Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Възстановяване на евро категория 
Автор Съобщение

Постове: 12
Автомобил: 2011 STI седан
Телефон: 0896861918
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
минах през КАТ без 'имам човек' и тъй като колата е без катализатор, махнаха евро категорията. Преди имаше евро 4.

Какви са вариантите за връщане на категорията?
Казаха ми, че намиране на генерация с катализатор, слагане на колата и после пак минаване при КАТ на канали за да и пишат категорията, май ставало.

Сря Юли 06, 2022 11:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 108
Автомобил: Subaru Forester
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А ти сам ли си каза, че няма катализатор? Аз за последните три години минах през КАТ, пак без свой-мой човек поне 9 коли на брат ми, на познати и др. и никой не ме е питал дали имам катализатор, само сверяваха рамата с талона и готово. Другият вариант е да са се разработили... Като цяло може да поискаш от някой колега катализатор, да го сложиш временно и пак да опиташ да минеш. Само се моли да не те накарат да минеш технотест...

Дизеля го хич не ще, щото ще се преебе...

Сря Юли 06, 2022 6:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Не съм си го казал сам. Човекът слезна долу в канала и почна да разглежда и даже ме викна да ми покаже къде са заварките...

Сря Юли 06, 2022 7:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Баси, на тия са им спрели парите за фитнес и сега слизат по стълбите в канала за да тренират... ROFL ROFL

Както и да е. Наистина помисли да вземеш назаем катализатор и пак да минеш. В ЕМ комплект също така продават сравнително евтини, ако не стане сделката "назаем". Но според мен е по-добре да имаш катализатор. Със сигурност втора употреба няма да намериш, аз моя от старотоСубару го продадох за 900 лева на прекупвач...

Сря Юли 06, 2022 8:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Те май отпадат нововъведените измислени категории, та може би е добре да изчакаш и да видиш какво ще стане, пък после да го мислиш.

Сря Юли 06, 2022 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Само стикерите отпадат за да се намали финансовата тежест върху водача, а категориите си остават, но ще те засичат по номера, а не по стикера, поне така четох скоро.

Сря Юли 06, 2022 8:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 135
Рейтинг: 90
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Разработили са се, не е единичен случай. Ходихме да питаме за един Аутбек евро6 дето като са видели, че няма катализатор са го писали евро3 в талона и сега греда. ](*,)
Една намръщена леля ни заплаши с технотест. Можело ако колата има талон от ЕС с вписана категория само по документи да мине, талона се подава заедно със заявление.
Можело и с удостоверение от производителя за екокатегория и пак заявление, но само ако колата е европейска. Като цяло им трябва подпечатано основание за да променят документите.
Те по принцип като видят, че няма катализатор изобщо не трябва да те пускат да минеш. Това с невписване на категория е тяхна самоинициатива.

Чет Юли 07, 2022 9:05 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да той ми каза, че имал основание изобщо да не ме пусне, ама каза, че не му се занимава.

Чух от един приятел същото, че с официален документ от представителството на субару, който гласи, че колата е евро4, можело да го променят в талона. Субаруто е американско обаче не знам дали не е проблем. Също така на листа човека написа 'няма катализатор' и ме накара да напиша под него 'осведомен съм'. Дали е възможна врътката с официалния документ тогава?

Чет Юли 07, 2022 11:40 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 135
Рейтинг: 90
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За американско Субару, което вече е в системата на българския КАТ, според хората с които се срещнах когато бях там, единствения легален вариант е слагане на катализатор и след това минаване на технотест.
С документа от технотеста се подава заявление за вписване на категорията. Не се ходи с колата на каналите в КАТ.
Удостоверението за категория е само за европейски коли.
То не пречи да пробваш в Субару за удостоверение. Не пречи и ако разполагаш със стария технотест на тая кола да пробваш да и впишеш категорията, най-много да те върнат. Зависи как се е събудил сутринта служителят на когото ще попаднеш.
За варианти "човек" в КАТ и "човек" на технотеста е ясно. После ще трябва и "човек" на техническия всяка година, а и там искат да затегнат нещата. В пункта за технически тая година ми споделиха, че искали прегледите да стават дистанционно с камера, с която служителят обхожда колата и на мястото на катализатора трябва да има поне нещо, което да прилича на катализатор.

Чет Юли 07, 2022 12:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за информацията.
Ми има си кутия като катализатор даже ламбда сондите са си завити... Тоя гледа и вика `ето тука се виждат заварки тва е правено` аз едвам успях да видя заварка... Просто ме сложиха на гаден канал. До мен имаше следващата генерация STI, но с придружител и мина през проблеми. Да, беше швейцарка и не боботеше като моята, съвсем възможно да има катализатор, ама на тия коли катализаторите само пречат май

Чет Юли 07, 2022 4:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Моята кола е със invidia генерация и май не става да е с катализатор. Или е възможно? Идеята ми е с генерация под наем и да минавам технотеста или да си купя катализатор и после при технотеста и при последващи ГТП да го слагам за да минавам и после да го махам... То стана ебаси разправията. От Хонда на Субару се видях в приключение ](*,)

Чет Юли 07, 2022 5:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Отговори с цитат
Карай си така, какво те бърка в момента? Старото ми Легаси 2.5 ГТ от щатите беше без катализатор, 0 евро категория, а по Еко-класа беше между 2 и 3ти, само минавай ГТП на добре загрял двигател и турбо :D

Вто Авг 23, 2022 10:21 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема