Трибека срещу Ауди Q7 и Туарег(разделена)
| Автор |
Съобщение |
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
simbat написа: Impreza '94 написа: PS.3 Съгласи се, че и Audi през ония години не са били толкова напред с материала.
Ехееe тука тотално бъркаш.Aуди е основана през 1909г. от Аугуст Хорх и заслужават нашето уважение.Тогава Фуджи май не са и чували за леки коли...
Е! Сега кой кога е създаден ли ще гледаме.
Lancia - 1906
Ford - 1903
За тези се сещам, сигурно има и други преди Audi. Те и ЦСКА-а са основани далеч след Левски, но кой има 30 титили (извинете за отклонението) ? А и аз исках друго да кажа. Показваш ми ръждата по Leone-то, сигурно и аз мога да намеря снимка на ръждясало Audi от най-рано 1984 за да е набор на Subaru-то, нали трябва да сме обективни. От тази гледна точка казах, че Audi не са били толкова напред 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Съб Фев 10, 2007 2:03 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|

E как така не са били толкова напред,като ти доказах,че съвременнтата импреза е легнала на принципите,които Ауди са въвели в рали спорта преди 25 години?Нека да сме обективни.
Flat 6 не знам кой ти ги разправя тези неща за двигателите и скоростните кутии на Ауди-брилянтни са ! Ако си гледал някое дизелова 2.5 ТДИ на 5+ година -повечето са на по 350-400 хил.реални км.Но едно 1.8 Т примерно или да не говорим за новите 2.0 TFSI i 2.0TDI .
Боксера,нисък център на тежестта-добре.Обаче дори А3 идва с ESP-доста по-важно от ниския център на тежестта.Subaru предлагат подобна система-VDC само на 3.0 мотора.
А какво ще кажеш за масовото прегряване и горенето на гарнитури при 2.5 мотора на Субару между 100-120 хил.км !!!
За окачването- при Ауди само накрайниците са алуминиеви и за 3 г.каране в България(не я карам само аз) още нищо не съм пипал по окачването,с изкл.на един лагер.
И писах по-горе,че твоите пневматични амортисиори са в пъти по-проблемни и по-скъпи за ремонт ! 30 хил км. издържали пише по руските форуми ,а цената им знаеш !
И за справка ,в "Коя Кола" ,откъдето предполагам взимаш "автомобилът на старо "+" и "-" има статия за Ауди А4.Моля те погледния ,поне накрая какви са "+" и "-" и ще видиш ,це единствения посочен недостатуък на този автомобил е ...високата цена
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Съб Фев 10, 2007 6:39 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
|
simbat написа: ..единствения посочен недостатуък на този автомобил е ...високата цена В това няма как да ме убедиш и цяла вечер да ми говориш  simbat написа: E как така не са били толкова напред..
Искаш май да ни убедиш, че на Ауди еволюцията не им се отдава 
|
|
|
|
| Съб Фев 10, 2007 7:42 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|

simbat написа: E как така не са били толкова напред,като ти доказах,че съвременнтата импреза е легнала на принципите,които Ауди са въвели в рали спорта преди 25 години?Нека да сме обективни.
Flat 6 не знам кой ти ги разправя тези неща за двигателите и скоростните кутии на Ауди-брилянтни са ! Ако си гледал някое дизелова 2.5 ТДИ на 5+ година -повечето са на по 350-400 хил.реални км.Но едно 1.8 Т примерно или да не говорим за новите 2.0 TFSI i 2.0TDI . Боксера,нисък център на тежестта-добре.Обаче дори А3 идва с ESP-доста по-важно от ниския център на тежестта.Subaru предлагат подобна система-VDC само на 3.0 мотора. А какво ще кажеш за масовото прегряване и горенето на гарнитури при 2.5 мотора на Субару между 100-120 хил.км !!! За окачването- при Ауди само накрайниците са алуминиеви и за 3 г.каране в България(не я карам само аз) още нищо не съм пипал по окачването,с изкл.на един лагер. И писах по-горе,че твоите пневматични амортисиори са в пъти по-проблемни и по-скъпи за ремонт ! 30 хил км. издържали пише по руските форуми ,а цената им знаеш !
И за справка ,в "Коя Кола" ,откъдето предполагам взимаш "автомобилът на старо "+" и "-" има статия за Ауди А4.Моля те погледния ,поне накрая какви са "+" и "-" и ще видиш ,це единствения посочен недостатуък на този автомобил е ...високата цена
Симбат,
на мене никой не се налага да ми разправя каквото и да е било. Всичко, което пиша е в следствие на това, което ЛИЧНО съм видял и изпитал. През ръцете ми са минали доста различни автомобили, някои от, които даже пълни екзотики  Ако някога се налага да използвам странични източници, то тогава ползвам само проверени и наистина добри... И най-важното не правя масовата грешка на базата на един автомобил да си вадя заключения за цялото моделно семейство
По същество - за ESP  Ауди може и да го предлагат серийно, но пропускаш факта, че Ауди имат и модели с предно предаване. Субару са само на двойно и там ЕСП е почти ненужно. Ако го искаш обаче не ти пречи да си го поръчаш - дори аз го имам на 2.5 мотор от 99-та
Освен това аз не говорех за ЕСП; аз ти говоря за факта, че при Ауди разположението на двигателя е погрешно, защото е максимално пред предния мост. От там се измества тежестта в/у предните гуми в много голяма степен и идва едно адско недозавиване на предницата  На мен това не ми понася и никога няма да си взема такава кола; поне докато съм още млад и карам енергично...
За пневматичните амортисьори - ами аз лично съм минал доста над 30к, преди това не знам и преди няколко месеца минах на шок тест - Брилянтни са си  За други не знам - не съм срещал с такива...
За "брилянтните" мотори и кутии на Ауди - тука няма как да се обедиме; аз говоря глобално; ти говориш за твоя екземпляр. Само знам, че никой луд не препоръчва Типтроник втора употреба
За статията - намери каквато и да е класация за надеждност и пак ще говорим. Може и мнението на единственото реномирано и при това немско списание AMS да видиш; там също пише доста за "брилянтните" Ауди-та...
И накрая - не казвам, че Ауди не става, а Субару е върхът. Просто всеки модел си има +/- и смятам, че при Субару са по-приемливи от моята камбанария и за бг действителността. Може и да е добре да караш Ауди в Канада, но тук не е!
И защо нищо не каза за ергономия, място в купето, екстри и т.н. Защото това са основните предимства на Субару+ пословична здравина 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Съб Фев 10, 2007 7:52 pm |
|
|
|
simbat
|

Неее,предавам се  .Impreza '94 ти си закоравял фен  Нищо никой няма да убеждавам-цитирах ! какво мислят хората, които професионално се занимават с оценяване и тестване на автомобили...Те са на това мнение,аз чета кво пишат.
Ето и една прясна статийка от "Fifth Gear" по темата ,от коята вече толкова се отклонихме:
http://fifthgear.five.tv/jsp/5gmain.jsp ... %20Tribeca
Заключението им :
"Not Recommended. Sad to say, the Tribeca's ugly styling is almost the least of its worries."
Демек :"Не се препоръчва.Грозния дизайн е почти последния от проблемите му"
Flat 6 каква електронна система за контрол имаш,че и 99г.Не се заяждам,просто доколкото знам дори Legacy GT 07'' няма такава.Ако имаха щях със сигурност да ъсм си поръчал.Само при Autbek 3.R LLBean има VDO.
Аз съм на мнение,че предно с ESP и добри зимни гуми са по-добре от AWD без ESP и недотам добри гуми.Може и еретично да звучи,но за мен е така.Особено при Субару с автоматична скоростна кутия...Още ме е яд,че не взех механика.Гледах едно предаване на Fifth Gear където някъде в скандинавските страни има база за тестване на автомобили при зимни условия-едно замръзнало езеро,кедето повечето происводители си тестват и сравняват системите.Разликата при кола с и без ESP беше ...разбита кола.
Ще потърся ако искаш епизода на торент и ще ти пратя линка-уникален е.
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Съб Фев 10, 2007 8:00 pm |
|
|
|
Flat 6
|
Цитат: Flat 6 каква електронна система за контрол имаш,че и 99г.Не се заяждам,просто доколкото знам дори Legacy GT 07'' няма такава.Ако имаха щях със сигурност да ъсм си поръчал.Само при Autbek 3.R LLBean има VDO. Аз съм на мнение,че предно с ESP и добри зимни гуми са по-добре от AWD без ESP и недотам добри гуми.
Еми имам VDC, което през 99-та е било екстра за 2.5 мотора и си работи безотказно  Като имаме предвид, че пазара в САЩ е с година назад, значи там се е предлагало през 2000-та по моите сметки... не знам...
За гумите - за мен най-добре е 4х4 с добри зимни гуми 
|
|
|
|
| Съб Фев 10, 2007 8:27 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|

Outback-Fan написа: Impreza '94, Тук не става дума кой какви доходи има, че да си позволи едикакъв си двигател. Нито за мощноста говорим, кой колко може да изкара от един двигател. Ауди са решили да е 300 коня, толкоз са го направили. Ако са искали, повече са щели да впрегнат. А за таз секунда дето толкова те впечатлява, няма какво да се говори. Тя може да се измери само със апаратура и с професионален шофьор-състезател зад волана. Какво значение има дали Субару-то ще стигне с една секунда по бързо до следващия светофар А за дизела, ще говорим като го изкарат на сергията, сега е безпредметно. Първо, добър вечер (малко късно, ама нищо) Второ, познавам хора на които разхода на гориво сериозно им бърка в кесията и се оплакват, а са уж със стабилни доходи. Всеки иска колата му да гори малко, откъдето и да го погледнеш, колкото и пари да имаш. А за мощността ти отвори приказка. Айде сравнения пак няма да правим. А оправданието за тези 300ho какво е ? Като са им излишни многото коне, защо правят такъв тулуп - 4.2  Трето ли пето ли, кое е незнам. Тази секунда хич не ме впечатлява, но така или иначе е превъзходство, на една гонка ти сам ще се увериш колко много всъщност е една секунда. За нашия дизел и аз тъй казвам - ще дойде време, ще видим  simbat написа: Гледах едно предаване на Fifth Gear където някъде в скандинавските страни има база за тестване на автомобили при зимни условия-едно замръзнало езеро,кедето повечето происводители си тестват и сравняват системите.Разликата при кола с и без ESP беше ...разбита кола.
Аз съм гледал една Impreza на такова езеро. Не се обърна! А се въртеше като пумпал по леда.
|
|
|
|
| Нед Фев 11, 2007 1:17 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Outback-Fan написа: А добър вечер  Цитат: ...познавам хора на които разхода на гориво сериозно им бърка в кесията и се оплакват, а са уж със стабилни доходи... Явно хич не са им стабилни доходите на тези хора 
Е, може и да съм се заблудил 
|
|
|
|
| Нед Фев 11, 2007 1:39 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Ми последния с който се сблъсках беше собственик на Audi 1.8T quattro - алармаджия. Каза 15 градско  Има пари гарантирам, но ми се оплака. И с право!
Имам друг познат от София със CLK 230 Kompressor на когото също му гореше 15. Само дето тук е оправдано, защото като стъпиш на педала и залепваш за седалката по необикновен начин.
|
|
|
|
| Нед Фев 11, 2007 2:05 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Така е
Спи ми се много лошо, ще лягам  Лека..
|
|
|
|
| Нед Фев 11, 2007 2:23 am |
|
|
|
Flat 6
|

Цитат: Ауди може и да са сложили двигателя на кофти място, но съм сигурен, че това е само според теб Smile А и наистина да е на неудачно място, съм сигурен, че са направили всичко, което е необходимо, за да направят поведението на колата на пътя почти перфектно. И съм убеден, че поведението на пътя на Аудитата, ако не е по-добро от това на Субару, поне по нищо не отстъпва (говоря за сходни по клас модели).
Значи перфектно поведение при кола с предно е нямало и никога не може да има, защото конструктивно тази схема е компромис. Предното предаване има само две предимства - рентабилно за вграждане и по-предвидимо в критични ситуации...
Проблема при Ауди е, че тази кола е замислена като кола с предно. И затова за да постигнат сигурност са сложили двигателя да тежи максимално на предните гуми. И от тук при 4х4 модел няма как да избягаш от този недостатък, ако ще и да я наблъскаш до горе с електроника. Физиката си е физика и ако искаш добро поведение, трябва да се стремиш към 50/50 разпределение на тежестта, нещо което при Ауди няма как да стане... Затова точно твърдя, че тук двете фирми са на няколко обиколки разлика и това е факт.
|
|
|
|
| Нед Фев 11, 2007 4:14 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Има едно клипче, което страшно ми хареса (някой може и да са го гледали). Мисля, че то за пръв път ми разкри подробностите около предимствата на един BOXER пред редовия и V-образния двигател  Феновете на Audi-то незнам доколко ще се впечатлят, но повярвайте нещата стоят точно така, както са описани. Аз останах с убеждението, че simbat подценява много тази иначе толкова симпатична конструкция - BOXER
Ето го и него: http://youtube.com/watch?v=UlaI1gtv1fI
Това изби рибата  Сравняват ми все едно KAMAZ със LADA.
RS4 - 8 цилиндъра, 32 клапана, 4.2 литра, 420hp :\
А представяте ли си, ако имаше четири литрово Subaru 
|
|
|
|
| Пон Фев 12, 2007 12:53 am |
|
|
|
simbat
|
Изцяло съм съгласен с Аутбек фен.
Всъщност не се сещам защо в крайна сметка останалите производители на автомобиле не започнат да произвеждат само боксерови двигатели и да изхвърлят неправилно проектираните си конвенционални,след като боксерите са толкова съвършени ? .Още пове,че биксер моторите не са по-скъпи...
А и аз съм възпитаникм на немската инженерна школа и никой не може да ме убеди,че японците са по-добри инженери.
между другото в Ауди форума са доста по-положително настроени към Субару отколкото вие към Ауди...
http://audibg.com/NEW/index.php?showtop ... &hl=subaru
PS: Impreza '94-много филми гледаш бе приятелю
Едно момче от Американски форум се е обърнало със Субаруто при 20 км/ч:
http://www.legacygt.com/forums/showthread.php?t=54160
|
|
|
|
| Пон Фев 12, 2007 2:54 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
Ама то и руснаците са добри инженери - достатъчно е да се сетим за военната индустрия, радари, самолети, въртолети...
Значи трябва да сме положително настроени към Лада... и дали от Лада форума харесват Субару повече от Лада
Много "религиозен" е станал спора... за качества на нации, за вяра, че сигурно даден производител е направил еди какво си и еди как си... Нищо логично няма във вярата и не може това да е довод 
|
|
|
|
| Пон Фев 12, 2007 8:19 am |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|
|
Ти нали се сещаш, че аз си мълча ? Което значи, че аз определено си имам мнение и в крайна сметка, контрол върху портфейла си. Аз, във всички случаи, бих чул сърцето си като дойде време за купуване на кола, и не биx чул Ауто билд и трети и пети. Дори не бих чул и J. D. Powers.
|
|
|
|
| Пон Фев 12, 2007 9:51 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
simbat написа: ..след като боксерите са толкова съвършени ?
Съвършенни са и още как. От всички правени някога са най-добрите. Нали и прословутата Щутгартска марка - Porsche също ползват BOXER. За тях нищо не казваш  Според теб има ли място за сравнение с Audi
Освен, че си възпитаник на немската школа си и с промит мозък  Ако искаш вярвай умирам си да се чудя, как човек с убеждения като твоите си е купил Subaru
Много поздрави на колегите от Audi форума  btw на Subaru всички се радват 
|
|
|
|
| Пон Фев 12, 2007 4:12 pm |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
Относно снимката на ръждясалото Субару,мога само да ви кажа,че първото ми Суби беше 1800 4WD от 79г. и НЯМАШЕ грам ръжда  Лично според мен беше калаидисвано.
_________________ Legacy"90 2.2 GX 4WD
РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ
Бесен куриер в Спиди
|
|
|
|
| Пон Фев 12, 2007 6:40 pm |
|
|
|
Flat 6
|
Цитат: Всъщност не се сещам защо в крайна сметка останалите производители на автомобиле не започнат да произвеждат само боксерови двигатели и да изхвърлят неправилно проектираните си конвенционални,след като боксерите са толкова съвършени ? .Още пове,че биксер моторите не са по-скъпи...
Напротив; доста по-скъпи са както за производство, така и за развиване в последствие - в смисъл струва повече да усъвършенстваш един боксер 
|
|
|
|
| Пон Фев 12, 2007 7:27 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Outback-Fan за незнам коя поред вечер ще ти отговарям  Вече взе да ми става доста смешно  Тоя спор ще се запомни като най-мащабния в форума, мисля. Или поне откакто аз съм тук
Тааа...неисках да сравнявам някаквo супер име (Porsche) със Audi за да се види контрастът, а защото са братя по мотори (ако може така да го кажа). И ако BOXER-a не е съвършен, то поне е най-добрият за момента
Изхождайки от моята любов към Subaru...има предостатъчно автомобилни марки, които истински уважавам и харесвам. Audi досетихте се мисля  - не е сред тях + всички останали немецки произведения, като изключим краля рабира се - Мерца
Страстта ми обаче е SUBARU!!!
|
|
|
|
| Вто Фев 13, 2007 1:30 am |
|
|
|
simbat
|

Колега Impreza '94 не знам от колко време ти е страстта към Субару,но замислял ли си ,че Порше и Audi са една и съща фирма.Ако са искали който и да е мотор от Порше да са го сложили на Ауди,на което си искат,имат и парите и технологията готова !
И на въпросати дали може да се сравнява Субару с Ауди-не може.Ауди,БМВ и Мерцедес са съвсем друг клас автомобили.В този клас от японските коли са само Лексус.Също е факт,че от тези марки няма по-отличена и награждавана през последните години от Ауди.И най смешното е,че именно Ауди са "открили америка" в AWD и са отворили пътя за марки като Субару.Затова има уважение към тях.А и притежавам коли от двете марки и мога да сравнявам.
Ако не вярваш на мен-звънни на шефа на Субару и го питай лично
Това го потвърждават броя на продажбите и броя на феновете.като тебе мислят сигурно двама трима в България и те са в този форум.
Ти ако искаш продължавай да спориш,но аз спирам.Смисъл няма.Субару е яка марка и факта,че съм си купил именно такава кола говори сдам по себе си какво мисля.И то не като са тръгнал да обикалям от една камара паркирани коли коя ще ми грабнме окото,а съвсем съзнателно и целенасочено след като съм гледал,карал и сравнявал много нови коли.Ник го каза точно.
Това,на което исках да обърна внимание е ,как е възможно един съвременен автомобил,с боксер мотор и AWD да се обърне на завой при 20 км/ч.(линк в по-горния ми пост)Според мен ниският център на тежестта е не винаги удачен.Той е подходящ за по-ниски коли.Особено голям проблем за мен се е оказала липсата на Тракшън контрол и електронна система за стабилност.МНОГО важни фактори.
И това,че колите с боксер не се накланят колкото колите с конвенционален мотор е недостатък в някои ситуации.Какво би станало например със скиор,който не се накланя при завой-би загубил равновесие.Същото би станало и с мотоциклетист.Може и да греша тук,но така ми се струва.
Прикачени файлове:
CIMG0461.jpg [ 109.88 KiB | Прегледано 3494 пъти ]
|
|
|
|
| Вто Фев 13, 2007 2:19 am |
|
|
|