|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
k0si0
|
|
Здравейте колеги... Преди малко докато си шофирах на дисплея (километрите) ми изписа HC ER . Светнаха лампичките на круиза,чека и тракшъна. Някой имал ли е такъв проблем ?
|
|
|
|
| Пон Мар 14, 2022 12:00 pm |
|
|
|
patko
|
|
Това е грешка във високоскоростната комуникация по CAN. Това е признак на отиващ си акумулатор. Аз имах същите симптоми плюс забиване в червеното на стрелката за температурата, а всъщност е нормална и при пълен резервоар - стрелката на дъното и лампата мига. Никога не са били едновременно и трите, но когато е имало нещо от тях - винаги имаше ER HC на дневния километраж. Тъй-като след рестартиране изчезваха, карах така. Смених акумулатора и всичко изчезна. С новия акумулатор я закачахме на хубава диагностика - имаше записани грешки за ниско напрежение на акумулатора. Когато наближи края на този акумулатор - пак се почна. Докато накрая умря. ВАРТА - точно на края на третата година, респ. гаранцията. Колата беше Аутбек 3.0 2006г.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
15
|
|
| Пон Мар 14, 2022 1:20 pm |
|
|
|
k0si0
|
|
Ясно.... Накратко това е предупреждение ,че трябва нов акумулатор... Пфу.... Мислех,че е доста по сериозно... Благодаря много за информацията... Иначе да и на мен ми направи номера с стрелката за температурата ама забравих да го спомена...
|
|
|
|
| Пон Мар 14, 2022 1:33 pm |
|
|
|
patko
|
|
Може и да е по-сериозно, но доколкото разучих, ако наистина има проблем в комуникацията, то колата няма да работи изобщо. Това е малкият дявол.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Пон Мар 14, 2022 4:07 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|