Отговори на тема
 регулируемо окачване на b13 
Автор Съобщение

Постове: 18
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте. Изчел съм повечето материали за окачвания във форума ,включително и някои неща по чужди сайтове ,но все още не ми става много ясно .Та на въпроса - има ли смисъл от спортно окачване ,конкретно TEIN ,или да заложа на сигурното - Pedders ,KYB? Не откривам много мнения за спортните окачвания ,а цената спрямо комплект пружини и амортисьори на KYB e съпоставима.
Ето на какво съм хвърлил око https://www.racedom.com/en/tein-street- ... gacy-03-09
Колата е Legacy b13 Н6 комби с провиснала задница и омаслени предни амортисьори. Търсения ефект е стабилна кола + да не се скапе окачването прекалено бързо. Предполагам това ,че TEIN-a е регулируем ,е плюс?

Чет Дек 30, 2021 2:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За стабилност - ще я постигнеш. Койловете са стабилни, но некомфортни.
Имай предвид, че и на най-високата им настройка колата пада с 10 мм надолу, което за мен не е оправдано по нашите пътища. Пружините са с твърдост близка до ОЕМ, така че от тази гледна точка ще разчиташ само на ама. Не знам колко е разликата, но ако се спираш на TEIN по-добре вземи регулируемите по твърдост Flex Z.
За КYB и Педерс нещата са ясни - става най-близко до ОЕМ, но не много по-добро.

Вто Яну 04, 2022 7:40 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 18
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
В крайна сметка се спрях на tein street basis z GSS52-81SS2. Пристигнаха и монтирах само задните, поради липса на време. На пръв поглед изработката е хубава. Отзад всичко пасна перфектно. Като поведение на пътя смея да кажа, че съм много доволен. Твърдостта не съм усетил да се е променила, а при оптималната настройка, дадена от производителя, задницата се повдигна с близо 1см.Когато монтирам и предните, ще мога да дам по-обективно мнение.

Пет Фев 11, 2022 12:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема