Отговори на тема стр 1, 2  >
 Субару Форестър 
Автор Съобщение

Постове: 21
Автомобил: Субару форестър
Телефон: 0888767580
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте ,колеги!Притежавам Форестър 2,0Х 125к.с 2005г.За пръв път съм собственик на японска машина и като цяло все още я опознавам.Притежавал съм основно немски автомобили и джипове,като последния ми беше Ленд Ровър Дискавъри2. Взех Субито ,понеже исках нещо по-малко и компактно.Като динамика и възможности не съм очаквал кой знае колко от тоя двигател,но като цяло машинката припокрива и дори леко надхвърля очакванията ми,като изключим разбира се ужасно дървеното и евтино изпълнение на купето,което чак е дразнещо.За офроуд възможностите на Форестър е писано и коментирано много,но лично моите критерии не ги покрива.Попаднах на доста запазен екземпляр от Германия,като всичко по него е в пълна изрядност и 172х. то километра,които отчита километража има голяма вероятност да са реални.Ръждата също отсъства,което говори ,че за автомобила са се полагали нужните грижи.Виско муфата на ц.диференциал е също в изрядно състояние.Та конкретно въпроса мие :
Когато го понатисна в пясък,кал или друг терен с ниско сцепление за около 5- 10мин. започва да се усеща в купето миризма на изгоряла гума или нещо подобно.Четох доста за това,понеже и други колеги се оплакват от този симптом,но никъде не намерих конкретен и еднозначен отговор.Така че ако някой може да помогне ще съм му много признателен.

Вто Мар 22, 2022 2:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
"Пържиш" съединителя.
Миризмата е от феродото на диска.

Вто Мар 22, 2022 3:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Съединител изобщо не използвам в случая!С включéни бавни съм и работя само с педала на газта!

Вто Мар 22, 2022 3:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Радослав Радев написа:
Съединител изобщо не използвам в случая!С включéни бавни съм и работя само с педала на газта!

Именно. Случвало ми се е няколко пъти да изпадна в подобна ситуация. Последният път, преди няколко години подлагах стелките от купето, за да изляза от пясъка и през това време си смърдеше яко. Когато дойде време за смяна на съединителя, металът беше станал син.
Този възел е едно от малкото слаби места на форито при повече зор, според мен. Сравнително нов, но разработен и напаснат съединител ми е замирисвал при доста по-безобидна ситуация, защото не включих бавните навреме.

Вто Мар 22, 2022 3:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Това означава ли ,че при по голямо натоварване съединитяля започва да приплъзва и то на бавни скорости?Ако е така значи съединителя на Форестъра явно не е изчислен правилно?

Вто Мар 22, 2022 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Радослав Радев написа:
Това означава ли ,че при по голямо натоварване съединитяля започва да приплъзва и то на бавни скорости?Ако е така значи съединителя на Форестъра явно не е изчислен правилно?

При японците няма такова понятие като "не е изчислен правилно". Изчислен е, и то точно без голям резерв.
Колата ти е 2005г, ако не си сменял съединител след 17 години употреба е нормално да му е дошло времето.
Същото важи и за виско дифа - не е вечен и е възможно миризмата на изпечена гума да е от там.

Тествай колата след като е загряла добре на широк паркинг - направи няколко осморки - ако усещаш съпротивление, тътрене, тресене, то виското е за ремонт.

Вто Мар 22, 2022 4:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Виско муфата е перфектна Тествал съм я няма забележка Съединителя също не дава никакви признаци на износване но пък ако не е сменян възможно е да е тръгнал да си ходи но поне не го показва

Вто Мар 22, 2022 4:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Радослав Радев написа:

Ами, да. Това е и моето мнение. Просто не е предвиден за по-хардкор изпълнения. V-max е прав - "правилно" не е точната дума. Съединителят е изчислен за съответно натоварване. Това е причината сега да съм с автоматик.
В интерес на истината, в течение на времето, като опознаеш възможностите на автомобила, си изработваш техника за преодоляване на различни препятствия и форито става доста способна машина с подходящи гуми.
Не е като LC, например - да не ти пука откъде минаваш, но изпълнява повечето поставени задачи, както на пътя, така и извън него.

п.п. За 10 години с SF (MY1998) не съм имал проблеми с виското, а не е като да не съм излизал от "правия път". Работата ми е по кърищата и кариерите.

Вто Мар 22, 2022 4:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Много исках да взема автоматик но не исках турбо и затова имах съмнения че този мотор с АТ ще е куцо магаре
Автомата е значително по надежден а и за извън пътя се справя много по добре

Вто Мар 22, 2022 4:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
А как да разбера имам ли ЛСД на задния диференциал Ако дам номера на рама някой ще може ли да помогне

Вто Мар 22, 2022 4:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Радослав Радев написа:
А как да разбера имам ли ЛСД на задния диференциал Ако дам номера на рама някой ще може ли да помогне

нямаш

Вто Мар 22, 2022 5:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря на всички отзовали се

Вто Мар 22, 2022 5:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Стани, не бъди толкова сигурен. Баща ми е с SG ръчка, 2.0 125 точно края на 2005та и е с ЛСД. И аз като го видях много се очудих, но е факт. :pardon:
Вдигната на подемник, въртиш задна гума напред. Другата, трябва да се завърти в същата посока, ако има ЛСД и работи. Иначе се въртят в противоположни посоки.
Кардана се държи да не мърда.

Вто Мар 22, 2022 10:28 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Знам Тони - има лимитирана серия атмосферни Форита с т.нар. “Зимен пакет”, които са със заден ЛСД, предимно от Швейцария/Италия зимни региони.
Друг въпрос е колко са работещи и дали има разлика в реалния живот.
Нека колегата си пусне ВИН номера - ще проверим дали по него ще илезе нещо.

Вто Мар 22, 2022 11:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
JF1SG5LK45G055254

Сря Мар 23, 2022 10:10 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 240
Автомобил: Форестър 2006 2.0Х 158кс.
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
На мен ми излиза, че задния ти диференциал е със ЛСД.

Сря Мар 23, 2022 10:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
azmarto написа:
На мен ми излиза, че задния ти диференциал е със ЛСД.

Прав е колегата и Тони - грешката е моя. Явно този Фоз има заден виско диф. За по-сигурно все пак е добре с тест на подемник да се провери

http://www.auto-parts.spb.ru/cat/su/su2 ... 5x0Z1Xuw==

'02, January — '05, May WAGON 2.0L EMPI SOHC NA FULLTIME 4WD Manual transmission Hunter version Normal suspension Left-hand drive

Може би твоята е тази версия - ловджийската...

Сря Мар 23, 2022 10:59 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
А и на мен така ми се стори, понеже в калта се справя доста добре и се усеща,че отзад не се замисля изобщо,но знам ли? Все още опипвам машинката и затова реших да попитам по -опитни колеги.Благодаря ви!

Сря Мар 23, 2022 11:22 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
А да попитам друго за автомобила по този номер може ли да бъде разбрано,за да се знае какво евентуално е обслужено и какво не е! И ако може от къде мога да го направя? Виждам ,че много колеги са запознати детайлно с марката и са натрупали значителна практика,но се надявам и аз скоро да мога да помагам с това ,онова,

Сря Мар 23, 2022 11:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Радослав Радев написа:
А да попитам друго за автомобила по този номер може ли да бъде разбрано,за да се знае какво евентуално е обслужено и какво не е! И ако може от къде мога да го направя? Виждам ,че много колеги са запознати детайлно с марката и са натрупали значителна практика,но се надявам и аз скоро да мога да помагам с това ,онова,

онлайн не - ако успееш да се свържеш със сервиза подържал колата в Германия биха ти дали инфо.
Някои колеги са успявали така с коли от Швейцария.
За съжаление тук нещата не са като при Ауди и БМВ - единна система с опции за достъп от различни страни.

Сря Мар 23, 2022 11:40 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >