| Автор |
Съобщение |
|
Azumi
Регистриран на: Вто Апр 15, 2008 9:26 am Постове: 344 Местоположение: София
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
|
BAlexandrov написа: zloto69 написа: Аз пък сега да ви забия един въпрос,за който няма да споря,защото не знам каква е логиката,но ми е правило безкрайно много пъти впечатление: Защо колата катери СТРЪМНИ и кални баири по-добре на бързи,отколкото на бавни А с'я де  Ниските са за мощност, но трябва и сцепление... На хлъзгаво принципно не ти трябва мощност повече от сцеплението, но пък за кал понякога трябва да превъртиш малко гуми, за да се изчисти грайфера ама току виж си се окопал...
Точно така е трябва малко да превъртят гумите за да изхвърлят меката кал за да достигнат гумите твърда почва и да издрапаш.
Тука има опасност, ако слоят с мека кал е по-дълбок да легне колата по корем и да се окопае.
Тогава според мен е добре да се включи задната предавка и да се излезе от вече направените коловози, след това се избира друга линия пак по същият път и с повечко газ би трябвало да мине  .
_________________ FORESTER 2.0 MT 92KW MY'03
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 9:53 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
proscrip написа: на първа бърза имаме към 2000 Нм въртящ момент - а на бавни първа е предполагам с отношение близо 5 - цифрата става 180х3.9х5х0.95 - 3334 Нм
няма как максималния ти въртящ момент на колата да е 184 н.м и в един момент на колелата да стане 2000 н.м
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 9:54 am |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
krass написа: proscrip написа: на първа бърза имаме към 2000 Нм въртящ момент - а на бавни първа е предполагам с отношение близо 5 - цифрата става 180х3.9х5х0.95 - 3334 Нм няма как максималния ти въртящ момент на колата да е 184 н.м и в един момент на колелата да стане 2000 н.м
2000 Нм  научната фантастика е на най горния ред отляво в библиотеката 
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 12:46 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Това, което не се променя е извършената работа, но като намаляваш оборотите увеличаваш силата.
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 1:12 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
zloto69 написа: blatimir написа: аз я лашкам и над 120  , незнаех че не е хубаво над 100км Ама защо 
вместо да включвам от пета на четвърта
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 1:17 pm |
|
|
|
proscrip
|

mitoko написа: krass написа: proscrip написа: на първа бърза имаме към 2000 Нм въртящ момент - а на бавни първа е предполагам с отношение близо 5 - цифрата става 180х3.9х5х0.95 - 3334 Нм няма как максималния ти въртящ момент на колата да е 184 н.м и в един момент на колелата да стане 2000 н.м 2000 Нм  научната фантастика е на най горния ред отляво в библиотеката 
Аз с фантастиката съм по-добре запознат отколкото с вашите няколко /не/прекарани часове по физика - двигателят има въртящ момент на маховика, - а маховика е едно желязо, което със сигурност се чудите за какво служи - нали? - в крайна сметка взвратно постъпателното движение на буталния двигятал се задейства от взрив - сиреч от един единствен момент на възпламеняване и разширяване... тъй де я вземета да прочете малко, преди да пращате мен или който и да едруг в библиотеката, май вашето място е там - но на реда с техническа литература или физика - а тъкмо ще се научите да четете, не както сега през ред и да не вниквате в написаното.
А от това желязо наречено маховик до - колелетата пътя е доста дълъг и сложен явно за вашите главици, па макар и толкова просто представен.
По твойта логика - ако колата е с 200 Нм въртящ момент на 4000 оборота - я сметни, с каква скорост ще се движиш при тези обороти на колело с гума с размер 185/65/14 - хич да не е ама е приблизително 530 км/ч
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 2:43 pm |
|
|
|
tisho
Active AWD
Регистриран на: Нед Май 18, 2008 7:31 pm Постове: 551 Местоположение: покрай морето
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171   
|
|
---
|
|
Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:37 am, променена общо 1 път
|
|
| Пет Дек 12, 2008 3:37 pm |
|
|
|
proscrip
|
Колега - не така, аз къде по просто им го представих - и ме пратиха в научната фантастика. 
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 3:44 pm |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 1:48 am Постове: 1099 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
|
_________________ --------------------------------------------------------------------------
Subaru Outback 2.5 AT 2000 US
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 3:46 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
Мисля че схванах за какво иде реч. Благодаря за обясненията.
Proscrip, няма нужда да реагираш толкова остро, най обикновено пояснение върши повече работа (както и да я смяташ). 
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 4:23 pm |
|
|
|
proscrip
|
Аз дори остро не съм реагирал какво остава - за "толкова остро" - просто, четете какво е написано, оттам всичко си идва на мястото, колкото до тона на изказването ми в случая - той е продиктуван от агента след теб, а това, че не сте запознати с мощност и сила, е повод да не реагирате първосигнално на мнения по темата. Все едно аз да се включа в спор за някой бъг при компилиране на С - това, че съм чувал за езика и съм си играл с компилатор - далеч не означава, че съм наясно с простите правила в програмирането.
Ама поне се изяснихме че с 200 Нм, много трудно ще накарате тон и полвина кола да се ускори поръдячно 
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 5:08 pm |
|
|
|
mitoko
|

proscrip написа: mitoko написа: krass написа: proscrip написа: на първа бърза имаме към 2000 Нм въртящ момент - а на бавни първа е предполагам с отношение близо 5 - цифрата става 180х3.9х5х0.95 - 3334 Нм няма как максималния ти въртящ момент на колата да е 184 н.м и в един момент на колелата да стане 2000 н.м 2000 Нм  научната фантастика е на най горния ред отляво в библиотеката  Аз с фантастиката съм по-добре запознат отколкото с вашите няколко /не/прекарани часове по физика - двигателят има въртящ момент на маховика, - а маховика е едно желязо, което със сигурност се чудите за какво служи - нали? - в крайна сметка взвратно постъпателното движение на буталния двигятал се задейства от взрив - сиреч от един единствен момент на възпламеняване и разширяване... тъй де я вземета да прочете малко, преди да пращате мен или който и да едруг в библиотеката, май вашето място е там - но на реда с техническа литература или физика - а тъкмо ще се научите да четете, не както сега през ред и да не вниквате в написаното. А от това желязо наречено маховик до - колелетата пътя е доста дълъг и сложен явно за вашите главици, па макар и толкова просто представен. По твойта логика - ако колата е с 200 Нм въртящ момент на 4000 оборота - я сметни, с каква скорост ще се движиш при тези обороти на колело с гума с размер 185/65/14 - хич да не е ама е приблизително 530 км/ч
вместо да пишеш глупости можеше да обясниш РАЗБИРАЕМО за другите, но явно не искаш... както и да е ...
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 5:32 pm |
|
|
|
proscrip
|
|
аз съм го написал достатъчно разбираемо, а вие бихте ли обясни ли разбираемо смисъла на вашата вметка за научната фантастика, след като явно не сте запознат с материята? - или тя беше просто така - майтап да става. Това е до едно време в живота, после само на себе си ще сте си смешен и интересен...
А кой е писал глупости оставям на останалите да си преценяват сами, за това всеки има глава на раменете.
Поне кажете едно благодаря на колегата, че си е играл да ви търси и копира и формулите.
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 5:45 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Ама малко високомерно говориш/пишеш  Това не е характерно за тоя форум, от близо година си регистриран би следвало да го знаеш. Това, че си прав може само да те радва, а репченето, ерченето и т.н. само ти смъкват нивото 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 7:28 pm |
|
|
|
imprezaWRX
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 2:38 pm Постове: 1791 Местоположение: Белово
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Рейтинг: 0
|
|
_________________ 201 HP tunet 3S-GE
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 7:38 pm |
|
|
|
mitoko
|
proscrip написа: аз съм го написал достатъчно разбираемо, а вие бихте ли обясни ли разбираемо смисъла на вашата вметка за научната фантастика, след като явно не сте запознат с материята? - или тя беше просто така - майтап да става. Това е до едно време в живота, после само на себе си ще сте си смешен и интересен...
А кой е писал глупости оставям на останалите да си преценяват сами, за това всеки има глава на раменете.
Поне кажете едно благодаря на колегата, че си е играл да ви търси и копира и формулите.
смисъла на изказвамето ми беше, че си писал некви числа и неможах да ги разбера отначалото  извинявам се
благодарности на колегата
п.п. в момента още не съм проверил дали всичко е точно както ти и колегата твърдите поради липса на време за това ...
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 8:52 pm |
|
|
|
mitoko
|

proscrip написа: Горе долу е така - например двг 2.0/125 с въртящ момент 180 Нм при 4000 об. - имаме главно предавателно число 3.9 - от там 5 скорости - да речем предавателното отношение на първа - нормално, когато е на бързи е 3.0 - тогава получаваме приблизително следния върътящ момент на колелетата - 180х3.9х3.0х0.95 - последното са някакви загуби по предавки, диференциали и тнт - или на 4000 об на първа бърза имаме към 2000 Нм въртящ момент - а на бавни първа е предполагам с отношение близо 5 - цифрата става 180х3.9х5х0.95 - 3334 Нм - Респективно - оборотите намаляват със същите коефициенти, с които се увечилава въртящия момент - връзката е орбатнопропорционална. Тъй че, ако вкл от бързи на бавни на една и съща предавка и не се променят чувствително оборотите - то имаш проблем в редукторния механизъм - най-вероятно не е сериозен - щото изобщо не включва.  Колкото до Кия-та тя си е парт-тайм, а суби е фул тайм, парт-тайма може да се кара на 4х4L само на хлъзгаво, докато фул тайма си се кара постоянно и при всякакво време, няма субару с блокировка на диференциал - ръчна, фабрично  тъй че карай смело и на лоу и на хай рейндж
...например двг 2.0/125 с въртящ момент 180 Нм при 4000 об. ...
...на 4000 об на първа бърза имаме към 2000 Нм въртящ момент ...

|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 9:40 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|

mitoko написа: proscrip написа: Горе долу е така - например двг 2.0/125 с въртящ момент 180 Нм при 4000 об. - имаме главно предавателно число 3.9 - от там 5 скорости - да речем предавателното отношение на първа - нормално, когато е на бързи е 3.0 - тогава получаваме приблизително следния върътящ момент на колелетата - 180х3.9х3.0х0.95 - последното са някакви загуби по предавки, диференциали и тнт - или на 4000 об на първа бърза имаме към 2000 Нм въртящ момент - а на бавни първа е предполагам с отношение близо 5 - цифрата става 180х3.9х5х0.95 - 3334 Нм - Респективно - оборотите намаляват със същите коефициенти, с които се увечилава въртящия момент - връзката е орбатнопропорционална. Тъй че, ако вкл от бързи на бавни на една и съща предавка и не се променят чувствително оборотите - то имаш проблем в редукторния механизъм - най-вероятно не е сериозен - щото изобщо не включва.  Колкото до Кия-та тя си е парт-тайм, а суби е фул тайм, парт-тайма може да се кара на 4х4L само на хлъзгаво, докато фул тайма си се кара постоянно и при всякакво време, няма субару с блокировка на диференциал - ръчна, фабрично  тъй че карай смело и на лоу и на хай рейндж ...например двг 2.0/125 с въртящ момент 180 Нм при 4000 об. ... ...на 4000 об на първа бърза имаме към 2000 Нм въртящ момент ... 
Колега, прочети първо отначало всичко и тогава коментирай. Изречението преди тези които си писал пише - "на колелетата"
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 10:05 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|

Колеги, виждате ли какво се получава? Аз го тълкувам така
Има технически въпрос, има човек, който се мъчи да обясни и има двама, които категорично заявяват грешно твърдение и му се подиграват едно с това, че твърдят без да разбират Нютонова механика... не знам сигурно преди 8 клас се учи така че няма извинение, друго и с подигравки. Като не разбираш нещо се започва - Аз мисля еди-как си, защото имам еди-какви си доводи.
Следват мнения на хора, които не им пука всъщност от съдържанието на спора, нито имат отношение, но затова пък укоряват този, който се мъчи да обясни!? Той е длъжен да има търпение и да оборва очевидни неща за удоволствие?
Вместо мерки срещу хората, които категорично дават дезинформация се подтискат нещата, за да има мир? Мир ще има като се изтрят глупостите и се наложи санкция на хора, които пишат преди да мислят.
Иначе ще се получи форум от хора, пишещи заради изявата и други на които не им пука всъщност от съдържанието - важното е да няма спорове. Един от многото мирни, но посредствени форуми, защото този човек ще загуби търпение и няма пак да се чуди в каква форма да оборва такива глупости, както на мен ми отне поне 5 мин да ми мине и да не му обясня къде е учебника по физика като писах очевидния отговор по-горе.
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 10:17 pm |
|
|
|
tisho
Active AWD
Регистриран на: Нед Май 18, 2008 7:31 pm Постове: 551 Местоположение: покрай морето
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171   
|
|
---
|
|
Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:37 am, променена общо 1 път
|
|
| Пет Дек 12, 2008 10:27 pm |
|