Отговори на тема
 Бензин в маслото , пушек и теч на бензин от ауспуха 
Автор Съобщение

Постове: 3
Автомобил: Forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, след падналите снеговалежи имах лека ситуация ( буксуване около 2 минути) и се случи нещо.. видях как колата изпуши , след което колата започна да прекъсва , започна да пуши, да тече бензин от ауспусите и влезе в авариен режим. Закарах я на майстор , каза че е има бензин в маслото и било дюза, която смени и така. Взех я , но това не е същата кола, прекъсва , няма същата мощност и има зачудване при подаване на газ. Колата е Forester 3, 2008 г. 2000 , 150 к.с. Бифуел .

Съб Дек 02, 2023 10:34 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 135
Рейтинг: 90
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пиша пръв, за да може след това Алекс да ме поправи ROFL
По принцип в такава ситуация първо се проверява за наличие на гориво във вакуум регулатора. После се мери компресия за да се изключат сегменти и чак тогава се сменят дюзи.
Бензинът не смазва толкова добре като маслото, така че внимателно.

Съб Дек 02, 2023 11:22 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за отговора.

Съб Дек 02, 2023 4:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А по същият начин ли прекъсва? Преди да се смени дюза се махат бобините и се гледа кой цилиндър не работи. Ако бобината не работи, а инжектора пуска бензин, се стига до това положение. Но за теч на бензин от ауспуха ... :-? , това трябва да е поне на два цилиндъра и да се ппържи на високи обороти.
Най-добре се върнете при майстора и да ви докара колата до работещо състояние.

Пон Дек 04, 2023 9:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Казвам, че я проверяват на комюръра за бобина . Аз бях с майстора в колата и дава проблеми със сместа. .. качил съм една снимка да се види за какъв пушек става на въпрос … и направо теч на бензин от ауспуха. При няколко човека ходих в моя край и не става. Закрепва се за ден или два и пак се почва.

Прикачени файлове:
CED19FC5-8283-4CF1-9270-065F86DB2CE4.png
CED19FC5-8283-4CF1-9270-065F86DB2CE4.png [ 1.09 MiB | Прегледано 1016 пъти ]
Пет Дек 08, 2023 7:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тодоров написа:
Казвам, че я проверяват на комюръра за бобина . Аз бях с майстора в колата и дава проблеми със сместа. .. качил съм една снимка да се види за какъв пушек става на въпрос … и направо теч на бензин от ауспуха. При няколко човека ходих в моя край и не става. Закрепва се за ден или два и пак се почва.

Ico_tech ти е написал как се проверява бобина, очевидно не си достатъчно технически подготвен, по-лошо е че и майстора ти явно не е.
Смени си майстора и отиди в сервиз специализиран с марката.
Като има проблеми със сместа, майстора не провери ли показанията на ламбда сондата?

Съб Дек 09, 2023 10:10 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема