|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Проблем с окачването на Outback 2018-2019
| Автор |
Съобщение |
|
fliyng pig
Регистриран на: Вто Май 11, 2010 4:31 pm Постове: 143 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback 3.6R 2016
Рейтинг: 13
|

JAGU написа: Искам още веднъж да благодаря на колегата Flying pig, който предложи да направим тест драйв днес! Возихме се първо на неговия Бек, после на моя. За тези, които не могат да повярват - наистина най- добре ще бъде колегата да напише какво видя и чу, по време на возенето. Гумите не са проблема, в случая и двата автомобила са с еднакъв размер. Но да, наистина има проблем с окачването, и той е по-меки пружини (а може би и още някъде?)! Повече няма какво да кажа, нека колегата Flying pig да напише останалото, така ще е най-обективно! Да, прав е колегата! И аз си мислех, че нещо си въобразява, но наистина не е ок! Дали е някаква малоумна европейска настройка на окачването не знам, но освен че колата е по ниска с 3-4 см., вози по-зле, което е .........  ! Усеща се по-нервна и нестабилна при неравности, а ако преминеш по-бързичко през легнал полицай, направо се чува, като удар! Моят е Канадски на два пъти повече години и километри, а все едно е напълно обратното! А колата на колегата е на няма 30 000 км. и много добре подържана! Окачването се усеща напрегнато и все едно носи много по-тежка кола!
|
|
|
|
| Чет Фев 03, 2022 5:02 pm |
|
|
|
JAGU
Регистриран на: Пет Окт 12, 2012 10:52 pm Постове: 83 Местоположение: София
Автомобил: Outback 2.5 BS - CVT
Рейтинг: 0
|
|
Да, мисля, че заглавието на темата вече трябва да се смени на “Проблеми с окачването Outback 2018-2019”. Но действия за разрешаването на проблема ще бъдат предприети, и ще пиша за резултата!
|
|
|
|
| Чет Фев 03, 2022 6:27 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Колега, имайте предвид, че отвъдокеанските модели по-принцип са с по-меко и по-високо окачване от европейските. Трябва ви същата кола за сравнение, за да е коректно.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Чет Фев 03, 2022 6:50 pm |
|
|
|
JAGU
Регистриран на: Пет Окт 12, 2012 10:52 pm Постове: 83 Местоположение: София
Автомобил: Outback 2.5 BS - CVT
Рейтинг: 0
|

Alxx, не знам дали си разбрал правилно, но в случая автомобила с по-мекото окачване е моята (тоест европейската). Това го тествахме на място с колегата. Според моето скромно разбиране, точно меките пружини създават проблема. При неравностите, автомобила се тресе повече, а най- вероятно и заради това се скапват амортисьорите. Flying pig го каза много добре, “ усеща се така, сякаш колата е твърде тежка за окачването” Логиката ми е това: меки пружини = по-голямо натоварване на амортисьорите и преждевременно износване Пружините трябва в случая да поемат тежестта на колата, а амортисьорите да успокояват вибрациите. В случая обаче, се получава така, че пружините са слабички за тежестта на купето, а амортисьорите поемат и тежестта на колата и вибрациите от пътя, което ги скапва доста бързо. То затова при легнал полицай, направо сякаш амовете се сгъват докрай, и се чува като удар едно такова. С други думи си мисля, че монтирането на по-меки пружини от Субару (това важи само за Аутбек 2018-2019) с цел уж по-мека возия, всъщност прави нещата по-зле. Имахме и дълъг разговор с дилърството, от където също се съмняват, дали причината не е именно пружините. Ама като няма официално становище от Субару Италия, нищо не могат да направят. Аз обаче ще направя, и после ще пиша за резултата.
|
|
|
|
| Чет Фев 03, 2022 10:16 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Разбрах много добре. Вие разберете, че за да установите дали е проблем на модела или проблем с вашата кола, трябва да сравнявате със същата. Иначе, ако е извън гаранция вече, вземете си едни H&R пружини синята серия и филмът ще приключи.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Чет Фев 03, 2022 11:27 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Сравнението е некоректно - круши с ябълки, 3.6 Канадка с 2.5 Европейка и то различни години макар и едно купе. Не бива да се правят изводи от подобен тест
Колата с каква история е - купувана нова от БГ?
|
|
|
|
| Чет Фев 03, 2022 11:44 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Колега JAGU, щом като сте ходили при дилъра, може би ще успеете да уредите един тест драйв на сегашният модел и да сравните. По това, което описвате възможно е проблема да е само във вашата кола. Трябваше да направите и тест при висока скорост - колко се кренчи купето. Зигзаг движение при над 120 км/ч ще покаже дали пружините са меки или обратното - окачването е втвърдено заради спецификата на европейския пазар. При мен например всички неравности се усещат по начина който описвате, всяка дупка е удар, а промяната на размера на гумите не води до съществена разлика. Просто комбинацията Bilstein/OEM пружини е с такава характеристика. Много познати с B14 Outback се оплакват от обратното - возията е комфортна, но предницата се чувства "като пияна". При вас има ли го този ефект?
Мога да предложа един прост тест. Проверете каква твърдост имат вашите пружини чрез допълнителен товар в колата и сравнете със заводската стойност. Това ще ви ориентира дали има омекване или това си е настройката.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Пет Фев 04, 2022 8:50 am |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|