|
Страница 1 от 1
|
|
Смяна двигател Боксер дизел
| Автор |
Съобщение |
|
Ico60
Автомобил: Subaru Forester
Телефон: 0894471571
Рейтинг: 0
|
Здравейте, предстои ми смана на двигател, естествено боксер - Дизел, та някой дали се е възползвал http://SUBARUDIESEL.COM, това е Литва, рекламират подсилени пети на кол. вал и сравнени с другата опция в Словения не мога да се ориентирам. Ще ми бъде полезен вашия съвет! Благодаря и лека!
|
|
|
|
| Сря Яну 17, 2024 9:16 pm |
|
|
|
dendim
Регистриран на: Съб Авг 18, 2018 4:42 pm Постове: 346 Местоположение: София
Автомобил: FORESTER SH 2.0 D
Телефон: нула893/624083
Рейтинг: 302      
|

Здравей. Пиша ти, като вече минал по този път преди точно 3 години, но в http://www.kingsboxerdiesel.com - Словения. Лично аз съм много доволен от ремонта. Явно вече на много места по Европата правят този ремонт, аз намерих и един сервиз в Украйна. Това, което не разбрах от сайта е дали транспорта на здравия двигател влиза в цената, от фирмата ли се организира? Другото нещо, което ме притеснява е, че ти дават друг двигател. Т.е. номерът му няма да отговаря на номера, вписан в твоя талон за регистрация. Това би могло да е проблем при продажба на автомобила, евентуално... Иначе цената и в Словения е подобна, двигателят също е подсилен със стоманени опори на 2,3 и 4 лагер, но транспорта се заплаща отделно, беше по 250 евро в посока. Ама Литва е три пъти по-далече от Словения. Ако транспорта се заплаща отделно, вероятно ще е доста по-скъп. Плюс на Латвийците, който виждам аз, е че дават две години гаранция, а Словенеца - една. Ама не мисля, че ще се наложи да търсиш гаранция... Направи едно запитване в Словения, и едно - в Литва. Питай и за транспорта. Тогава решавай. Препоръка: да ти направят почистване и тестване на дюзите. Аз вадих двигателя два пъти, дюзите се бяха спели и нямаще палене. Смени и веригите заедно с обтегачите и успокоителите, евентуално и маслената помпа. При Словенеца се плащат само частите, защото двигателя така и така е разглобен. Ако имаш неясноти и съмнения, на разположение съм! 
|
|
|
|
| Сря Яну 17, 2024 10:34 pm |
|
|
|
Alxx
|
Цитат: Do I need to cover the cost of returning my old engine?
No, you won't have to worry about that. We take care of the return delivery, and there are no additional costs for you.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Чет Яну 18, 2024 8:48 am |
|
|
|
dendim
|
|
Това е само за обратното връщане на стария двг. А доставката на "новия"? Не е ясно за мен...
|
|
|
|
| Чет Яну 18, 2024 9:06 am |
|
|
|
Ico60
|
Благодаря ти за съветите и препоръките, вече се свързах и с двамата, понеже при Словенеца стават по бавно нещата се Договорих с латвиеца. Договорихме добра цена за почти окомплекван двигател. ПС - Чухме се с теб в неделя по тел и благодарение на твоите съвети, мисля че взех правилните решения. Хубав ден и безавариен БОКСЕР 
|
|
|
|
| Чет Яну 18, 2024 9:36 am |
|
|
|
BLA
Регистриран на: Вто Юни 29, 2021 1:54 pm Постове: 135 Рейтинг: 90  
|
Този в Латвия освен, че не иска пари за транспорта на стария мотор (на стойност 250-300Е), не иска и депозит за него. Едно турбо да пратиш за рециклиране в Германия ти искат депозит 60% от цената на рециклираното, който връщат като получат старото. Нищо не казвам, просто бъди внимателен. Иначе ако си намериш 2.0i заедно с ръчната му кутия изобщо няма да сбъркаш също. 
|
|
|
|
| Пет Яну 19, 2024 11:19 am |
|
|
|
Ico60
|
И така колеги, приключи операцията с поръчка, доставка и монтаж на Ее20 от SUBARUBOXER - Латвия. След първите 300 км., мотора се държи мн добре, още го щадя до към 1500 км за разработка. Ще пиша по нататък как е. На всички приятно море и безаварийно! 
|
|
|
|
| Вто Юни 11, 2024 10:38 am |
|
|
|
nikentce
|
|
Хубаво е, че опциите в това отношение се разширяват. А дано скоро и тук да се заформи такава услуга. Не мисля, че ни липсват капацитети да се занимават с тази процедура. Колега - дай малко повече детайли по целия процес как се случи. Цял мотор ли смени или само шортблок? Не разбрах само - твоят блок(двигател) го връщаш в момента на доставката на новия или предварително изпращаш стария, а те тогава ти доставят новия?
|
|
|
|
| Вто Юни 11, 2024 11:51 am |
|
|
|
Ico60
|

Цитат: Хубаво е, че опциите в това отношение се разширяват. А дано скоро и тук да се заформи такава услуга. Не мисля, че ни липсват капацитети да се занимават с тази процедура. Колега - дай малко повече детайли по целия процес как се случи. Цял мотор ли смени или само шортблок? Не разбрах само - твоят блок(двигател) го връщаш в момента на доставката на новия или предварително изпращаш стария, а те тогава ти доставят новия?
Здравейте! Отговарям: как се случиха нещата - първо се свързах на посочения в сайта тел., говорят английски, руски и да който може и на латвийски  , уточняваш какво изпълнение искаш, само блок, шорт блок или цял двигател. После комуникация по пощата-за адрес на доставка, плащане и т.н. Те ви подготвят техен блок, след като са готови изпращат и вие трябва да върнете аналог на това, което са ви изпратили. Доставка 130 Евро. Връщане не плащаш. Аз избрах цял двигател + Турбо - рециклирано+дюзи-рециклирани+ГНП. Като съвет бих препоръчал шорт блок, ако имате читав сервиз останалите неща-глави клапани, вериги, обтегачии т.н и в БГ се случват. Поне във Варна е така. Успех на всички, ако има питания а удоволствие ще споделя.
|
|
|
|
| Вто Юни 11, 2024 12:46 pm |
|
|
|
nikentce
|
|
Благодаря ти за инфото. Колко ти легна като разход тотал всичко това? Рециклиране на дюзи ми звучи много малко вероятно за този вид. Под "рециклирани" предполагам визират изправни такива, които са добре почистени.
|
|
|
|
| Вто Юни 11, 2024 1:12 pm |
|
|
|
Ico60
|
nikentce написа: Благодаря ти за инфото. Колко ти легна като разход тотал всичко това? Рециклиране на дюзи ми звучи много малко вероятно за този вид. Под "рециклирани" предполагам визират изправни такива, които са добре почистени. Всичко 5300, имах и отстъпка от 550 евро, 250 за това, че поръчах цял двигател + това което писах и 300 евро защото им върнах още 1 пукнат блок бонус, който и без това щеше да отиде на вторични. А под рециклирани, разбирай - Турбо със сменена средна част, уплътнили и всички износващи елементи, за дюзите не мога да кажа с точност, но показателите им са като новите. Иначе цената на всеки отелен елемент беше: 1. ГНП -350 е, 2.Турбо-350 е, 3. Инжектори 280х4
|
|
|
|
| Вто Юни 11, 2024 4:26 pm |
|
|
|
dendim
|

Добре дошъл, колега, в клуба на ремонтираните/рециклирани нафтови печки! Честито, и много безаварийни километри. Не разбрах само цените, които цитираш, в каква единица са: евро или лв? Защото, ако са в евро, то една нова дюза (инжектор) по спомен е около 400 евро, и не знам дали си струва "рециклирането". Доколкото знам, пълно рециклиране на дюзи Денсо със смяна на разпръсквачи, пружинки, калибриране и т.н. не се извършва никъде наблизо в Източна Европа. Та се съмнявам, че латвийците го извършват. Освен това, като цяло, тези дюзи са изключително издържливи. Всъщност, ти си последвал съвета ми, но цената ми се струва висока. Същото важи и а ГНП, не съм чувал да има развалена помпа. От друга страна, аз бих сменил маслена помпа и вериги в комплект с обтедачи и успокоители (както и напрвих  ). Турбото - хубаво, че си го рециклирал, макар че тук в БГ цената е (или поне беше) доста по-ниска... Все пак - дано ремонтът е успешен и да нямаш проблеми с колата в бъдеще! П.С. Гледам, че Ники се осведомява за варианти за ремонт, дано не му се наложи... 
|
|
|
|
| Вто Юни 11, 2024 8:59 pm |
|
|
|
Ico60
|

dendim написа: Добре дошъл, колега, в клуба на ремонтираните/рециклирани нафтови печки! Честито, и много безаварийни километри. Не разбрах само цените, които цитираш, в каква единица са: евро или лв? Защото, ако са в евро, то една нова дюза (инжектор) по спомен е около 400 евро, и не знам дали си струва "рециклирането". Доколкото знам, пълно рециклиране на дюзи Денсо със смяна на разпръсквачи, пружинки, калибриране и т.н. не се извършва никъде наблизо в Източна Европа. Та се съмнявам, че латвийците го извършват. Освен това, като цяло, тези дюзи са изключително издържливи. Всъщност, ти си последвал съвета ми, но цената ми се струва висока. Същото важи и а ГНП, не съм чувал да има развалена помпа. От друга страна, аз бих сменил маслена помпа и вериги в комплект с обтедачи и успокоители (както и напрвих  ). Турбото - хубаво, че си го рециклирал, макар че тук в БГ цената е (или поне беше) доста по-ниска... Все пак - дано ремонтът е успешен и да нямаш проблеми с колата в бъдеще! П.С. Гледам, че Ники се осведомява за варианти за ремонт, дано не му се наложи...  Добро утро и благодаря за пожеланията. Рискувах с тези момчета, но все някак трябва да се търсят и др варианти, до тук всичко е ОК. Цените са в Евро, инжектори и турбо се се тестват, ремонтират и настройват в Полша. Хубав ден на всички:)))
|
|
|
|
| Сря Юни 12, 2024 8:21 am |
|
|
|
nikentce
|
dendim написа: П.С. Гледам, че Ники се осведомява за варианти за ремонт, дано не му се наложи...  Дано, ама винаги е хубаво човек да е предварително подготвен 
|
|
|
|
| Сря Юни 12, 2024 10:59 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|