Отговори на тема
 Сервизна програма рейка Аутбак 2015 -2019 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 67
Автомобил: Subaru Outback 2015, 2.5
Рейтинг: 184
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Прикачени файлове:
thumbnail.pdf [883.13 KiB]
34 пъти
Здраве да е,

Преди известно време един колега от Канада беше писал че са му сменили рейката на Аутбак 2015, което за мен беше странно тъй като рейката е електрическа, и не бях срещал сервизни бюлетини за ел. рейка.

При мен се получи едно дразнещо тракане от предницата, когато минавам по дребни камъчета на много бавна скорост, и си мислех че някоя биалетка е за смяна.
В търсене на биалетката попаднах на една тема https://www.subaruoutback.org/threads/front-end-rattle-clunk.377209/page-14 за подмяна на пружинката която обира луфта в основата на рейката, с нова пружинка с по голяма дължина.Има и бюлетин за това - прикачил съм го.

Поръчах новата пружинка 34130AL010, но докато дойде с един приятел в Пазарджик, (който ми обслужва колите) сменихме старата пружинка с нова малко по дълга и шума изчезна. Днес дойде новата пружинка и ще я сменя когато имам време (смяната е 5-10 минути с подготовката).
https://www.youtube.com/watch?v=rl9CnpoVupw

Good Luck

Прикачени файлове:
Spring Assem (1).pdf [1.36 MiB]
27 пъти
 30
Пет Май 07, 2021 10:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Благодаря за пдф-а. Този проблем се проявява при почти всички модели и години след 200к+ пробег и освен пружината се подменя(след инспектиране) и реглажната подложка, а.к.а "камък".

Пет Май 07, 2021 6:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема