Отговори на тема стр <  1, 2, 3
 Въпрос зимни гуми 
Автор Съобщение

Постове: 72
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Гумите за 4х4 са с друг състав на смесите. Не знам точните подробности, но бусови гуми и тези за леките коли, не се препоръчват за 4х4, макар и да имат същият размер. Това е сигурно! Аз съм сменил вече три различни модела "джипове" и за това, когато търся гуми винаги предупреждавам, че става въпрос за 4х4, независимо дали търся зимни, летни, или всесезони.

Съб Ное 29, 2008 5:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 25
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
А според мен няма никаква разлика в т.н смеси от теб. Като пример мога да ти дам, че повечето коли 4х4 заводски се оборудват заводски с гуми на които няма да намериш маркировка 4х4. Единственото логично обяснение за гуми маркирани 4х4 , е контрола върху качеството да е по голям, тъй като диаметъра и износването но гумата е от важно значение. А и съм обърнал внимание, че гумите с маркировка 4х4 обикновено имат и включен процент офроуд в тях. Това идва от предположението, че 80 процента от хората които си купуват 4х4 /или поне доскоро беше така/ ще го използват и за оф или най малко ще искат да има повишена проходимост

Съб Ное 29, 2008 6:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Съжалявам. Не съм компетентен да споря, но едва ли е точно в надписите 4х4. Възможно е да е свързано и с качеството.
Преди да взема зимните Вредещайн бях харесал Йокохама. Имаха два модела зимни гуми и двата 215/65/16 с много малки разлики в протектора и с разлика в цените на двата модела 7 лева. Докато се колебаех кои точно да избера, момчето погледна в компютъра и каза. Ти нали си 4х4? Да. Ами те и без това единият модел не стават за тебе... Съжалявам, че не го разпитах подробно, какво точно значи това, защото и на двата модела гумите нямаха означения по тях 4х4.
Подобни случки ми са се случвали, и когато съм взимал летни гуми.

Съб Ное 29, 2008 9:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1016
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Мисля че гумите, които са 4х4 или Офроуд, не стават за Форестър.

Съб Ное 29, 2008 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 104
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ако има гуми за 4х4 трябва да има отделно гуми за предно и гуми за задно задвижване. Сигурно става въпрос само за оф 4х4.
Между другото търся гуми за мъгла. Ако някой знае къде има да се обади.

Съб Ное 29, 2008 10:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1016
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Balgarian написа:
Ако има гуми за 4х4 трябва да има отделно гуми за предно и гуми за задно задвижване. Сигурно става въпрос само за оф 4х4.
Между другото търся гуми за мъгла. Ако някой знае къде има да се обади.

Тва имах предвид за 4х4.......
http://dackonline.se/4x4-dack.html

A,вчера ми предложиха гуми за мъгла, но отказах , понеже не ми отиват за ядренно зеления аспух. :smt112

Съб Ное 29, 2008 11:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Стана ми вече ясно, че тука никой не е на ясно по тези въпроси с гумите.... :roll:

Нед Ное 30, 2008 9:02 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3