Отговори на тема
 Не върви и пука 
Автор Съобщение

Постове: 7
Автомобил: Subaru forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги. Имам нужда от вашата помощ. От скоро съм собственик на субару форестър 99г. 2.0 турбо бензин/газ автоматик . От три седмици ми прави проблеми: на студено пали без проблем но когато тръгна върви 200-300 метра намаля скоростта и гасне. Трябва да изчакам да загрее и тогава няма проблеми, но пак до известно време колко и да даваш газ колата не върви. На дълго когато ускорява двигателя пука до към 100 км/ч после няма проблем, но като намаля скоростта и пак започна да ускорявам пак започва да пука. Звука се чува от към двигателя. Това го прави и на газ и на бензин. Сложихме с моят майстор нови свещи (иридиумови), нови кабели, сменихме бобината (втора употреба, но работеща), почистихме дебитомера, дросела и клапана за празен ход. Даже за всеки случай сменихме въздушният филтър, но всичко това без успех. Моля някой който е в час да удари едно рамо. На диагностика не можахме да я закачим, че майстора няма диагностика за тази кола. Предварително ви благодаря.

Нед Яну 24, 2021 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ламбда сонда, но трябва диагностика най добре в движение.
От кой град си за насока към сервиз?

Нед Яну 24, 2021 7:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
От Сандански съм, колега.

Нед Яну 24, 2021 8:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цитат:
на студено пали без проблем но когато тръгна върви 200-300 метра намаля скоростта и гасне. Трябва да изчакам да загрее и тогава няма проблеми

Затягащи клапани. Вакуум може да премерите и с ръчен уред.

Нед Яну 24, 2021 9:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 399
Автомобил: subaru forester s-turbo
Телефон: 0888959253
Рейтинг: 220
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен беше ламбда-та . След смяната веднага започна да прави корекции и колата тръгна .

Нед Яну 24, 2021 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Автомобил: Subaru Forester 97г
Телефон: 876764545
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте ако може и аз с проблем да се намеся форестър 97 от скоро като загрее губи мощтност направо се едно работи на 2 цилиндара тресе се мотора от газ сама си обръщта на бензин като влезе в тоз (режим ) чека свети дава ми грешка 35 -сменях свещи кабели бобина -сега мисля че е датчик с клапан от EVAP системата за изпарения от резервоара .Та на вапроса дали ш е това ?

Вто Фев 02, 2021 9:35 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мойта сага продължава. Мерихме компресия и на 4-те цилиндъра бяха 13 атмосфери. Успяхме да закачим на диагностика и ни излезе грешка на детонационния датчик, сменихме го изчистихме грешката, но уви без резултат.

Вто Фев 02, 2021 8:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 104
Автомобил: '04 Outback 2.5
Рейтинг: 87
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А погледнах те ли да не е прескочил ангренажа някой зъб?

Сря Фев 03, 2021 7:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ако е прескочил няма да има 13 компресия. Виж, друг въпрос е дали е мерена на студено или топло.
Колега, я си провери масите на мотора? Ей така, за спорта? Отделно, намери си диагностик с апаратура и вижте жива дата от температурните сензори на мотора и дебитомера. Без живи данни си говорим празни приказки, накрая Vmax може да се окаже прав.
Жокер: ако наистина е '99, а не '98 производство - чете се с кабел за 20лв и безплатен софтуер. Чете се и с менте Делфи, Аутел, Лаунч и т.н. Е, с елм не става ;)

Сря Фев 03, 2021 8:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мойта кола не ще да се оправя. Сменихме ламбда сонда и дебитомер и пак не даде резултат. Дали е наистина е от затягащи клапани? Компресията мерихме на почти топъл двигател.

Съб Фев 13, 2021 8:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Шунтирай си нок сензора с товар и опитай пак.

Нед Фев 14, 2021 12:23 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Извинявай колега, но не разбрах какво да направя. Тази сутрин запали и след минута работа изгасна. После трудно пали въртя много на стартер. Като запали работи малко и пак гасне и така няколко пъти до като не загрее. Като загрее няма никакви проблеми работи набира върви и не глъхне. Проблема го прави на студен двигател.

Нед Фев 14, 2021 5:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Oт първият и последният ти пост се разбира,че го прави само на студено,но пишеш че има и газ.Като загрее казваш не го прави,но тя вече сигурно
е прехвърлила на газ...така ли е?
Може да пробваш и да заредиш 100 октана бензин,че откакто започнах да зареждам на моята не и чувам стартера сутрин при тези минусови температури,а преди това на 2-рият,3-тият път палеше.Почни от това че е наи -лесно,пък ако няма подобрение -сервиз...

Пон Фев 15, 2021 3:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Щом има газ - преди да я загасиш вечер, мини на бензин, след като изгасиш колата извади вакуум маркуча от изпарителя и виж на сутринта как е.
Ако си запали нормално, явно изпарителя е за ремонт и изпуска газ, която отива в колектора...

Пон Фев 15, 2021 5:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 62
Автомобил: Subaru Impreza XV 2011 AT
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Подкрепям мнението на колегата dimitrov 1969.
Пукане=детонации=некачествено гориво.
Преди няколко години си мислих, че премиум горивата по бензиностанциите се използват само от самозабравили се маниаци на тема двигатели. 8 години се мъчих с старата ми Impreza с паленето сутрин при минусови температури. Понеже колата беше на газ, логично зареждах и най-евтиния бензин. Смених какво ли не по колата, температурни сензори, кабели, свещи и какво ли още не но нямаше ефект. Един ден просто ми писна и реших да действам по логика. Навсякъде където става дума за детонации пише, че е следствие на некачествено гориво. Изгорях и последната капка безин, което можеше да измуче бензиновата помпа и се дотътрих до безиностацията на газ. Там напълних до горе с 100 октанов. На другия ден и всеки ден последните две години преди да продам колата нямаше проблем с паленето сутрин при каквато и да е температура. На новата ми Impreza зареждам само 100 октанов и нямам никакво намерение да си правя експерименти с различен от този тип бензин. Много хора си мислят, че 95 е просто бензин, а 100 октановия е с някакви добавки за мега скъпи автомобили и за хора с възможности. Но реално в България нещата са по-други. Премиум горивата (100 и 98) са горива които поне малко се придържат към някакви стандартизирани спецификации. 95 е ценово ориентирано горива, за което никой не носи отговорност какво съдържание има и никой не трябва да има претенции за това. А трябва. Жалка родна картинка.
Както знаем бензина е смес от въглеводороди. По време на работа на двигателя бензина постоянно циркулира от резервоара до инжекторите на горещия двигател и обратно в резервоара. Но в същото време той е и изключително летлив. Комбинацията от неговата летливост и постоянните цикли загряване и охлаждане на бензина правят неговия състав доста по различен от това което трябва да бъде. Този ефект (в случая дефект) е значително по-ясно изразен на автомобили с газови уредби, защото при тях бензина се използва само за палене и така едно и също количество се задържа повече време в резервоара, като така се влошава още повече качеството му. Премиум горивата освен, че съдържат някакви почистващи добавки, съдържат и такива добавки които поддържат стабилна формулата на молекулата на бензина.
Към автора на темата. Понеже не си посочил вида бензин който използваш, ако той е 95 за кола с турбо каквато е твоята дори производителя в ръководството за експлоатация не го препоръчва. За останалото мисля, че написаното по-горе ще бъде полезно.
 20

Чет Фев 18, 2021 10:08 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, приятели. Тази сутрин ми се наложи да пътувам до София. Отидох до бензиностанцията да заредя и бензинджия беше зает. Наложи ми се аз да я заредя и когато отвих капачката на резервоара се чу "шум" от въздух. Беше се образувал вакум. Най вероятно отдушника се е запушил. Навежда ме на мисълта, че от това може да е проблема. В първият пост бях споменал и за друг проблем: придръпване и пукане на двигателя при ускорение. Това днес не го нямаше вървеше съвсем нормално без проблеми. Явно тези манипулации дадоха резултат. Тези сутрини преди да запаля двигателя ще махам капачката на резервоара и ще проверя дали ще прави пак проблеми. После ще ви споделя резултата. До скоро.

Съб Фев 20, 2021 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Проблем е ако няма съскане като отвиваш капачката.
Не се занимавай с глупости - наред ти е капачката.

Съб Фев 20, 2021 8:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Махането на капачката на резервоара не помага. Незнам какво друго да проверя. Явно ще трябва да се примиря и продължа да я чакам да загрее за да не прави проблеми. Хубавото, че се затопли и не се налага да чакам много.

Нед Мар 07, 2021 5:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема