Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Forester Vs tiguan 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
ако не бяха защитните мита акцизи и т.н., европейската автоиндустрия да беше издъхнала още 90-те години на 20 век....

Чет Ное 27, 2008 2:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 41
Автомобил: Subaru Forester Boxer Diesel
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Имам Форестър боксер дизел и днес сутринта м/у Симеоново и Бистица беше супер поледица и всички автобуси от градския транспорт бяха заседнали, колите и останалите джипове или бяха заседнали или се връщаха на буксир.Тръгнах смело и единствен, но един ТИГАН тръгна самоотвержено след мен и след 100 метра спря в канавката. Замислете се какво да купувате!!! :P

Съб Ное 29, 2008 6:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Фау-Ве TEFAL е GOLF VI-тичка с 4MOTION няма какво да говорим!
А второто е всички знаем - пародия.

Съб Ное 29, 2008 6:16 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 96
Автомобил: Forester MY09 Diesel
Нов фен
Отговори с цитат
Хектор написа:
Имам Форестър боксер дизел и днес сутринта м/у Симеоново и Бистица беше супер поледица и всички автобуси от градския транспорт бяха заседнали, колите и останалите джипове или бяха заседнали или се връщаха на буксир.Тръгнах смело и единствен, но един ТИГАН тръгна самоотвержено след мен и след 100 метра спря в канавката. Замислете се какво да купувате!!! :P

Ха-ха, колега това ме разби, направо ми напълни душата :-D

Съб Ное 29, 2008 6:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 154
Автомобил: форестър
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Явно редакторите на немското издание много си харесват тигуанчето щото го изкарват доста по- добро от новия GLK на Мерцедес, макар да пишат че последния бил малко по- арен ама много по- скъп.
И що го хвалят новото голфче след като за най- добри марки изкараха Toyota, Mazda & Honda. VW е едва на скромното 15 място.
Ама предвидливо не включили в теста Subaru & Porche :roll:

Съб Ное 29, 2008 9:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 418
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
колеги не е смешно сутринта беше страшно.живея в драгалевци над кино центара при нас беше всичко в лед едвам се спуснах по нанадолнищтето по4ти с вратите(с всички коли е така които посмеят да се пуснат от там) след това по околоврастното се носех в всички посоки(карах 80-120км). след карулката на сливница крахме с един мерцедес той при 60км се варте6е яко и аз несмеех да вдигна повече че ниама спиране беше страшен лед един друг мерцедес беше сприал на 200м в полето.

Съб Ное 29, 2008 10:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Хубаво, е че си взел мерки и си ограничил скоростта на 80-120 :lol: :lol: :lol:
Има дни в които по една или друга причина трябва да се влачим :lol: :lol: :lol:

Съб Ное 29, 2008 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Impreza94 написа:
Хубаво, е че си взел мерки и си ограничил скоростта на 80-120 :lol: :lol: :lol:
Има дни в които по една или друга причина трябва да се влачим :lol: :lol: :lol:

:D :D :D :D :D

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Нед Ное 30, 2008 6:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Новия Форестър е пълна трагедия откъм визия-и отвън и отвътре.Нищо общо със Субару.Дори и да е запазил характерните за марката динамични качества искренно се надявам да пуснат наследника му колкото се може по-скоро.Оня ден ме взеха от летището с такъв...еми колкото и да се оптвам да го харесам заради това,че все пак е СУбару- е не мога :(
Наскоро се опитвах да си намеря запазен екземпляр от предното поколение,но не успях-доста е ограничено предлагенто на предната версия на модела.
VW като марка не са за подценяване!Не са никак лоши автомобили като марка.От японските марки единствено Субару и Хонда биха могли да им съперничат по качество,но немците ги изпреварват отвсякъде откъм ламарини...

Нед Ное 30, 2008 8:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 45
Автомобил: SUBARU FORESTER 2.5L
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Наистина е така! Понякога, въпреки че сме пристрастни, трябва да сме и обективни. Но "Тигана" срещу Forester и мен не ме кефи за сравнение.
Имах възможност да пробвам един Tiguan 2.0 FSI. Поръчаха го на 02.05.2008 и пристигна края на септември. 78000 и без кожа. Да, динамика, ок. Но определено градски автомобил. Когато казах на приятеля ми да го пробваме как се държи "извън пътя", отговорът беше, "не, по добре да не го калям и разбивам в окопите" :D с което разговорът за мен приключи. Но! Новия Mercedes GLK e е друго нещо. На мен адски ми прилича на един автомобил...дори по скоро на предния модел...а и идеята му вече за сериозни офроуд възможности също ми прилича на... :wink:

Нед Ное 30, 2008 9:33 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
за мен форестер 2006-2008 е най сполучливия модел особено 2.5хт.не виждам кое vw щте му се опре. винаги сам мразел vw

Нед Ное 30, 2008 11:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
=D> Oф! Недей, че съм "болен" просто по този аероплан! 225 к.с. :!: Направо ще го прескочи "Тигана"!!! Ако има и надпис "SPORT" на предната решетка.... \:D/

Нед Ное 30, 2008 12:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
simbat написа:
Новия Форестър е пълна трагедия откъм визия-и отвън и отвътре.Нищо общо със Субару.Дори и да е запазил характерните за марката динамични качества искренно се надявам да пуснат наследника му колкото се може по-скоро.Оня ден ме взеха от летището с такъв...еми колкото и да се оптвам да го харесам заради това,че все пак е СУбару- е не мога :(
Наскоро се опитвах да си намеря запазен екземпляр от предното поколение,но не успях-доста е ограничено предлагенто на предната версия на модела.
VW като марка не са за подценяване!Не са никак лоши автомобили като марка.От японските марки единствено Субару и Хонда биха могли да им съперничат по качество,но немците ги изпреварват отвсякъде откъм ламарини...

интересното е, че скоро ми се случи да седна в стария Фори (от който имам прекрасни впечатления) и изведнаж установих, че ми е някак си тесен и не толкова удобен. Относно визията безусловно новия е по-добър от стария (няма какво да се лъжем), функционалността и комфорта също. Вярно че е настрани от традиционната представа за Субару, но животът - това е c'est la vie :) . Ако няма известна доза комерсиализиране,т.е. повишаване на продажбите, риска от поглъщане от страна на голяма компания и загубата на идентичност е огромен (справка - Форд и Волво). Тойота отдавна си точи зъбите, но аз лично предпочитам независимо производство (може и джойнт-венчър, както се очертава) пред това да бъде "на топло" под шапката на някой гигант.

И накрая - Фори въпреки комерсиализацията си остава един от малкото сериозни автомобили в сегмента. Имам предвид, че той ИМА ВЪЗМОЖНОСТИ за разлика от масата нароили се буболечки с повишен просвет и имитация на повишена проходимост. Е разбира се АутоБилд мислят друго по въпроса ;)

Извинявам се за дългото "лирично отклонение" :)

Нед Ное 30, 2008 1:23 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
simbat написа:

Тук поне са в челни позиции за връщане по гаранционните сервизи...и ми прави впечатление, че май топ моделите с топ агрегатите се дънят повече от Polo примерно.
Как може 2.0TDI Passat да струва 60 хиляди - първия абсурд, и да си тръгва с 2 години гаранция от шоуруума - втория!
Мнението ми е изключително ниско за целия бранд. Харесвам само Phaeton, но за толкова пари предпочитам Lexus, Infiniti или просто един скромен Legend, което означава, че няма никакъв вариант да седна дори да се возя в тия коли.
При Ауди нещата са почти същите, вероятно завишено качество, но и добре завишена цена. Поне имиджа им го бива далеч повече.
За тяхно нещастие обаче BMW размазват всички по имидж. Тия коли също ги ненавиждам, но дори така в съзнанието ми пак са по-високо от Audi и VW

Нед Ное 30, 2008 2:01 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 104
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Колеги, темата беше Forester (при това новия модел) Vs. Tiguan, а не Forester Vs. Forester. Иначе и двата са по-добри от тигана. А и не виждам какво лошо има в комерсиализацията, нали ги произвеждат за да се продават. Новото си е ново. За да избереш старото може да има две причини - носталгията или историята с лисицата и гроздето. Аз поради втората причина досега не съм карал Субару. Достатъчно ни е да знаем, че Субару е кола за познавачи.
Два примера от последните дни:
1. Колега ми каза: Знам, че който разбира от коли си купува Субару, но аз съм от масовката и не искам да бия на очи, затова си поръчах Тигуана.
2. Докато сменях гумите сред доста други коли(май имаше и Тиган) случайно минаваш джип спря до мен и човека каза: Новото Субару Дизел нали? Браво, страхотен е!
Какво мога да добавя ...Vox populi, vox dei!

Нед Ное 30, 2008 2:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Ето го "ЕТАЛОНА"! :wink: Red devil
Истинска "Агресия"!

Прикачени файлове:
9068312104.253053341.IM1.MAIN.565x421_A.562x421.jpg
9068312104.253053341.IM1.MAIN.565x421_A.562x421.jpg [ 43.45 KiB | Прегледано 1529 пъти ]
9068312105.253053341.IM1.02.565x421_A.562x421.jpg
9068312105.253053341.IM1.02.565x421_A.562x421.jpg [ 39.22 KiB | Прегледано 1529 пъти ]
8954697277.253053314.IM1.MAIN.565x421_A.562x421.jpg
8954697277.253053314.IM1.MAIN.565x421_A.562x421.jpg [ 44.64 KiB | Прегледано 1529 пъти ]
Нед Ное 30, 2008 3:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
phalko написа:
=D> Oф! Недей, че съм "болен" просто по този аероплан! 225 к.с. :!: Направо ще го прескочи "Тигана"!!! Ако има и надпис "SPORT" на предната решетка.... \:D/
.
+ AccessPORT 300кс. умирам си на мька че мойто не е спорт а е лимитед просто такова изпадна но и така е сто пати по хубаво от vw или каквото и да е друго подобно а да не говори ме за барзина :-D :subaru: :subaru:

Нед Ное 30, 2008 5:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 18
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
миналата седмица се прибирах по магистралата от София един рав4 се напъваше да не изпреварва и се заиграхме като вдигнах 200 започна да ми се отдалечава в огледалото но при мене май това беше максимума и то при дълга права отсечка, а някой пробвал ли е новия колко вдига.

Вто Дек 09, 2008 11:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 185
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
kalopan написа:
миналата седмица се прибирах по магистралата от София един рав4 се напъваше да не изпреварва и се заиграхме като вдигнах 200 започна да ми се отдалечава в огледалото но при мене май това беше максимума и то при дълга права отсечка, а някой пробвал ли е новия колко вдига.

Колега, не знам за новото Фори или дали моят ( 2.0 МТ 1999) може да вдигне 200 или повече(когато съм сам в колата може да пробвам и задължително ще пиша), но съм длъжен да споделя нещо, което лично изживях и то не веднъж, а няколко пъти. По принцип не карам бързо, около 150-160 когато условията позволяват (максимум да вдигна). Случката стана когато се прибирах лятото в Бг и минавах през Германия, Австрия и т.н. Колата беше натоварена до дупка, едва имаше място за мен и жената на предните седалки максималко дръпнати напред( на няколко пъти при по рязко спиране буквално бяхме заривани с багаж изсипащ се от задните седалки), имаше 600кг вътре, дори може би повече (задните гуми влизаха в купето от тежестта). Та на магистралите няколко пъти улавях, че стрелката минаваше 180км и можеше още, което ме плашеше понеже не бях свикнал на колата, нямах достатъчна видимост и за мен си беше ново усещането и заради багажа неудобно да шофирам и изобщо не усетщах, как в докато си говорим и слушаме музика или блеем навън съм достигнал тази скорост. До сега не бях развивал такава скорост с толкова натоварена кола и бях и все още съм супер възхитен и горд от Форито.

Дано не съм разводнил темата с лирическото отклонение , но не се сдържах :oops:

Вто Дек 09, 2008 11:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
ender написа:
simbat написа:

интересното е, че скоро ми се случи да седна в стария Фори (от който имам прекрасни впечатления) и изведнаж установих, че ми е някак си тесен и не толкова удобен. Относно визията безусловно новия е по-добър от стария (няма какво да се лъжем), функционалността и комфорта също. Вярно че е настрани от традиционната представа за Субару, но животът - това е c'est la vie :) . Ако няма известна доза комерсиализиране,т.е. повишаване на продажбите, риска от поглъщане от страна на голяма компания и загубата на идентичност е огромен (справка - Форд и Волво). Тойота отдавна си точи зъбите, но аз лично предпочитам независимо производство (може и джойнт-венчър, както се очертава) пред това да бъде "на топло" под шапката на някой гигант.

И накрая - Фори въпреки комерсиализацията си остава един от малкото сериозни автомобили в сегмента. Имам предвид, че той ИМА ВЪЗМОЖНОСТИ за разлика от масата нароили се буболечки с повишен просвет и имитация на повишена проходимост. Е разбира се АутоБилд мислят друго по въпроса ;)

Извинявам се за дългото "лирично отклонение" :)

Новият Форестър ВЕЧЕ заприлича на Рав4 - външно. И аз съм с две ръзе за Форестър 2.

Сря Дек 10, 2008 10:19 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >