 8см сняг да се изключи вдц - също ;) Но за гумите си болезнено прав.

Нед Фев 14, 2021 12:27 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 88
Автомобил: Outback 2.5,AT-2003г
Рейтинг: 90
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аутбек-а който имах - В12, 2002г., 2.5 - АТ, никога не ми е правил подобни проблеми с VDC-то (като описаните в началото). При сняг, заледяване, пясък и..., на места които познавам съм правил достатъчно опити - задействането на VDC си беше почти мигновено и помагаше, да се запази посоката зададена с волана. Както писаха колеги и по-горе - при спускане трябва да се внимава, опредлено! По път с натрупан сняг / киша, обикновено съм го изключвал, но ...гумите - винаги съм карал с гуми, закупувани като нови. Гумите, особено през зимния сезон и при лошо сцепление, са от огромно значение.

Нед Фев 14, 2021 6:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 200
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT 2006
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имам умерен опит с разни марки ЕСП-та и VDC-та и там къде какво на сняг и без сняг,включване,
изключване,ама такова брутално чудо като на STI 2012 не съм чувал и виждал-направо е да спасява камикадзета :D .Явно IT японеца си е давал сметка евентуално какви пишман драйвъри може да се курдисат зад волана на негова отговорност :D.Пиша щото не видях да са споделяни
впечатления от поведението на СТИ,то си има и причини затова.Та сега всеки ден имам едни 10 км
до офиса баш за Субару,само наклони,завои и дупки,лед и сняг.Минавам ги минимум 2 пъти на ден.
STI карането прилича на спускане с бобслей,сурване наляво после надясно и след това пак направо в улея на пързалката.Въобще не внимавам с каква скорост карам,а само гледам да не
нацеля дупка и да избирам траектоия,че си друса :D .

Чет Фев 18, 2021 10:16 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4