Отговори на тема
 Проблем с компресор на климатик Forester SH ръчка 
Автор Съобщение

Постове: 3
Автомобил: Forester SH
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет, на път към морето днес започна да се чува скърцащ звук под капака при по-ниските обороти - под 2000. Нищо по таблото. Като вдигнах капака и видях, че има строшени компоненти по компресорът на климатика - метални пластини на ролката на ремъка. В Гърция съм и не знам колко е удачно да карам до София в това състояние или нещо мога да направя. Някой ако може да даде акъл, ше съм благодарен.

Сря Юни 12, 2024 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 346
Автомобил: FORESTER SH 2.0 D
Телефон: нула893/624083
Рейтинг: 302
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От обясненията разбирам, че са се счупили пластините на котвата на компресора на климатика. Ако е така, изключваш климатика и караш спокойно. Малко е горещо, ще станете "варено в собствен сос", но това е положението. Все пак чуй лагерчето дали стърже, при изключен климатик. Ако стърже, трябва смяна. Хубаво беше една снимка да постнеш...

Изпратено от моят M2007J20CG с помощта на Tapatalk

Сря Юни 12, 2024 11:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за отговора. Тази сутрин като запалих и не скърца на спрян климатик, но не го наблюдавах дълго, вероятно ще се появи. Не съм сигурен за лагер дали дрънчи, има някакво клопане на интервали. Пускам една снимка за всеки случай. Пластините са сцепени. Вчера това в средата като се въртеше и скърцаше яко.

Прикачени файлове:
IMG_20240612_173739.jpg
IMG_20240612_173739.jpg [ 611.61 KiB | Прегледано 1807 пъти ]
Чет Юни 13, 2024 8:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 346
Автомобил: FORESTER SH 2.0 D
Телефон: нула893/624083
Рейтинг: 302
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Както правилно предположих, пластините на котвата са заминали. Няма проблем да се прибереш така, но ще ви е жега... Все пак се ослушвай за виене от лагера, не би трябвало да има проблем с него, но за всеки случай. Като се прибереш, трябва да смениш целия механизъм (ролката и котвата), защото само котва не вярвам да намериш...освен втора употреба, в комплект с компресора.

Чет Юни 13, 2024 11:23 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Значи, скаран съм с техническите неща, но ако се ориентирам добре, котвата трябва фиксира центъра на ролката, а сега като са отишли пластините и няма какво да я държи и прави обороти и затова скърца? Или нищо общо ?

Чет Юни 13, 2024 1:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Продава се цялата ролка със съединителя в комплект, не се притеснявай ;)

Чет Юни 13, 2024 2:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема