Отговори на тема
 outback 2012 3.6 проблем с напрежението p0017 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 27
Автомобил: Outback IV
Телефон: 0889210731
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
приятели Помогнете,
Ще съм благодарен за мение за следното,
При запалване до 2 минути колата работи перфектно ,колата дава грешка P0017, както и грешки за неработа на цилиндрите , за авариен режим, на 3 от цилиндрите подредени на един ред, тока на динамото е 3,6 по книга трябва да 4.05. ще съм благодарен за вашите мнения,

Поздрави,
Стефан.

Сря Дек 06, 2023 4:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4377
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според кода имаш проблем с AVCS клапана на въпросния ред "B". Хубаво е да се провери и веригата.

Сря Дек 06, 2023 5:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Alxx написа:
Според кода имаш проблем с AVCS клапана на въпросния ред "B". Хубаво е да се провери и веригата.

благодаря за отговора но са трите цилиндра от един ред и минават в авариен режим след 2 минути другите работят перфектно , чудя се има ли сензори които отговаря за по три цилиндра в ред ?

Сря Дек 06, 2023 6:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, би ли прочел отново написаното от мен?

Сря Дек 06, 2023 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Alxx написа:
Колега, би ли прочел отново написаното от мен?

аз съм ви много благодарен , за това че ми отгорорихте, и двамамата за заподозряни за проблема от вас и drugi mneniq са
AVCS (Active Valve Control System) , както и че алтернатора прави ток с пуснати свелитни на 12,9 от нужните 14,5А , може и да е комплекна причината?
как мислите?
Благодаря

Сря Дек 06, 2023 6:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Отговори с цитат
12.9 е малко, но не означава че ако оправиш това ще изчезне другото.
Намери читав сервиз да проследи проблема, възможно е да е алтернатор / акумулатор, маса / маси, avcs и тн
Подобни проблеми не се решават във форуми, защото е тото.

Сря Дек 06, 2023 8:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Vmax написа:
12.9 е малко, но не означава че ако оправиш това ще изчезне другото.
Намери читав сервиз да проследи проблема, възможно е да е алтернатор / акумулатор, маса / маси, avcs и тн
Подобни проблеми не се решават във форуми, защото е тото.

Съгласен, но едно е тука изпатили и експерти да сподетят, друго е майсторите да подменят всичко по веригатаза да разберат какво е, читави майстори няма много много, аз съм благорадрен за вашите мнения, всичко сочи към шибаният variable valve timing , каквото и да то , поне имам насокапредполагаме, още веднъж благодаря но да изчезне цяал ред от цилиндри в един ред , а другия ред работи , а при запалване и 2 та реда цилиндри е някъкъв датчик , моя логика:) дано е нещо леко и за това търся вашата помощ.

Сря Дек 06, 2023 9:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Отговори с цитат
Колега,

Има списък с бели сервизи и той не е случаен, твоя случай иска професионална диагностика на място, а не онлайн диагнози.
Алекс не случайно ти намеква да четеш между редовете… :idea:

Дано да е дреболия и то една.

Сря Дек 06, 2023 11:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Колега,

Има списък с бели сервизи и той не е случаен, твоя случай иска професионална диагностика на място, а не онлайн диагнози.
Алекс не случайно ти намеква да четеш между редовете… :idea:

Дано да е дреболия и то една.

------
Това е сребристият оутбек, взет от околвръстният и павлово, гледана от майстори субаристи и проблемът е предизвикателство,

Колега субарист , аз съм непросветен в двигатели, но от друга страна поех риска, проблема е малък защото от към двигател е перфектно всичко, пресъздавам от разговори с моят майстор, който е отдалечен и не е в софия, вече е проверено зацепване на верига , клапи, AVCS, сонда и помпа гориво и всичко е повече от ок , аз за това питам , знам че web based диагностика е невъзможна все още , но скоро ще е, бобини и всичко е измерено , загадка, но пък да помечтаем, защо хора с подобен проблем (може би няма) да споделят.
благодаря на всички!

Пет Дек 08, 2023 5:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
steficha написа:
...вече е проверено зацепване на верига , клапи, AVCS

Стоп машини! Имаш вдигнат p0017, ама авцс-а и веригата са проверени? Или майсторът ти не знае какво прави или те къпе.

Пет Дек 08, 2023 7:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Отговори с цитат
Мен ми е любопитно как са проверили зацепване на веригата и дали са погледнали другите две как са. Майтапа настрана, но не са ти проверили зацепването на веригата по простата причина, че трябва да свалят цялата предна плоча за това, със свързаните с това премахване на радиатор, премахване на паразитните ремъци и задвижване и доста други неща. Това е един ден работа само да отвориш. А после чистиш и лепиш наново. Естествено тая процедура не става с масло в мотора.
АВЦС системата на тази кола е с 4 вариаторни колела на 4те разпределителни вала и те се намират под предната плоча. Управляват се от 4 соленоида - 2 за интейк и 2 за ексауст валовете. Отделно има 4 хол сензора, които следят положението на всеки от валовете. Тези сензори рядко дават ядове. Вариаторите на н6 също. Главен заподозрян остават соленоидите. Тези на интейк валовете са еднакви за ляво-дясно тъй че може да се разменят и да се пробва ще се премести ли грешката в другата банка. В същото време с това може да се изолират и като проблем, защото те се износват с времето, но също рядко правят фрапантен проблем. Долните соленоиди, т.е. на изпускателни валове, не са еднакви и там има ляво-дясно, като в практиката при куад авцс н4 моторите се случва да дават ядове, така че бих търсил проблема именно там. Не са евтини за пробата така че по-добре да се посети сервиз, където имат такива оборотни за проба.
Поздрави!

Съб Дек 09, 2023 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема