| Автор |
Съобщение |
|
Tsetso
Автомобил: Subaru Outback 2.5 (2010)
Рейтинг: 0
|
Здравейте, Сериозно обмислям покупката на нов Аутбек 2.4ХТ от Канада и много бих се радвал някой, минал по този път, да сподели мнение. Особено много ме интересува проблем ли ще е регистрацията на колата в КАТ и Технотеста (наличие на евро категория). Срещнах мнение, че не можело да се регистрират чисто нови коли, но също така знам, че в България се карат подобни. Та къде е истината  Има ли някакви тънкости по отношение на целият процес от поръчката до регистрацията тук? Няма да се наема сам да я внасям, та в тази връзка и мнения за фирмите, които се занимават с това - Мост ауто, North Auto и т.н., ще са добре дошли Благодаря!
|
|
|
|
| Чет Яну 04, 2024 1:50 am |
|
|
|
tarambuka3500
|
+1 за NorthAuto. зная за няколко човека, които си докараха коли през тях и са доволни. а честно казано и аз обмислям същото като теб хаха 
|
|
|
|
| Съб Яну 06, 2024 7:38 pm |
|
|
|
fliyng pig
Регистриран на: Вто Май 11, 2010 4:31 pm Постове: 143 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback 3.6R 2016
Рейтинг: 13
|
|
Препоръчвам NorthAuto с две ръце! На мен преди две години ми докараха Аутбек 2016 3.6, напълно здрав от Канада. А това лято докараха на брат ми, почти нов Аутбек 2.4Т 2022г. Перфектно обслужване и никакви проблеми по регистрацията.
|
|
|
|
| Вто Яну 09, 2024 11:16 am |
|
|
|
Tsetso
|
|
То голямото ми чудене е дали чисто новите коли минават и през "индивидуално одобряване на ново превозно средство" издавано от ИА "Автомобилна администрация" или технотестът е достатъчен. И дали могат да се очакват някакви подводни камъни от страна на ИААА или КАТ. Иначе със сигурност ще използвам подобна фирма, че не бих се наел да минавам тоя път сам.
|
|
|
|
| Вто Яну 09, 2024 6:52 pm |
|
|
|
Tsetso
|
С риск да отклоня темата от важните въпроси  - защо Субару БГ предлага само стария модел и то без EyeSight? В Северна Америка се готвят да представят 2025 модела, а тук стои още са на 2023. Или има някаква разлика м/у Европа и СА, която пропускам?!? Ами EyeSight-a? Защо го няма?
|
|
|
|
| Вто Яну 09, 2024 7:07 pm |
|
|
|
BLA
Регистриран на: Вто Юни 29, 2021 1:54 pm Постове: 135 Рейтинг: 90  
|
Tsetso написа: То голямото ми чудене е дали чисто новите коли минават и през "индивидуално одобряване на ново превозно средство" издавано от ИА "Автомобилна администрация" или технотестът е достатъчен. И дали могат да се очакват някакви подводни камъни от страна на ИААА или КАТ. Иначе със сигурност ще използвам подобна фирма, че не бих се наел да минавам тоя път сам. Не е позволено да се изнася чисто нова кола от САЩ или Канада. Нашите търговци обаче имат познати дилъри. Дилъра навърта няколко мили и колата вече се води употребявана.
|
|
|
|
| Сря Яну 10, 2024 9:37 am |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
|
Чака се поне 6 месеца без доставката и то ако се съгласят да ти продадат нова!
Sent from my iPhone using Tapatalk
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Сря Яну 10, 2024 9:44 am |
|
|
|
tarambuka3500
|
Tsetso написа: С риск да отклоня темата от важните въпроси  - защо Субару БГ предлага само стария модел и то без EyeSight? В Северна Америка се готвят да представят 2025 модела, а тук стои още са на 2023. Или има някаква разлика м/у Европа и СА, която пропускам?!? Ами EyeSight-a? Защо го няма? Субару за САЩ и за Европа винаги са били леко различни модели. Едните се произвеждат там, на местна почва (в САЩ), другите - в Япония. Пазарът им в САЩ е ~70% от всичките им продажби ( цък) Съответно - всичко за там е с приоритет - моделна гама, мотори, новинки, благинки, поддръжка и т.н. За другите - ако остане. И това не е от вчера, а от доста години насам... Другото е, че за Европа - тамън изкараха дизел мотор, тамън му оправиха проблемите, и то дизел стана мръсна дума - скандали, строги еко норми, забрани по градовете и т.н А сега се залита към електрички. Вече в някои държави официално са казаха, че няма да предлагат нови ДВГ модели а само EVs такива. и така.
|
|
|
|
| Чет Яну 11, 2024 11:26 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Абе не знам. Напоследък взеха да обръщат палачинката. Почнаха пак да удължават срокове за окончателната "смърт" на ДВГ. Електричките рязко поскъпнаха, производството расте, търсенето не толкова... По темата- Я да каже колегата къде е видял нов Аутбек без Eye Sight в BG?, Това е стандартна екстра от 2018 година за Европа. И най-ниският модел на фирмата(XV) от 2018, който е с халогенни фарове, има тази система.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Пет Яну 12, 2024 10:27 am |
|
|
|
Tsetso
|
ico_tech написа: По темата- Я да каже колегата къде е видял нов Аутбек без Eye Sight в BG?, Това е стандартна екстра от 2018 година за Европа. И най-ниският модел на фирмата(XV) от 2018, който е с халогенни фарове, има тази система. Не, обърках се. Разбрах чак след като бях написал поста, но не видях как да си го редактирам след това. Иначе информацията в сайта им е представена малко объркващо - представят модела с различните екстри и характеристики и не споменават нищо за EyeSight-a. Чак в друга секция може да намериш информация за нея, но го видях късно.
|
|
|
|
| Пет Яну 12, 2024 10:23 pm |
|
|
|
Tsetso
|
BLA написа: Не е позволено да се изнася чисто нова кола от САЩ или Канада. Нашите търговци обаче имат познати дилъри. Дилъра навърта няколко мили и колата вече се води употребявана. Порових се малко по темата и май се оказва, че под "ново" се има предвид МПС, което не е било регистрирано. На теория може да се регистрира, но процедурата ще е много тромава. И това при условие, че се съгласят да ти продадат такава кола. Така че явно разковничето тук е да е била регистрирана преди това. Та наистина ще е полезно, ако някой сподели подобен опит 
|
|
|
|
| Пет Яну 12, 2024 10:32 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
абе, внасят си хората (в БГ) нови коли от Северна Америка без проблем; Обади се на някоя от въпросните фирми и ги разпитай. Но като цяло, те (посредникът) ти купуват колата, на тяхно име (дали имат местна фирма или човек не знам). После ти я транспортират, внасят в ЕУ, обмитяват и всичко. Прекарват я и през технотест и каквото трябва, отиваш само до КАТ. А може и това да си спестиш. За всичко разбира се, си плащаш. а вече има и много внесени и регистрирани вече коли, дето се продават в мобиле-то (има и от сащ и от канада, и нови и стари - ако следиш за по-дълго време). има чисто нови, има употребавани, има такива дето са били с леки удари и са ремонтирани - за всекиго по нещо ето: https://www.mobile.bg/v3fkj8(говоря само за 2022/2023)
|
|
|
|
| Съб Яну 13, 2024 12:40 pm |
|
|
|