Отговори на тема
 Проблем с прегряване Форестър 2003 
Автор Съобщение

Постове: 23
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте. Моята количка се опита да ми прегрее преди 10 дни и имам нужда от съвет. Пътувах за Пловдив и около Ихтиман видях, че стрелката отива към 100 градуса. Отбих в аварийната, изчаках да изстине, долях около 2л вода и тръгнах на обратно. По баирите преди Ихтиман отново тръгна да качва, пуснах парното на макс и след като излязах на равното закова 90 и успешно я закарах на майстора. И тук…идва проблемът. Човека не можа да установи какво й е. Всичко си работи, перка, термостат, не тече от никъде, не вкарва газове, общо взето каквото може да е според него - не е. Забравих да спомена, че преди опита за прегряване бях пуснал климатик…
Сега въпросът е при положение, че няма теч къде е тоя антифриз. Майстора спомена да не е гарнитура на глава, ама й правих основен ремонт преди 100 хил. и някък си хич не ми си ще да повтарям двигател. Утре ше си я взема и не знам какво да правя…да карам ли, да я водя в специализиран сервиз…дайте акъл моля

едит - бензин/газ, 125 коня, 2000 кубика

Вто Апр 26, 2022 9:08 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 888
Автомобил: VW Touareg 7P
Рейтинг: 418
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това е много антифриз. Не може просто така да изчезне.
Ако гори антифриз ще си личи от газовете през ауспуха поне.

Вто Апр 26, 2022 10:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Прилича на малък теч или лошо обезвъздушаване.
Или от някъде капе съвсем по малко и докато е гореща се изпарява и няма хващане (т.е. всеки би казал - няма теч).
Или като е правено нещо по охл. с-ма не е обезвъздушена добре.
По форума Vizor беше писал как е тествал неговата - с помпа и винтил на капачка.
Порови, има писано по въпроса не-веднъж.
Обезвъздушете я добре, следи си нивото и ще видиш, че губиш по малко.... и като не си я гледал дълго е изгубила повечко, образувал се е въздушен мехур и си забелязал проблем.
Имам страничен въпрос - като си и правил преди 100к ремонт, колко очакваш да изкара? :)
Точно тези двг карат по страшно много де, но все пак ми е любопитно.

Вто Апр 26, 2022 10:19 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
valqk написа:
Имам страничен въпрос - като си и правил преди 100к ремонт, колко очакваш да изкара? :)
Точно тези двг карат по страшно много де, но все пак ми е любопитно.

..знам ли и аз, поне 200к? Те смениха всичко дето можеше :)

Вто Апр 26, 2022 4:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И повече трябва да изкара, но си проверявай течностите винаги преди дълъг път на студено.
Много е вероятно да не е станало проблем. Следи дали губи и си карай. Ако губи много и бълбука, може и да се е окотил, но преди това - задължително добро обезвъздушаване и потърси за микро течове.

Вто Апр 26, 2022 4:44 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 109
Автомобил: Subaru Forester
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако имаш газова уредба провери, ако имаш пластмасови щуцери. При мен се получи също като при теб ("видях, че стрелката отива към 100 градуса.") само, че в София на Хладилника - видях, че стрелката отива към стоте... Както и да е, поизтръпнах, отбих, проверих охлаждащата течност и долях към 1 литър антифриз. След 3 дни трябваше да взема едни племенници от Люлин и да ги закарам до Ринг мола на Околомръсното. Като тръгнах от Банкя всичко беше наред, в Люлин ми вдигна температурата отново и така ги закарах децата на "прибежки и припълзявания", тоест засилване, гасене на двигателя и каране по инерция. Като свърши партито на децата по същия начин ги закарах обратно, като стрелката все беше около стоте градуса въпреки, че долях общо около 10 литра дестилирана вода и направих три почивки на бензиностанциите по 15 минути. След като ги оставих скокнах до един познат майстор близо до Люлин и като отворихме капака на запален двигател си пролича веднага откъде е проблема - на маркуча, който отива към изпарителя се оказа пукнат пластмасовия щуцер и оттам постоянно църцори и избива охлаждаща течност. Аз не го бях видял по пътя понеже доливах само на изключен двигател. Сменихме щуцера и от 6-ти април досега нямам проблем, всичко е в норма. Общо взето то си е църцорило по малко докато съм минал през някоя по-яка гърбица и от вибрациите на маркучите щуцера, който е бил леко пукнат се е доспукал... Интересното е, че на старото Субару всичките щуцери по газовата бяха месингови...

Дизеля го хич не ще, щото ще се преебе...

Вто Апр 26, 2022 5:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 26
Нов фен
Отговори с цитат
Колега не се мъчи, това са гарнитури на глави! Свяляй, шлайф на глави, реглаж клапани и нови гумички на клапаните и 100 000 км. нямаш проблем! За тия километри на газ е супер пробега....

Вто Апр 26, 2022 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
v.kostov написа:
Колега не се мъчи, това са гарнитури на глави! Свяляй, шлайф на глави, реглаж клапани и нови гумички на клапаните и 100 000 км. нямаш проблем! За тия километри на газ е супер пробега....

Оказа се прав. В момента е при Митака за ремонт.

Съб Апр 30, 2022 7:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема