Отговори на тема
 Тресене на волана - рейка? 
Автор Съобщение

Постове: 19
Автомобил: subaru outback 2.5
Рейтинг: 107
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги :)

Малко предистория - волана ми стана доста "твърд" и тегав за навиване. Долях хидравлично масло, но проблема си остана. Отидох при Любо - диагноза - каре рейка, 140 лв за карето ](*,) ](*,) и 40 за труд. Не знам с какъв акъл се съгласих на тази цена за каре (онлайн ги намирам по 30ина лв) и вече тотално ме загуби като клиент, но това е отделна тема. При Любо от нялколко години забелязвам, че се работи на килограм, цените са брутални, гледат набързо да ти вземат парите и да идва следващия. Взех си колага, с волана видимо накриво, върнах се, оправиха го.

От тогава обаче се появи едно зверско тресене във волана - при ниска скорост го има и при неравен път, иначе се появава при 80+ км/ч:

https://drive.google.com/file/d/1yKHVjt-S_qgjr-DE1F7UZbvhggljwPEz/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1yJ_yVZVN35vxz0Xf3w8-2e-hI-vxwukw/view?usp=sharing

Изключвам гуми и джанти, защото се появи без да съм нацелвал някакви зверски дупки.
Странно, че на моменти изчезва при леко преместване на волана.

Върнах се при Любо - отсвириме, че няма връзка с карето и може да е от "много неща". Подозирам рейката. Бихте ли дали жокер за читав майстор в София за рециклиране на рейка и изобщо за читав майстор? Отказал съм се от субару "гурутата"...

Чет Мар 24, 2022 5:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Рейка няма как да е. Пък и шумът е вътре в купето, ако чувам добре от клипа. Мини на срещата в мол-а довечера.

Чет Мар 24, 2022 7:34 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 19
Автомобил: subaru outback 2.5
Рейтинг: 107
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Оставям инфо за развръзката, евентуално да е от помощ на някой друг за в бъдеще. Оказа се забиващ спирачен апарат (предно дясно колело). Проблема се получава когато загрее и се разшири метала. Бях сложил нови дискове (и накладки) преди две години, но вече единия е фира заради надиранията. Нови дискове и накладки отпред, почистване на спирачните апарати и проблема е отстранен.

Темата е за закриване. Благодаря Алекс за поканата, ще дойда някой път.

Пон Мар 28, 2022 11:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема