| Автор |
Съобщение |
|
MZ ES
Регистриран на: Пон Ное 10, 2008 6:59 pm Постове: 63 Местоположение: Добрич Рейтинг: 14
|
|
Вчера както си карам,при скорост около 75-80 километра в час,волана на Либерото взе доста здраво да тресе,както и предницата.При намаляване на скоростта проблема изчезва.Някой сблъсквал ли се е с този проблем и бихте ли могли да ме насочите къде да търся?
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 11:05 am |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
На мен редовно ми се случва след газене в кал,ако си ходил някъде просто измий джантите отвътре 
_________________ Legacy"90 2.2 GX 4WD
РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ
Бесен куриер в Спиди
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 11:11 am |
|
|
|
MZ ES
Регистриран на: Пон Ное 10, 2008 6:59 pm Постове: 63 Местоположение: Добрич Рейтинг: 14
|
|
не съм газил кал.скоро смених гумите с чисто нови зимни.Предполагам са ги балансирали,а ако беше от гумите трябваше да се появи веднага след смяната.Ако няма кал какво следва да проверя?
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 5:55 pm |
|
|
|
volodq
Регистриран на: Сря Юни 29, 2011 6:08 am Постове: 18 Местоположение: vraca
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 0
|
MZ ES написа: Вчера както си карам,при скорост около 75-80 километра в час,волана на Либерото взе доста здраво да тресе,както и предницата.При намаляване на скоростта проблема изчезва.Някой сблъсквал ли се е с този проблем и бихте ли могли да ме насочите къде да търся? И при мен се получава и установих,че е от втулката на шенкела.Някои да знае от къде може да ги намеря тези втули(тампони)?
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 5:18 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
Преди шенкела, носачи, магарета и т.н. вземи се увери, че гумите са балансирани. По принцип новите гуми, като се поразтъпчат и пак трябва да се балансират скоро след монтажа.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 7:00 pm |
|
|
|
Ivancho_moy
Изгонен
Регистриран на: Вто Май 25, 2010 9:23 pm Постове: 197 Местоположение: Dobrich
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
|
MZ ES написа: Вчера както си карам,при скорост около 75-80 километра в час,волана на Либерото взе доста здраво да тресе,както и предницата.При намаляване на скоростта проблема изчезва.Някой сблъсквал ли се е с този проблем и бихте ли могли да ме насочите къде да търся? случвало ми се е на старото либеро  излезе от втулките на хебела  той се намира мейду рейката и двете курмилни щанги , провери я и ако е от нея си направи на стругар , и задължително сложи гресьорка  успех с ремонта:) поздрави на всички субараджии от Норвегия
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 8:03 pm |
|
|
|
MZ ES
|
volodq написа: И при мен се получава и установих,че е от втулката на шенкела.Някои да знае от къде може да ги намеря тези втули(тампони)? Навремето когато имах този проблем си ги бях купил от фирма Рамона в София. Имат сайт и в него има телефон.Проблемът е,че първо ми пратиха една втулка,която не ставаше и чак втория път ми изпратиха правилната.Това разбира се е свързано с допълнителни разходи за куриери.По спомени струваше около 50 лева.А иначе защо не попиташ mimo_13.Тяхната фирма предлага доста части за нашите коли,а също и поръчват.Колегата е много точен и коректен.
|
|
|
|
| Пет Окт 14, 2011 10:07 am |
|
|
|
volodq
|
|
Благодаря за инфото колеги!
|
|
|
|
| Пет Окт 14, 2011 7:47 pm |
|
|
|
ogi
Регистриран на: Сря Окт 26, 2011 8:14 am Постове: 4 Местоположение: sofia Рейтинг: 0
|
мися че щте помогна на носачите има стабилизиращти щтанги отпред имат по два тампона като им остарее гумата почват да правят тази беля иначе на вид са здрави можеш да пробваш като подложиш няколко шаиби да се допритегнат тампоните но не е решение само щте разбереш дали са те 
|
|
|
|
| Сря Ное 09, 2011 7:47 am |
|
|
|
volodq
|
|
Колеги,направих втулка на паразитния хебел при стругар и реших проблема с вибрациите в предницата.
|
|
|
|
| Съб Фев 11, 2012 11:06 am |
|
|
|