Отговори на тема
 Обороти на празен ход 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 248
Автомобил: Аутбек3.0
Телефон: 0888524989
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги от известно време оборотите на празен ход и при загрят мотор стоят в границите на 950-1000 без да варират.Преди седмица бяха около 700 оборота.Каква може да е причината? Може ли да е от кофти бензин или е нещо по сериозно.

Съб Дек 06, 2008 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 32
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Моля колегите с повече Опит и Знания за помощт.При мен се появиха подобни симптоми Impreza 2.0i 97год.

Вто Дек 09, 2008 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 185
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравейте!
Аз също наблюдавам същата промяна, от може би 10-на дни, когато чувствително се застуди. Само, че това е единствено при студен двигател, а когато чакам на светофар и колата вече е загряла, забелязвам, че оборотите си падат на около 700, колкото винаги са си били (колата е Форестър 2.0 1999). Предполагам, че при мен е заради студа, а специално за бензина сега ще отворя една тема за разликата между А95 и А98, за да не спамя тук :roll:

Вто Дек 09, 2008 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
еми то всяка кола (с автоматичен смукач) е нормално да държи по - високи обороти докато загрее. Моята в момента (която не е субару) на празен ход държи 920-950 оборота което е нормално, незнам за импрезите какъв им е idle-a, ама 700 ми се струват малко за бензинова кола (то онова е боксер де ама де да знам).

Пет Дек 12, 2008 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
При достигната работна температура падат дори под 700 ;-)
Работата на мотора си остава стабилна, а на всичкото отгоре от тия обороти мога да я изкарам от гаража без да и давам газ.....точно като дизел.

Пет Дек 12, 2008 7:34 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 175
Автомобил: Импреса 2,0R,2007
Телефон: 0897342858
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Kenshin написа:
еми то всяка кола (с автоматичен смукач) е нормално да държи по - високи обороти докато загрее. Моята в момента (която не е субару) на празен ход държи 920-950 оборота което е нормално, незнам за импрезите какъв им е idle-a, ама 700 ми се струват малко за бензинова кола (то онова е боксер де ама де да знам).

Моята като загрее държи 550.

Нед Дек 14, 2008 2:15 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
тоя боксер ме изумява за n-ти път вече.... ше се звъни тия дни на човека дето се занимаваше със внос-а то се е видело :)

Вто Дек 16, 2008 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Потърси квалифицирана помощ.Както направи Майкъл Джексън,например :wink: !И те ти го от негър...бяла жена,както беше казал един герой на Тодор Колев!

Вто Дек 16, 2008 8:57 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
абе всеки тва ми казва и аз още не мога да я намеря... а тука намерих само тел-а на тоя човек дето ти казах... Тоя свят на Subaru много потаен бре, то само тва стига да те заинтригува да не говорим за другите неща :D

Сря Дек 17, 2008 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Subaru magic ! :-D

Чет Дек 18, 2008 12:01 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 82
Автомобил: Subaru Outback H6 2008
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Това с оборотите ми го правеше моята импреза бог да я прости. Проблева е в това моторче за празен ход. На мен ми се качваха оборотите когато колата загрее например на светофари като спра и се качват по някога оборотите. Иначе при запалване е съвсем нормално да се качват оборотите нали има автоматичен смукач.

Пон Яну 19, 2009 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ YIM WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Това за моторчето и аз съм го чувал,но доколкото знам тогава оборотите варират постоянно,на оста която движи клапата събира нагар който пречи на свободното и движение.Разглобяваш и почистваш.Също можеш да провериш маркучите на проветряването на картера,ако има спукан или лошо съединение пак го прави.Провери и въздушният филтър,ако от някъде смуче въздух сондата отчита бедна смес и компютъра помпа гориво.Купи си една добвка за почистване на инжекторите,ако не разпръскват добре остава недоизгорял бензин в изгорелите газове и сондата пак може да се обърка.Ако пък ти е вдигнала чувствително разхода смукача не изключва.Ако нещо товари мотора като например лошо състояние на лагерите на генератора или водната помпа,пак може да се получи...

Това са само идеи не съм специалист!

Вто Яну 20, 2009 1:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Виж това :
http://autodata.ru/item.osg?idt=11&idn=515

Вто Яну 20, 2009 10:52 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
забравете ги тия добавки, само влошават ситуацията, отпушват едно друго задръстват. Освен почистване на моторчето за празния ход, може да се провери и TPS-а (throttle position sensor). Общо взето е един потенциометър, който като се скапе и подава грешен ток към ECU-то и то си мисли че натискаш газта постоянно. По принцип като се изключи моторчето за празния ход все едно си изключваш автоматичния смукач и ако нещата се нормализират или е то или има грешки в ECU-то и отиваш да чистиш. Незнам за субарутата, но аз имах такъв проблем с моята и се оказа че има за смяна гарнитура на всмукателните колектори и от там смучеше въздух и обедняваше сместа. Тия съединиения се проверяват лесно. Примерно с WD40 (може да има и по специализиран спрей)почваш да пръскаш там откъдето се съмняваш че може да смуче въздух и като пръснеш ако се задави двигателя значи от там смуче.
Другия вариант е боклуци да са позадръстили дроселовата клапа. Отваряш и чистиш и се хващаш за главата ква гняс излиза :shock:

Вто Яну 20, 2009 2:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема