|
Страница 1 от 1
|
|
Outback IV (2010) 2.5i AWD (167Hp) - тропане като каруца
| Автор |
Съобщение |
|
steliyan
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 13
|

Здравейте, готини хора! Получих съвет от приятел да се допитам до Вас, тъй като ми каза, че бих получил достатъчно акуратен съвет, идея или помощ. Ще се опитам да обясня накратко. Отскоро съм притежател на Outback IV Gen 2010 2.5i 167hp и много се кефя на автомобила, но скоро след купуването му се появи тропане в предните 2 колела - все едно съм се качил на впрегнат кон с каруца. Тъпо, наподобяващо гума или дърво (не метал) удряне отпред при скорост над 30-40 км/ч. Когато карам бавно по неравности - няма никакъв проблем, откакто преди 3-4 дни рециклирах рейката в Auto Mechanic Group София и с подмяна на всички дефектирали елементи, но преди това се случваше това тропане, дори да карам и много бавно с 10-20 км/ч и когато мина и през легнал полицай или изкача нисък бордюр с пързалка на него (или не знам как се казва) и т.н. Сега го няма, когато карам бавно по павирана улица например или с неравности, но ако случайно вдигна над 30-40 и наистина усещането е, че все едно се возя на каруца. Преди това, търсейки проблема друг пък майстор ми смени тампони на стабилизиращата щанга, но тропането остана. Посъветва ме да търся сервиз в София за рейки, защото според него идва от рейката. Почти се оказа прав. Удрянето във волана изчезна, тропането на волана също, когато минавам през по-голяма неравност... изчезна и тропането, когато минавам по павета и карам бавно, но вдигна ли малко по-висока скорост и имам чувството, че колелата ще паднат направо.  И в сервиза в София преди да рециклират рейката, и в Пазарджик гледаха по окачването и казаха, че всичко е перфектно. Перфектно, ама като карам по хубавите български междуградски пътища, че даже и по китната ни магистрала Тракия... и ще ми изпаднат бъбреците... Моля Ви, дайте някакви идеи, ако някой е имал подобен проблем... Ще Ви бъда много благодарен! Благодаря Ви много и се извинявам, ако постът ми се е получил прекалено дълъг. Хубава вечер.
_________________ No time to battle egos and small minds!
www.steliyan.com
|
|
|
|
| Чет Яну 25, 2024 10:38 pm |
|
|
|
Greg4o
|
|
Добре , че се обръщаш към форума. На правилното място си. Знаеш ли за сервиза на Павката в Пловдив? Каквито и добряци да сме, единственото ти решение е в сервиз, на подемник и оглед. Виж си амортисьорите, а гумите провери ли?. А ако и освен да тропа , и вози като каруца е доста вероятно да е от амортисьори. Дано скоро го откриеш. Ако пък клати и люлее без неравности тогава мирише на каре. Но всичко това в сервиз. Павката го има в темата бели сервизи.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Съб Яну 27, 2024 10:45 am |
|
|
|
steliyan
|
Greg4o написа: Добре , че се обръщаш към форума. На правилното място си. Знаеш ли за сервиза на Павката в Пловдив? Каквито и добряци да сме, единственото ти решение е в сервиз, на подемник и оглед. Виж си амортисьорите, а гумите провери ли?. А ако и освен да тропа , и вози като каруца е доста вероятно да е от амортисьори. Дано скоро го откриеш. Ако пък клати и люлее без неравности тогава мирише на каре. Но всичко това в сервиз. Павката го има в темата бели сервизи. Много благодаря за отношението и мнението. Да, разбира се, задължитлно ще се обърна към сервиз, както винаги, най-малкото, че аз почти нищо не разбирам. Просто минах през 3 различни досега и ми казват, че всичко било наред. За Павел и Субару Гараж предполагам, че става дума. Да, казвали са ми за него. Благодаря много отново.
www.steliyan.com
|
|
|
|
| Съб Яну 27, 2024 3:27 pm |
|
|
|
JAGU
Регистриран на: Пет Окт 12, 2012 10:52 pm Постове: 83 Местоположение: София
Автомобил: Outback 2.5 BS - CVT
Рейтинг: 0
|
|
Както казаха в един друг чуждестранен форум “ако не тропа и не трака, тогава не е Субару” Субару са “здрави” автомобили както повечето хора казват, но са толков здрави, колкото е най-слабото им място! А рейката и окачването (амортисьорите),са най-слабите им места, почти непоправимо е да знаеш! Форумите са пълни с оплаквания от тракащи рейки и течащи амортисьори ( особено задните )
|
|
|
|
| Съб Яну 27, 2024 10:18 pm |
|
|
|
ico_tech
|
Няма нищо непоправимо в един автомобил. Всичко е въпрос на бюджет. Тропане на рейката идва от три места- за двете се продават части, за третото се изисква майстор с въображение Разбира се рейката и бъбреците нямат много общо 
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Нед Яну 28, 2024 10:23 am |
|
|
|
JAGU
|
ico_tech написа: Няма нищо непоправимо в един автомобил. Всичко е въпрос на бюджет. Тропане на рейката идва от три места- за двете се продават части, за третото се изисква майстор с въображение Разбира се рейката и бъбреците нямат много общо  Да колега прав си донякъде. Рейката беше при майстор не само с въображение ами и с опит в Субару рейките, понеже той самият кара Аутбек от 15г. (Радо от Пловдив). Сега внимание - при това отиде при него чисто нова, още в кутията преди да я сменят от Субару сервиза - за втори път по гаранция, за да я отвори и “преработи” доколко е възможно!! Аз карам Субару от 20г. вече, ползвал съм го за рейки и друг път, и смея да твърдя че Радо е най-добрият в БГ за Субару рейки, но все пак не е факир човека. Има неща, които още в зародиш на чертожната дъска дето се казва са сгрешени. Човека каза “ за първи път ми карат ЧИСТО НОВА рейка, за ремонт” Доколкото знам, при моделите от 2020г нагоре, нещата са по-добре, поне откъм рейката.
|
|
|
|
| Чет Фев 01, 2024 12:01 am |
|
|
|
JAGU
|
|
За амортисьорите пък да не казвам…. Веднъж смяна на предните по гаранция, ТРИ пъти смяна на задните по гаранция (като единия път ги смениха барабар с пружините), накрая си купих Билщайн (за гаранционна кола), които въпреки че са стандартен вариант, са по-твърди и не оправиха возията кой знае колко, но и аз като колегата по-горе мога да оприлича возията на колата като “каруца” . Каквото и да правиш- тропа, трака и това е!
|
|
|
|
| Чет Фев 01, 2024 12:19 am |
|
|
|
steliyan
|
Благодаря на всички за мнението и съветите. Изключително много съжалявам, че не мога да усетя никакво удоволствие от възможностите на автомобила, заради това тропане. След няколко майстора и сервиза, сега ще се насоча по препоръките ви към Павлин от Пловдив, тъй като и други хора са ми казвали за него. Дано поне той да успее да ми върне надеждата, че може да се постигне поне минимален комфорт при возене. 
www.steliyan.com
|
|
|
|
| Чет Фев 01, 2024 8:06 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|