Отговори на тема
 Регулиране на заден мост 
Автор Съобщение

Постове: 15
Автомобил: Subaru Forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
При оглед на летните гуми при поставянето им установих, че задните са повече износени отвътрешната страна. Затова реших да отида на стенд за регулиране мостове. Специалиста на стенда след оглед ми каза, че предния мост може да го регулира но за да се регулира задния трябва да отида в сервиз където да разхлабят регулировъчните болтове. В сервиза ми казаха че услугата ще ми стува 400 лева. Тази оферта не ми хареса и се заех да си свърша сам работата. При огледа забелязах, че има ударен център между гайката и болта на резбата за застопоряване срещу отвиване. Въпреки голямото рамо на въртока, гайката не се развиваше. Тогава с ъглошлайф отрязах част от гайката и болта, чак след това с много напъване разхлабих гайките. Имам чуството, че е използван фиксатор за резбите. Според мен теси скъсени болтове и гайки трабва да се сменят. Въпросът ми е как се казват болтовета и гайките и къде може да ги поръчам?

Пет Юли 12, 2024 11:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 346
Автомобил: FORESTER SH 2.0 D
Телефон: нула893/624083
Рейтинг: 302
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Какъв е този стенд, какъв е този сервиз??? Здраво са те изпържили, даже два пъти! Пролетта ми направиха реглаж на двата моста за 75 лв, без никакви проблеми, за половин час. Нещо са те наиграли здраво, а с рязането на гайките и болтовете си се вкарал в интересен филм...
Според мен най-лесно е да потърсиш по моргите от някой демонтиран заден мост, но задължително трябва да ги смениш... Друг вариант - нови от Мимо или Лео, ако имат.
Успех! :-)

Изпратено от моят M2007J20CG с помощта на Tapatalk

Пет Юли 12, 2024 11:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най-вероятно някой е слагал осигурител за резби, както е казал човекът. Наскоро имах подобно преживяване и само с яко греене се развиха едни болтове, които изобщо не трябва да им се слага осигурител.
Доста често се случва хората, които правят реглаж, като не успеят да развият болтове за реглаж, да кажат точно това - нормално, ако се скъса болт, колата остава при тях, докато не се разреши ситуацията - ще губят пари заради това... някои предлагат услуги с оксижен и развиване (на по-нормални цени), но не всички и зависи от майстора и оборудването.
Правилно си го направил колега.... 400лв за развиване на 4 болта.... :-~ (всеки си преценява де, но множко ми се виждат).
Отиваш на opposedforces или в сервизното за твоят автомобил. Вадиш парт номерата на болт, гайка и шайба и поръчваш нови от mimo или Люцкан (секция Сервизи и Магазини).
Мажеш добре с antiseeze или медна/алуминиева грес резбите (за да може да се развиват и после), регулираш на око, колкото да стигнеш до стенда и отиваш на реглаж.
Ако си в София ти препоръчвам Стефан, до тунела в Люлин.
Така и така си развил реглажните, те съветвам да си смениш и предните болтове и гайки (на задния мост, другите носачи) - да знаеш, че не са се заварили в тампоните и че при нужда ще излязат.
Имай в предвид, че не е добре да се ползват старите болтове и шайби! Предполагам, че до сегашното положение се е стигнало, точно защото са закрепили положението със старите налични. Като са стари не се стягат добре, приплъзват и реглажа бяга.... питай ме как знам.

Пет Юли 12, 2024 4:55 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Напуснал форума
Аватар

Постове: 888
Автомобил: VW Touareg 7P
Рейтинг: 418
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
valqk написа:
Най-вероятно някой е слагал осигурител за резби, както е казал човекът. Наскоро имах подобно преживяване и само с яко греене се развиха едни болтове, които изобщо не трябва да им се слага осигурител.
Доста често се случва хората, които правят реглаж, като не успеят да развият болтове за реглаж, да кажат точно това - нормално, ако се скъса болт, колата остава при тях, докато не се разреши ситуацията - ще губят пари заради това... някои предлагат услуги с оксижен и развиване (на по-нормални цени), но не всички и зависи от майстора и оборудването.
Правилно си го направил колега.... 400лв за развиване на 4 болта.... :-~ (всеки си преценява де, но множко ми се виждат).
Отиваш на opposedforces или в сервизното за твоят автомобил. Вадиш парт номерата на болт, гайка и шайба и поръчваш нови от mimo или Люцкан (секция Сервизи и Магазини).
Мажеш добре с antiseeze или медна/алуминиева грес резбите (за да може да се развиват и после), регулираш на око, колкото да стигнеш до стенда и отиваш на реглаж.
Ако си в София ти препоръчвам Стефан, до тунела в Люлин.
Така и така си развил реглажните, те съветвам да си смениш и предните болтове и гайки (на задния мост, другите носачи) - да знаеш, че не са се заварили в тампоните и че при нужда ще излязат.
Имай в предвид, че не е добре да се ползват старите болтове и шайби! Предполагам, че до сегашното положение се е стигнало, точно защото са закрепили положението със старите налични. Като са стари не се стягат добре, приплъзват и реглажа бяга.... питай ме как знам.

Оня ден бях именно при Стефан за реглаж, обаче задължително трябва записване на час поне един ден предварително, защото при него винаги е лудница. Иначе няма кола, с която да не се справи, докато цената за реглаж на преден мост е 60 лева, а на заден е 50 лева.

Пет Юли 12, 2024 5:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Реглажни болтове има и Фебест ;) Могат да се купят от авто+, оригинални има и в карса.

Пет Юли 12, 2024 8:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема